Ακυρώστε και απομακρύνετε εκτυπώσεις από τη σειρά αναμονής στο λογισμικό OS X, Yosemite

Ακυρώστε και απομακρύνετε εκτυπώσεις από τη σειρά αναμονής στο λογισμικό OS X, Yosemite
ired.gr

Γνωρίζετε πως μπορείτε εύκολα να ακυρώσετε εκτυπώσεις στο λογισμικό OS X, Yosemite;

Εάν εκτυπώνετε συχνά έγγραφα από τον υπολογιστή σας, σίγουρα θα έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να εκτυπώσετε ένα έγγραφο το οποίο εκ των υστέρων κρίνατε πως δεν χρειαζόταν. Ανεξαρτήτως από την σπατάλη μελάνης και άσκοπης χρήσης υλικού εκτύπωσης (χαρτί), το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να αποτρέψετε το τον εκτυπωτή να προχωρήσει σε εκτύπωση ή εκτυπώσεις.

Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι, προκειμένου να ακυρώσετε μία εκτύπωση στο λογισμικό OS X. Εμείς θα σας υποδείξουμε την ευκολότερη, κάνοντας χρήση ενός εργαλείου εκτύπωσης, προ εγκατεστημένο, σε όλους τους υπολογιστές Macs.

Διαβάστε επίσης: Επαναφορά του συστήματος εκτύπωσης για διόρθωση ενοχλητικών προβλημάτων

Έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση στο πρόγραμμα διαχείριση χρήσης του εκτυπωτή και σε όλες τις εκτυπώσεις, οι οποίες βρίσκονται σε αναμονή στο OS X, ακολουθώντας, όχι μία αλλά δύο μεθόδους. Μέσω του βοηθητικού εργαλείου διαχείρισης, θα είστε σε θέση να εμφανίσετε όλες τις εκτυπώσεις οι οποίες βρίσκονται σε αναμονή, να ακυρώσετε ή να αναβάλλετε μία εκτύπωση, από οποιονδήποτε εκτυπωτή συνδεδεμένο, με τον υπολογιστή σας, Mac.

Μέθοδος 1 - Πρόσβαση σε εκτυπώσεις που βρίσκονται σε αναμονή και ακύρωσή τους, από το Dock

H ευκολότερη προσέγγιση η οποία θα πρέπει να λειτουργεί άψογα στους περισσότερους OS X χρήστες, είναι η ακόλουθη:. Ο εκτυπωτής είναι ορατός κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης, εκτός εάν το έγγραφο βρίσκεται σε αναμονή ή σε διαδικασία τελευταίων ρυθμίσεων προς εκτύπωση. Εάν παρατηρήσετε το Dock του υπολογιστή σας Mac, θα δείτε το εικονίδιο του εκτυπωτή.

ired mac canceling printing os x 01

Περνώντας τον κέρσορα, πάνω από το εικονίδιο του εκτυπωτή, εμφανίζεται το όνομά του, και κάνοντας κλικ πάνω του, θα αναδυθεί το βοηθητικό πρόγραμμα εκτύπωσης.

Όντας εντός του βοηθητικού προγράμματος, είστε σε θέση να διαχειριστείτε τις εκτυπώσεις οι οποίες είναι σε αναμονή, επιλέγοντας όσες επιθυμείτε να απομακρύνετε, αγγίζοντας το εικονίδιο διαγραφής "x".

ired mac canceling printing os x 02

H ενέργεια αυτή θα διαγράψει τη μη επιθυμητή εκτύπωση και θα την απομακρύνει, από τη λίστα εκτυπώσεων σε αναμονή. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξτε την προς απομάκρυνση εκτύπωση και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Command+Delete.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι εναλλακτικές λύσεις εκτύπωσης απευθείας από iPhone ή iPad

Μέθοδος 2 - Ανοίξτε την ενότητα Εκτυπωτές και Σαρωτές για να ακυρώσετε τις εκτυπώσεις

Μία διαφορετική μέθοδος την οποία μπορείτε να ακολουθήσετε, για να προβάλετε τη λίστα με τις εκτυπώσεις σε αναμονή είναι η ενότητα "Προτιμήσεις συστήματος", η οποία θα σας μεταφέρει στο παραπάνω περιβάλλον του βοηθητικού προγράμματος εκτύπωσης. Μπορείτε να ακολουθήσετε τη δεύτερη μέθοδο, σε περίπτωση που το εικονίδιο του εκτυπωτή - για κάποιο λόγο - δεν είναι ορατό στο Dock του υπολογιστή σας, Mac ή απλά εάν επιθυμείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή αυτή.

  • Ανοίξτε το μενού με το εικονίδιο της Apple , επιλέξτε "Προτιμήσεις Συστήματος" και στη συνέχεια "Εκτυπωτές και Σαρωτές".
  • Επιλέξτε τον εγκατεστημένο εκτυπωτή και πατήστε το εικονικό πλήκτρο "Άνοιγμα σειράς αναμονής".
  • Επιλέξτε και διαγράψτε τις εκτυπώσεις που επιθυμείτε, ακυρώνοντάς τες και απομακρύνοντάς τες, από τη σειρά αναμονής.

Δείτε σε εικόνα, το μενού επιλογής εκτυπωτών στο λογισμικό OS X:

ired mac canceling printing os x 03

Όπως είδατε, η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να ακυρώσετε, να θέσετε σε αναμονή, να επαναφέρετε ή να απομακρύνετε εντελώς, έγγραφα προς εκτύπωση, είναι ακριβώς η ίδια, ανεξάρτητα από τη μέθοδο προσέγγισης του βοηθητικού προγράμματος εκτύπωσης. Η παραπάνω διαδικασία είναι προτεινόμενη σε όλες τις εκδόσεις OS X, είτε πρόκειται για OS X Yosemite (στιγμιότυπα) είτε σε προηγούμενες εκδόσεις, όπως για παράδειγμα το λογισμικό Mavericks ή και ακόμη παλαιότερα.

Σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις, ο εκτυπωτής ίσως να μην επιτρέψει να ακυρώσετε μία εκτύπωση ή να μην επιτρέπει καν την πρόσβαση στη σειρά αναμονής. Σε τέτοιες καταστάσεις, θα πρέπει να ακολουθήσετε τη μέθοδος "επιβολής τερματισμού" της εφαρμογής, ενέργεια οι οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων να είναι και η λύση του προβλήματός σας.

Διαβάστε επίσης: Prynt: Μεταμορφώστε έξυπνα τη συσκευή σας iPhone σε μηχανή Polaroid

Είδαμε πως μπορείτε να ακυρώσετε μια εκτύπωση ή εκτυπώσεις οι οποίες σε σειρά αναμονής σε λογισμικό OS X. Εάν υπάρχουν απορίες ή επιθυμείτε επιπλέον διευκρινίσεις επί του θέματος, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: