Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγχρονισμός iPad με iPhone

Συγχρονισμός iPad με iPhone
ired.gr

Πώς να συγχρονίσετε το iPad με το iPhone σας ώστε να έχετε τα ίδια στοιχεία.

Είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που έχουν και iPhone και iPad, οπότε το να επιβεβαιώσουν ότι τα στοιχεία και τα δεδομένα τους είναι πάντα ταυτόσημα και στις δύο συσκευές τους, είναι θέμα κρίσιμο. Αν, για παράδειγμα, έχουμε κάνει κάποια δουλειά στο iPad μας, που θα θέλαμε να την έχουμε μαζί στο iPhone μας, δε θα θέλαμε να φύγουμε και να μην έχει γίνει συγχρονισμός των δύο συσκευών. Έτσι, η ανάγκη να έχουμε τα ίδια ακριβώς δεδομένα και στις δύο συσκευές, μας οδηγεί να ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να τις έχουμε συγχρονισμένες.

Γίνεται όμως κάτι τέτοιο και πώς;

Είναι εφικτός ο συγχρονισμός του iPad με το iPhone;

ired ios sync iphone ipad 01

Εξαρτάται τι εννοούμε. Αν σκεφτόμαστε τον απευθείας συγχρονισμό των δύο συσκευών μεταξύ τους, είτε μέσω καλωδίου που να τις ενώνει είτε μέσω Wi-fi, τότε αυτό είναι αδύνατον.

Υπάρχουν κάποιοι λόγοι γι' αυτό, με πρώτο το λόγο ότι, η Apple δε σχεδίασε ούτε τις συσκευές, ούτε το iOS να λειτουργούν κατ' αυτό τον τρόπο. Μια από τις βασικές αρχές στη σχεδίαση των συσκευών iOS είναι ότι μοιράζονται και συγχρονίζουν τα δεδομένα τους με κάποιο σταθερό υπολογιστή (ως βάση), ή έστω με κάποιο web server.

Ο άλλος λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν καλώδια σχεδιασμένα να επιτρέπουν την απευθείας σύνδεση των συσκευών iOS μεταξύ τους. Τα μόνα που υπάρχουν είναι αυτά που συνδέουν τις συσκευές iOS με τον υπολογιστή. Και να υπήρχαν όμως καλώδια, δεν υπάρχει και πάλι κάποια λειτουργία που να επιτρέπει τον μεταξύ τους συγχρονισμό.

Η μια και μόνη εξαίρεση: οι φωτογραφίες

ired ios sync iphone ipad 02

Η μία και μοναδική εξαίρεση που υπάρχει είναι ο συγχρονισμός των φωτογραφιών μεταξύ ενός iPhone με ένα iPad (αλλά όχι ανάποδα).

Αυτή η εξαίρεση όμως απαιτεί την ύπαρξη του επιπλέον εξαρτήματος Lightning to USB Camera Adapter ή του iPad Camera Connection Kit (για παλαιότερα μοντέλα). Μέσω αυτού του εξαρτήματος μπορούμε να συνδέσουμε το iPhone στο iPad και τότε, το iPad θα δει το iPhone σαν απλή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και θα συγχρονίσει τις φωτογραφίες των δύο συσκευών εισάγοντάς τις από το iPhone στο iPad.

Και επειδή, όπως είπαμε, δεν υποστηρίζεται άλλου είδους συγχρονισμός μέσω των δύο συσκευών, μόνο οι φωτογραφίες μπορούν να περάσουν κατ' αυτόν τον τρόπο.

Δείτε την λύση στην Συνέχεια:


Η λύση: iCloud

ired ios sync iphone ipad 03

Άρα λοιπόν ποια είναι η λύση ώστε να συγχρονίζουμε τα υπόλοιπα δεδομένα μας ανάμεσα στις δύο συσκευές; Η απάντηση είναι: iCloud.

Όπως είπαμε και πιο πριν, η Apple έχει σχεδιάσει το iOS και τις συσκευές του ώστε να συγχρονίζονται με σταθερούς υπολογιστές ή με web servers. Και αυτό ακριβώς είναι το iCloud: ένας web server που συγχρονίζουμε τα δεδομένα τις iOS συσκευής μας ώστε να τα έχουμε μαζί μας παντού και πάντα και χωρίς την ανάγκη ενός σταθερού υπολογιστή.

Από τη στιγμή που και οι δύο συσκευές μας είναι συνδεδεμένες με τον ίδιο λογαριασμό iCloud, θα μένουν αυτόματα συγχρονισμένες και χωρίς τη δική μας παρέμβαση. Αυτός ο είναι ο τρόπος να το πετύχετε:

  • Πρώτα ρυθμίζουμε τον λογαριασμό μας στο iCloud και για τις δύο συσκευές. Φροντίζουμε να είναι ο ίδιος ακριβώς.
  • Στις ρυθμίσεις iCloud (διαδρομή Ρυθμίσεις>iCloud) βεβαιωνόμαστε ότι οι ρυθμίσεις είναι ίδιες και για τις δύο συσκευές.
  • Βεβαιωνόμαστε ότι ο ίδιος λογαριασμός e-mail είναι ενεργός και στις δύο συσκευές.
  • Ενεργοποιούμε τις αυτόματες λήψεις (automatic downloads) και στις δύο συσκευές για τη μουσική, τις ταινίες, και τις εφαρμογές.

Αυτή η προσέγγιση θα κρατήσει τις πληροφορίες μας (κατά το μεγαλύτερο μέρος τους) συγχρονισμένες και στις δύο συσκευές μας με μία και μόνη εξαίρεση: τις εφαρμογές του App Store.

Πολλές εφαρμογές χρησιμοποιούν το iCloud για να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους, αλλά όχι όλες. Αυτές που χρησιμοποιούν το iCloud λοιπόν, θα μένουν πλήρως συγχρονισμένες και στις δύο συσκευές, οι άλλες όμως, όχι. Εκεί, η μόνη μας επιλογή είναι να συγχρονίζουμε και τις δύο συσκευές μας με ένα σταθερό υπολογιστή μέσω του iTunes (συγχρονίζοντας πρώτα αυτήν που έχει τα παλαιότερα δεδομένα και ύστερα αυτήν με τα νεότερα για καλό και για κακό).

Επίσης, ένα άλλο θέμα με τις εφαρμογές είναι όταν υπάρχει διαφορετική έκδοση της ίδιας εφαρμογής για το iPhone και διαφορετική για το iPad (ιδιαίτερα αν είναι επί πληρωμή). Σ' αυτή την περίπτωση, η απόκτηση ή η αγορά μιας τέτοιας εφαρμογής για τη μία συσκευή, δεν εγγυάται ότι θα την αποκτήσουμε αυτόματα και για την άλλη. Συνήθως πρέπει να την κατεβάσουμε (ή και να την αγοράσουμε) ξεχωριστά σε κάθε συσκευή αν τη χρειαζόμαστε και στις δύο.

Με αυτά, κλείνουμε το παρόν άρθρο μας και ελπίζουμε να διασαφηνίσαμε και να ξεκαθαρίσαμε ακριβώς το τι χρειάζεται ώστε τα πολύτιμα δεδομένα μας να μένουν πάντα συγχρονισμένα και στις δύο συσκευές μας.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status