7 κόλπα που επιβάλλεται να γνωρίζετε στην εφαρμογή Instagram

7 κόλπα που επιβάλλεται να γνωρίζετε στην εφαρμογή Instagram
ired.gr

Αξιοποιήστε στο έπακρoν την εφαρμογή διαμοιρασμού φωτογραφιών Instagram.

Αναρωτιέστε τι είναι αυτό που έκανε την υπηρεσία Instαgram δημοφιλή; Λοιπόν δεν πρόκειται για μια εφαρμογή για smartphone, η οποία προσθέτει φίλτρα και εφέ ημι-διαφάνειας, στις φωτογραφίες σας. Πάνω απ΄ όλα, το Instagram, αναπτύχθηκε για να διαμοιράζετε φωτογραφίες με τους φίλους σας, άλλους χρήστες της υπηρεσίας και ναι και δημοσίως, αν το επιθυμείτε.

Εάν όμως εσείς αισθάνεστε άβολα να διαμοιράζετε τις φωτογραφίες σας με τον οποιοδήποτε, είναι πολύ εύκολο να ελέγξετε σε ποιους ακριβώς θα είναι ορατές οι ψηφιακές σας δημιουργίες και σε ποιους όχι. Στη συνέχεια σας παραθέτουμε μερικές εστιασμένες σε αρχάριους χρήστες του Instagram, συμβουλές, ώστε να ωφεληθείτε τα μέγιστα από την εφαρμογή.

1. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου για το photo feed

Κάνοντας λήψη μιας φωτογραφίας με την εφαρμογή Instagram, δεν αποθηκεύετε μόνο την φωτογραφία στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών. Δημοσιεύετε τις φωτογραφίες σας στο photo feed, του λογαριασμού σας, όπου από προεπιλογή είναι διαθέσιμες προς θέαση, σε όποιον ενδιαφερθεί να τις προβάλει.

Δεν επιθυμείτε οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες σας; Εάν ναι, ενεργοποιήστε την εναλλαγή "Ιδιωτικός λογαριασμός", ενέργεια η οποία θα εμποδίζει την προβολή του photo feed σας, από οποιονδήποτε, πλην των εγκεκριμένων από εσάς χρηστών "followers".

  • Αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο προφίλ από τη γραμμή εργαλείων κάτω αριστερά (είναι το εικονίδιο ανθρώπινης σιλουέτας) και στη συνέχεια αγγίξτε το εικονίδιο ρυθμίσεων (το εικονίδιο με το γρανάζι για λειτουργικό iOS - ή τις τρεις τελείες για λειτουργικό Android), πάνω δεξιά στην οθόνη.
  • Θα παρατηρήσετε την εναλλαγή "Ιδιωτικός λογαριασμός" τον οποίο και θα πρέπει να θέσετε στη θέση "ON".

ired ios guide instagram tips 01

Ολοκληρώνοντας την παραπάνω ενέργεια, οι φωτογραφίες σας στο Instagram δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες στο ευρύ κοινό, ούτε και θα εμφανίζονται σε δημόσιες αναζητήσεις.

Φυσικά όλες οι υπόλοιπες εντολές θα είναι ενεργοποιημένες, αν για παράδειγμα έχετε επιλέξει να διαμοιράζετε τις φωτογραφίες του Instagram μέσω Facebook ή το Twitter, γι' αυτό θα πρέπει πρέπει να επιλέγετε προσεκτικά τις επιβεβαιώσεις των κοινωνικών δικτύων, πριν αγγίξετε το εικονικό πλήκτρο "Κοινοποίηση".

Αναφερόμενος σε αυτό...

2. Ελέγξτε προσεκτικά τις ρυθμίσεις διαμοιρασμού στο Facebook

ired ios guide instagram tips 02

H εφαρμογή Instagram κάνει ιδιαίτερα εύκολο, τον διαμοιρασμό των τελευταίων φωτογραφιών σας, με τους φίλους σας στο κοινωνικό δίκτυο Facebook. Εδώ τίθεται ένα ερώτημα, με ποιους φίλους θα διαμοιραστείτε τις φωτογραφίες σας; Υπάρχει μία εύκολη μέθοδος ώστε να ελέγξετε ακριβώς πως και με ποιους, η εφαρμογή Instagram θα διαμοιράζει τις φωτογραφίες σας στο Facebook.

  • Επισκεφθείτε τον λογαριασμό σας, Facebook και αγγίξτε τις "Συντομεύσεις Απορρήτου", πάνω αριστερά της σελίδας (εμφανίζεται ως λουκέτο), στη συνέχεια "Έλεγχος Απορρήτου" και "Επόμενο βήμα".
  • Αναζητήστε την εφαρμογή "Instagram" από τη λίστα "Οι εφαρμογές σας" (υποτίθεται πως έχετε ήδη συνδεδεμένο το Instagram λογαριασμό σας με το Facebook) κι αλλάξτε τη ρύθμιση από "Δημόσια" σε "Μόνο εγώ". Εάν επιθυμείτε να ορίσετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις διαθέσιμες επιλογές από το drop down μενού.

Διαβάστε επίσης: Επίλυση προβλημάτων με αγορές στο iTunes Store

3. Αποκλείστε άγνωστους followers

Όπως και στους λογαριασμούς του κοινωνικού δικτύου Twitter, οποιοσδήποτε χρήστης της υπηρεσίας Instagram, δύναται να σας ακολουθήσει και να παρακολουθεί το photo feed σας, εκτός κι αν ορίσετε τον λογαριασμό σας ως ιδιωτικό.

Ας υποθέσουμε πως κάποιοι άγνωστοι σε εσάς χρήστες της υπηρεσίας Instagram, είχαν επιλέξει να σας ακολουθήσουν, πριν ορίσετε τον λογαριασμό σας ως ιδιωτικό. Τι μπορεί να γίνει τώρα; Εάν δεν επιθυμείτε άγνωστους followers, να προβάλουν τα στιγμιότυπά σας, μπορείτε απλά να τους εμποδίσετε (block).

ired ios guide instagram tips 03

  • Kατευθυνθείτε στο προφίλ του λογαριασμού σας αγγίζοντας το εικονικό πλήκτρο κάτω δεξιά της οθόνης.
  • Θα ανακαλύψετε πάνω πάνω τον αριθμό των followers. Αγγίξτε τον αριθμό ώστε να εμφανιστεί η λίστα με όλους τους Instagram χρήστες, οι οποίοι ακολουθούν το photo feed σας.
  • Εάν εντοπίσετε ανάμεσά τους χρήστες άγνωστους τους οποίους επιθυμείτε να εμποδίσετε από το να βλέπουν τις φωτογραφίες σας, αγγίξτε το όνομά τους ώστε να εμφανιστεί το προφίλ τους και στη συνέχεια το εικονίδιο με τις τρεις τελείες πάνω δεξιά στην οθόνη.
  • Ένα αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανιστεί με μερικές επιλογές συμπεριλαμβανομένης της επιλογής "Μπλοκάρισμα χρήστη". Πλέον οι χρήστες τους οποίους το λογαριασμό θα μπλοκάρετε, δεν θα είναι σε θέση να παρακολουθούν τις αναρτήσεις σας.
  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »