Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Χάρτες της Apple αναβαθμίζονται

Οι Χάρτες της Apple αναβαθμίζονται
ired.gr

Αγοράζοντας την GPS startup Coherent Navigation, η Apple αναβαθμίζει τους χάρτες της.

Τελικά, όπως λέει κι ο λαός, "καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά τ' όνομα". Όπως ακριβώς κι ο Internet Explorer της Microsoft στιγματίστηκε από το παρελθόν (ΙΕ 6) και ό,τι κι αν έκανε μετά, κανείς δεν του είχε εμπιστοσύνη, έτσι κι οι Χάρτες της Apple, απέκτησαν κακό όνομα από λάθη ζωτικής σημασίας που έγιναν στην αρχή (στην Αυστραλία ένας οδηγός θέλησε να κόψει δρόμο και κόντεψε να βρεθεί να τροχοδρομεί μαζί με τα αεροπλάνα καθώς οι Χάρτες τον οδήγησαν στο αεροδρόμιο).

Αυτό όμως δε σταμάτησε την Apple από του να προσπαθεί φιλότιμα να αναβαθμίσει την εφαρμογή της και να φτιάξει ένα πρόγραμμα που λειτουργεί πάρα πολύ καλά και που, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα καλύψει απόλυτα το μέσο χρήστη και τις ανάγκες του. Αλλά, όπως είπαμε, "καλύτερα να σου βγει το μάτι...". Έτσι, η Apple πέρασε στο "plan B". Και πιο είναι αυτό; Μα η απόκτηση νέων ταλέντων και τεχνολογιών από αυτούς που "ξέρουν τη δουλειά".

Δείτε ακόμη: Nokia Here Maps για iPhone

Το πρόσφατο απόκτημα της Apple λοιπόν, είναι η, με έδρα το San Francisco, Coherent Navigation που ιδρύθηκε το 2008. Στην αρχή ήταν φήμες η αγορά, αλλά μετά το επιβεβαίωσε και η ίδια η Apple στους New York Times. Ο λόγος για την εξαγορά δεν είναι εξακριβωμένος προς το παρόν, καθώς η Apple έκανε τη γνωστή της μη-δήλωση: "Η Apple αγοράζει μικρότερες από αυτήν τεχνολογικές εταιρίες, από καιρού εις καιρόν, και γενικώς δε συζητάει τους σκοπούς ή τα σχέδιά της".

ired apple maps update 01

Η Apple είχε δείξει και στο παρελθόν το ενδιαφέρον της για την Coherent Navigation, καθώς ένας αριθμός του προσωπικού της είχε αρχίσει να εργάζεται για την Apple πρόσφατα. Ο CEO της Coherent Navigation, Paul Lego, πήγε στην Apple τον Ιανουάριο και οι συνιδρυτές της Coherent, William Bencze και Brett Ledvina πέρασαν στην Apple τον Απρίλιο.

Πολύ λίγα είναι γνωστά για το αντικείμενο εργασίας του προσωπικού της Coherent στην Apple. Ο Lego δήλωσε αλώς ότι είναι μέλος του τμήματος χαρτών της Apple και οι Bencze και Ledvina έχουν θέσεις σε πρότζεκτ που έχουν σχέσει με τη χαρτογράφηση.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνολογίες πάνω στις οποίες δούλευε η Coherent Navigation πριν την εξαγορά της, ήταν το GPS Υψηλής Πιστότητας (High Integrity GPS (iGPS). Αυτό συνδυάζει σήματα από κανονικούς δορυφόρους GPS μαζί με αυτά των χαμηλής τροχιάς δορυφόρων που μεταφέρουν φωνή και δεδομένα, προκειμένου να επιτύχει αυξημένη ακρίβεια και ποιότητα σήματος. Η Iridium, ιδιοκτήτρια των δορυφόρων χαμηλής τροχιάς που αναφέραμε, δήλωσε ότι το iGPS έχει τη δυνατότητα να προσφέρει οδηγίες τοποθεσίας με ακρίβεια εκατοστού!

Η Coherent Navigation δεν είναι η μοναδική εταιρία που απόκτησε η Apple πρόσφατα και που έχει σχέση με την πλοήγηση. Στελέχη με θέσεις κλειδιά από τη Locationary, την Pin Drop, την WifiSLAM, τη Hopstop και άλλες ακόμη εταιρίες που ασχολούνται με τον τομέα, έχουν περάσει στην Apple τα τελευταία χρόνια.

Η Apple δεν εστιάζεται μόνο στην βελτίωση της ακρίβειας στους Χάρτες της, αλλά προσθέτει και επιπλέον δυνατότητες. Τον περασμένο μήνα είδαμε να προστίθενται παρουσιάσεις από το TripAdvisor και το booking.com στις υπάρχουσες από το Yelp.

Άλλες πληροφορίες για τη συμφωνία ή τους όρους της μεταξύ των δύο εταιριών δεν έχουν γίνει, αλλά εμείς, οι τελικοί χρήστες-αποδέκτες των προϊόντων της Apple, μπορούμε να περιμένουμε πως κάτι καλό "μαγειρεύεται".

ired apple maps update 02

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status