Δωρεάν αγορές στο App Store χωρίς την απαίτηση συνθηματικού

Δωρεάν αγορές στο App Store χωρίς την απαίτηση συνθηματικού
ired.gr

Απαλλαχθείτε από την απαίτηση συνθηματικού κατά την αγορά δωρεάν εφαρμογών από το App Store.

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως ακόμη και κατά τη λήψη μίας δωρεάν εφαρμογής, από το App Store, απαιτείται η εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης, σε συσκευές iPhone, iPad ή iPod touch. Παρότι η λειτουργία αυτή προσφέρει προστασία και αποτρέπει οποιονδήποτε μη εξουσιοδοτημένο χρήστη, να κάνει εγκατάσταση εφαρμογών στην iOS συσκευή σας, δεν είναι πάντα επιθυμητή, ιδιαίτερα εάν η συσκευή iOS αλλάζει διαρκώς χέρια, (μέλη οικογένειας - παιδιά).

Διαβάστε επίσης: Απενεργοποίηση της επαναλαμβανόμενης ειδοποίησης αδιάβαστων SMS

Με τη βοήθεια μιας απλής ρύθμισης, αποτρέπετε το λειτουργικό να απαιτεί την προσθήκη του συνθηματικού, προκειμένου να κατεβάσετε δωρεάν εφαρμογές, διατηρώντας την παράλληλα ενεργή (την απαίτηση κωδικού πρόσβασης), κατά την αγορά εφαρμογών επί πληρωμή.

Αναίρεση της απαίτησης συνθηματικού κατά την αγορά δωρεάν εφαρμογών

Απαραίτητη συνθήκη για τη δυνατότητα επιλογής αναίρεσης, είναι οι συσκευές iPhone, iPad ή iPod touch να βρίσκονται στην τελευταία έκδοση λειτουργικού iOS 8.3.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" από την Αρχική οθόνη της συσκευή σας iPhone ή iPad.
  • Αναζητήστε την ενότητα ρυθμίσεων "iTunes και App Store".

ired iphone dissable free apps pass 01

  • Kάτω ακριβώς από το Apple ID επιλέξτε "Ρυθμίσεις συνθηματικού".

Σημείωση 1: Εάν έχετε ενεργοποιημένη τη λειτουργία "Περιορισμοί" η επιλογή "Ρυθμίσεις συνθηματικού" εντάσσεται στην ενότητα "Περιορισμοί".

Σημείωση 2: Σε συσκευές οι οποίες διαθέτουν Touch ID, θα πρέπει η λειτουργία "iTunes και App Store" να είναι απενεργοποιημένη (η εναλλαγή στη θέση off).

  • Θέστε την εναλλαγή "Δωρεάν λήψεις" στη θέση OFF. Αμέσως θα εμφανιστεί η φράση (Δεν θα σας ζητηθεί το συνθηματικό σας κατά τη λήψη δωρεάν στοιχείου).

ired iphone dissable free apps pass 02

Διαβάστε επίσης: Ανακαλύψτε την κρυμμένη δυνατότητα επιλογής διάστασης εικόνων στην εφαρμογή Mail σε iPad συσκευή.

Μπορείτε να αποχωρήσετε από τις ρυθμίσεις και να κατεβάζετε πλέον τις δωρεάν εφαρμογές σας , χωρίς την απαίτηση εισαγωγής του κωδικού πρόσβασης. Αξίζει να σημειώσουμε πως η λειτουργία αυτή δεν έχει καμία επίδραση ούτε στις in-App αγορές, οι οποίες θα συνεχίσουν να προστατεύονται από το συνθηματικό, ώστε να αποτραπεί μία μη εξουσιοδοτημένη συναλλαγή μέσω του App Store (μπορείτε και να απαγορεύσετε εντελώς τις in-App αγορές, μέσα από την ενότητα Περιορισμοί > Αγορά από εφαρμογή > OFF.

Η χρησιμότητα λοιπόν των παραπάνω οδηγιών εξαρτάται από το πόσο είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε τη λειτουργία επιβεβαίωσης Touch ID για τις αγορές σας από το App Store, προς διευκόλυνση τρίτων, (μέλη οικογένειας) της συσκευής σας.

Διαβάστε επίσης: Ενεργοποίηση Επεκτάσεων στο iOS

Αναλύσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τη δυνατότητα αναίρεσης απαίτησης συνθηματικού για την απόκτηση και εγκατάσταση δωρεάν εφαρμογών από το App Store. Εάν παρόλα αυτά υπάρχουν απορίες, είμαστε διαθέσιμοι για διευκρινίσεις στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: