6 λόγοι που μας κάνουν να μισούμε τη Siri

6 λόγοι που μας κάνουν να μισούμε τη Siri
ired.gr

Γιατί λατρεύουμε να μισούμε τη Siri; Καταρχάς, γιατί δεν ξέρει ελληνικά!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια σχέση αγάπης και μίσους με τη Siri, την ψηφιακή βοηθό που έρχεται μαζί με το iPhone μας. Από τη μία πλευρά, είναι αρκετά χρήσιμη όταν της αναθέτουμε να μας θυμίσει κάτι, να μας γράψει ένα μήνυμα ή να μας πει τι ώρα είναι όταν δυσκολευόμαστε να σηκωθούμε από το κρεβάτι το πρωί και το κινητό μας φορτίζει στο κομοδίνο. Μπορεί ακόμη και να αλληλεπιδράσει με το Apple Watch. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι πολύ εξοργιστικό όταν κάνει επανειλημμένα λάθη ή δεν μπορεί να ολοκληρώσει μια εργασία.

Αν δεν αγαπάτε τη Siri, σας καταλαβαίνω απόλυτα. Έχετε πολλούς λόγους να τη μισείτε!

ired iphone hate siri 01

1. Δεν μιλάει ακόμη Ελληνικά

Η Siri ξέρει πάνω από 15 γλώσσες αλλά δεν ξέρει Ελληνικά. Αν προσπαθήσετε να της μιλήσετε στη μητρική σας γλώσσα, θα σας απαντήσει απαξιωτικά «sorry, I don't understand you». Μέχρι να μάθει Ελληνικά, πολλοί από εμάς δεν πρόκειται καν να ασχοληθούμε μαζί της.

2. Δεν καταλαβαίνει

Η προφορά είναι ένα μεγάλο θέμα. Πολλές φορές χρειάζεται να επαναλάβουμε πολλές φορές το ίδιο πράγμα για να μας δώσει τη σωστή απάντηση. Αυτό είναι πολύ κακό όταν βιαζόμαστε, οπότε θα προτιμήσουμε το google ή θα κάνουμε κάτι χειροκίνητα αλλά είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν κάνουμε practice σε μια ξένη γλώσσα.

ired iphone hate siri 02

3. Πετάγεται χωρίς να τη ρωτήσουν

Τα ρομπότ καταλαμβάνουν τον κόσμο. Μάλλον σωστά είχε προβλέψει ο Stephen Hawking. Με πρώτη πρώτη τη Siri. Ίσως γνωρίζετε ότι αν έχετε συνδέσει τη συσκευή σας στο ρεύμα, αν πείτε Hey Siri, η Siri απαντά χωρίς να χρειαστεί να πατήσετε το Home Button. Όμως η Siri πετάγεται, ακόμη κι αν πείτε «Que sera sera» ή «Hey seriously» και γενικά παρακούει. Αν παραμιλάτε στον ύπνο σας και φορτίζετε το κινητό στο κομοδίνο σας, σίγουρα θα σας ξυπνήσει ζητώντας να επαναλάβετε αυτό που είπατε!

Αν την τελευταία φορά που σας μίλησε χωρίς να το περιμένετε, σας έλουσε κρύος ιδρώτας, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις>Γενικά>Siri>Επιτρέπεται: «Hey Siri» και απενεργοποιήστε το.

4. Μας κάνει να φαινόμαστε τρελοί

Το να περπατάτε στους διαδρόμους του σουπερμάρκετ και να ρωτάτε τη Siri να σας πει τη συνταγή για παστίτσιο για να αγοράσετε τα κατάλληλα υλικά, ίσως κάνει τους γύρω σας να σας κοιτάνε λίγο περίεργα. Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να τραβήξετε τα βλέμματα, βάλτε ακουστικά και προσποιηθείτε ότι μιλάτε με κάποιον.

ired iphone hate siri 03

5. Δεν αναγνωρίζει τις συγγένειες

Αν πείτε στη Siri "call my wife", δεν έχει ιδέα πια είναι η γυναίκα σας, ούτε φυσικά η μαμά σας, ούτε η φίλη σας. Λογικό αλλά καθόλου βολικό. Οπότε πιάστε ψιλή κουβεντούλα και ενημερώστε την. Δεν κάνουμε πλάκα! Πείτε στη Siri ότι π.χ. ο Γιάννης είναι ο άντρας μου (Giannis is my husband) και θα σας ρωτήσει αν θέλετε να το θυμάται. Έτσι την επόμενη φορά που θα της δώσετε εντολή να κάνει κάτι σχετικό με τον άντρα σας (π.χ. να τον καλέσει, να του στείλει email ή SMS), δεν χρειάζεται να αναφέρετε το όνομα. H Siri έχει μνήμη ελέφαντα.

6. Δεν έχει χιούμορ

Θα βρείτε εκατοντάδες λίστες με αστεία πράγματα που μπορείτε να πείτε στη Siri αλλά ας το παραδεχτούμε: η Siri δεν έχει καθόλου χιούμορ. Ή τουλάχιστον δεν μας κάνει να ξεκαρδιζόμαστε κιόλας.

Αν θέλετε να την ξεφορτωθείτε, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Siri και απενεργοποιήστε την.

Αν όμως θέλετε να της αλλάξετε φύλο, διαβάστε τις οδηγίες μας εδώ.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: