Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποχρεωτικός δια νόμου ο ήχος κλείστρου στα iPhone

Υποχρεωτικός δια νόμου ο ήχος κλείστρου στα iPhone
ired.gr

Ξέρατε ότι σε μερικές χώρες απαγορεύεται διά νόμου να βγάζεις φωτογραφίες με το iPhone σου με απενεργοποιημένο τον ήχο κλείστρου;

Σύμφωνα με νόμο του κράτους, τα iPhone που αγοράζονται στην Ιαπωνία, έχουν πάντα ενεργοποιημένο τον ήχο κλείστρου (aka τον ήχο που κάνει η κάμερα όταν βγάζει φωτογραφία) ακόμη κι αν η συσκευή είναι στο αθόρυβο. Ο λόγος είναι το ότι απαγορεύεται δια νόμου να βγάζει κάποιος φωτογραφίες χωρίς την συγκατάθεση του άλλου.

Αυτό το κυβερνητικό μέτρο αυτορρύθμισης που επιβλήθηκε στην Apple (αλλά και σε άλλες εταιρίες κινητών τηλεφώνων στην Ιαπωνία) δεν έγινε ευρέως γνωστό στο κοινό με αποτέλεσμα οι περισσότεροι χρήστες να μη το γνωρίζουν όταν αγόραζαν την αγαπημένη τους συσκευή.

ired iphone shutter sound 01

Διαβάστε επίσης πως να βγάζετε screenshot σε iPhone/iPad

Τα ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής στην Ιαπωνία είναι πολύ μεγάλης σημασίας. Μάλιστα, το 2012, η αστυνομία του Τόκιο συνέλαβε 615 άτομα με την κατηγορία της ηδονοβλεψίας μέσω κάμερας. Το 64% είχε χρησιμοποιήσει κάμερα κινητού τηλεφώνου και τα περισσότερα περιστατικά είχαν συμβεί μέσα σε δρομολόγια τρένου.

Διαβάστε επίσης 10 κόλπα για καλύτερες λήψεις φωτογραφιών

Φανταζόμαστε ότι έχετε απορίες!

  • Γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει και στις κανονικές ψηφιακές κάμερες;

Γιατί όταν κάποιος χρησιμοποιεί μια κάμερα, είναι προφανές ότι θέλει να βγάλει φωτογραφία. Ενώ με το κινητό του τηλέφωνο μπορεί να προσποιείται ότι κάνει κάτι άλλο, να το βάλει στο αθόρυβο και να κάνει κρυφά μια λήψη.

  • Τι εναλλακτικές υπάρχουν για όσους θέλουν να παρακάμψουν την απαγόρευση;

Κάποιος μπορεί να καλύψει με το χέρι του το ηχείο, να συνδέσει ακουστικά, να κατεβάσει ένα διαφορετικό πρόγραμμα λήψης φωτογραφιών και να απενεργοποιήσει τον ήχο του, να τραβήξει βίντεο αντί φωτογραφία και στη συνέχεια να απομονώσει ένα στιγμιότυπο. Πάντα όμως υπάρχει η πιθανότητα σύλληψης αν ο άλλος δεν το γνωρίζει.

  • Αν η συσκευή έχει αγοραστεί από αλλού αλλά κάποιος επισκεφτεί τις «απαγορευμένες» χώρες, τι συμβαίνει;

Κάποιοι επισκέπτες στην Ιαπωνία και άλλες χώρες της Ασίας έχουν παρατηρήσει ότι ο ήχος της κάμερας είχε ενεργοποιηθεί (παρόλο που η συσκευή ήταν στο mute) όσο βρίσκονταν εκεί.

ired iphone shutter sound 02

  • Σε ποιες χώρες απαγορεύεται διά νόμου η λήψη φωτογραφιών με απενεργοποιημένο τον ήχο;

Στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα αλλά και σε κάποιες άλλες χώρες της Ασίας.

  • Υπάρχουν κι άλλες (παράλογες ;) απαγορεύσεις για τα iPhone;

Στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι συσκευές που πωλούνται δεν έχουν εγκατεστημένο το Facetime και απαγορεύουν τη χρήση του iMessage. Αυτό συμβαίνει επειδή οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι κρατικές και η χρήση αυτών των δωρεάν τρόπων επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών θα προκαλούσαν μείωση των εσόδων τους. Πρόσφατα και το Skype αλλά και το Viber απαγορεύτηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Διαβάστε για το προβάδισμα που έχει η Apple όσον αφορά την κάμερά της.Apple όσον αφορά την κάμερά της.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status