Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εφαρμογή FaceTime

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εφαρμογή FaceTime
ired.gr

Γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες της εφαρμογής FaceTime;

O οδηγός απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες ή σε όσους επιθυμούν να γνωρίζουν την παραμικρή λεπτομέρεια πάνω στη λειτουργία FaceTime. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή και να αναφερθούμε στο τι είναι αυτή η λειτουργία. Με το FaceTime, έχετε την ικανότητα να συμμετέχετε σε video κλήσεις ή ηχητικές κλήσεις με άλλους iOS χρήστες της υπηρεσίας.

Έχετε την επιλογή να συνδεθείτε είτε με τη χρήση δικτύου Wi-Fi ή χωρίς, εάν είστε ενταγμένοι σε κάποιο πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Θα προσπαθήσουμε στις παρακάτω γραμμές να αναλύσουμε πλήρως τη λειτουργία, καθώς και ποιες συσκευές υποστηρίζουν τη δυνατότητα video κλήσεων - κλήσεων ήχου, μέσω FaceTime.

ired ios guide face time 01

Διαβάστε επίσης: Πανέξυπνες χρήσεις της κάμερας του κινητού σας (εκτός από τις προφανείς)

Ποιες συσκευές της Apple υποστηρίζουν κλήσεις video και ήχου μέσω FaceTime

Απαραίτητη συνθήκη για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία FaceTime, είναι η κατοχή μίας ή περισσότερων των παρακάτω συσκευών Apple:

  • iPhone 4 ή νεότερη συσκευή
  • iPad 2 ή νεότερη έκδοση
  • iPad mini (οποιαδήποτε έκδοση)
  • iPod touch (4ης γενιάς) ή νεότερο μοντέλο.

Σημείωση: Εδώ θα πρέπει να σημειώσετε πως δεν είναι εφικτή η πραγματοποίηση κλήσεων ήχου από συσκευές iPod touch, (4ης γενιάς) καθώς και η δυνατότητα ηχητικής κλήσης δεν είναι διαθέσιμη σε συσκευές iPhone 4 ή iPad 2.

Ενεργοποίηση λειτουργίας FaceTime

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με του οποίους μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία FaceTime:

  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία FaceTime, από το μενού Ρυθμίσεις > FaceTime. Κατά την ενεργοποίηση (εγγραφή), θα οριστεί ο αριθμός της συσκευή σας ως αριθμός εγγραφής. Εάν επιθυμείτε, έχετε την επιλογή σύνδεσης με το Apple ID σας, ώστε να χρησιμοποιήσετε το email σας, στην εφαρμογή FaceTime.
  • Αναζητήστε στην Οθόνη Αφετηρίας την ομώνυμη εφαρμογή. Κάνετε σύνδεση μέσω της χρήσης του Apple ID σας.

ired ios guide face time 02

Τι χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε μία κλήση FaceTime

Προκειμένου να πραγματοποιήσετε μία κλήση video ή ήχου FaceTime, αρκεί να έχετε στη διάθεσή σας τον αριθμό τηλεφώνου του καλούντος ή τον λογαριασμό email που χρησιμοποιεί. Τι από τα δύο θα χρησιμοποιήσετε για να πραγματοποιήσετε την κλήση, εξαρτάται από τη συσκευή του συνομιλητή σας.

Συγκεκριμένα εάν επιθυμείτε να καλέσετε κάποιον, ο οποίος είναι κάτοχος iPhone, επιχειρήστε πρώτα να καλέσετε τον αριθμό τηλεφώνου του. Εναλλακτικά αν γνωρίζετε το λογαριασμό email που έχει καταχωρημένο, καλείτε μέσω του email του. Εάν όμως καλείτε κάποιον κάτοχο iPad ή iPod touch, τότε αναγκαστικά θα κάνετε χρήση, μόνο του λογαριασμού ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που έχει δηλώσει.

Σε συσκευές iPad ή iPod touch, ο συνομιλητής θα πρέπει να είναι καταχωρημένος ως επαφή, ώστε να πραγματοποιήσετε την κλήση μέσω της εφαρμογής FaceTime, ή της δυνατότητας κλήσης, μέσω της επαφής.

Διαβάστε επίσης: Είναι εφικτή η αποθήκευση αρχείου PDF από το διαδίκτυο στις iOS συσκευές και πώς;

Video κλήση FaceTime

Όπως και κατά την ενεργοποίηση της λειτουργίας FaceTime, έτσι και κατά την πραγματοποίηση μια κλήσης οι επιλογές σας είναι αρκετές.

  • Εφαρμογή Τηλέφωνο: Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης μπορείτε να αγγίξετε το εικονίδιο FaceTime, προσκαλώντας τον συνομιλητή σας σε μία video κλήση, FaceTime.
  • Εφαρμογή FaceTime: Μέσα από την εφαρμογή. Συγκεκριμένα αναζητήστε τον φίλο σας που επιθυμείτε να προσκαλέσετε σε video κλήση και αγγίξτε το εικονίδιο Video, όπως φαίνεται στην εικόνα.
  • Εφαρμογή Επαφών: Προβάλετε την επαφή που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε μία video κλήση και στη συνέχεια αγγίξτε το εικoνίδιο του Video.

ired ios guide face time 03

Ηχητική κλήση FaceTime

Επίσης μία ηχητική κλήση μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους τους οποίους και παραθέτουμε:

  • Εφαρμογή FaceTime: Προσκαλέστε έναν φίλο σας σε κλήση ήχου FaceTime, αναζητώντας την επαφή μέσω της λίστας και αγγίζοντας το εικονίδιο τηλεφώνου, αυτή τη φορά.
  • Εφαρμογή Επαφών: Αγγίξτε το εικονίδιο τηλεφώνου, μέσα από τις πληροφορίες της επαφής για να πραγματοποιήσετε μία κλήση ήχου.

ired ios guide face time 04

Επιπρόσθετες δυνατότητες

Προσθήκη πολλών χρηστών σε μία κλήση: Κατά τη διάρκεια μία ηχητικής κλήσης FaceTime ή τηλεφωνικής κλήσης, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε χρήστες, προκειμένου να συμμετέχουν στη συνομιλία.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Θέστε την υπάρχουσα κλήση φωνής σε κατάσταση αναμονής και στη συνέχεια αγγίξτε το εικονίδιο "+" για να προσθέσετε επιπλέον χρήστες.

Έχετε επίσης τη επιλογή αποκλεισμού ανεπιθύμητων ατόμων, από το να πραγματοποιούν κλήσεις με αποδέκτη εσάς. Κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις > FaceTime > Αποκλεισμένοι > Προσθήκη νέου. Από τους χρήστες που θα εντάξετε στη λίστα αυτή, δεν θα λαμβάνετε πλέον κλήσεις FaceTime ή μηνύματα κειμένου. Εάν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες για τον αποκλεισμό επαφών σας, παρακαλούμε ανατρέξτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Διαβάστε: Αποκλείστε την επικοινωνία με ανεπιθύμητους αριθμούς κι επαφές

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση είναι αναγκαία προκειμένου να είστε σε θέση να γνωρίζετε πλήρως την εφαρμογή FaceTime, στην iOS συσκευή σας.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status