7 χαρακτηριστικά του Apple Watch που θα θέλαμε στο επόμενο iPhone

7 χαρακτηριστικά του Apple Watch που θα θέλαμε στο επόμενο iPhone
ired.gr

7 σημαντικές και χρήσιμες δυνατότητες που θα θέλαμε να μεταφερθούν από το Apple Watch και στα επόμενα μοντέλα των iOS συσκευών μας.

Το Apple Watch έφερε έναν αριθμό νέων τεχνολογιών στη γραμμή παραγωγής της Apple, από τη μεγάλη σμίκρυνση όσον αφορά to υλικό, μέχρι τον καινούριο τρόπο αλληλεπίδρασης με αυτό, όσον αφορά το λογισμικό. Και, ενώ κάποιες από αυτές τις δυνατότητες έχουν νόημα μόνο όταν έχουμε να κάνουμε με ένα ρολόι, κάποιες άλλες είναι τόσο σπουδαίες και χρήσιμες, που θα θέλαμε πολύ να τις δούμε να ενσωματώνονται σε επόμενες εκδόσεις του iPhone και, γιατί όχι, και άλλων συσκευών iOS.

Εμείς εδώ συγκεντρώσαμε 7 χαρακτηριστικά που, πιστεύουμε, είναι πολύ χρήσιμα και θα θέλαμε να τα δούμε να ενσωματώνονται στο iPhone 6s (για παράδειγμα) και τα παρουσιάζουμε εδώ.

1. User Configurable Dynamic Lock Screen

ired apple watch type 01

Το πρώτο που θα θέλαμε λοιπόν, είναι η αρχική οθόνη του επόμενου iPhone να είναι ρυθμιζόμενη από το χρήστη και με δυναμικό περιεχόμενο. Εννοούμε εδώ την πρώτη οθόνη που βλέπουμε πριν κάνουμε την κίνηση ξεκλειδώματος γνωστή και ως Lock Screen. Όσον αφορά το iPhone, δε μπορούμε να προσθέσουμε widgets, εφαρμογές ή άλλα χρήσιμα εργαλεία σ' αυτή την οθόνη, πέρα από το να αλλάξουμε τη φωτογραφία υποβάθρου.

Όχι όμως και στο Apple Watch. Με ένα δυνατότερο άγγιγμα (force touch - άλλο ένα χαρακτηριστικό που θα συζητήσουμε παρακάτω), μπορούμε να επιλέξουμε, όχι μόνο την οθόνη που θα εμφανίζεται, αλλά και τις επιπλέον εφαρμογές και εργαλεία που θα ενσωματώνει. Τα εικονίδια αυτά είναι δυναμικά (δηλ. ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο). Παράδειγμα:

  • Δείχνουν τη μέρα της εβδομάδας και ημερομηνία
  • την ώρα
  • το επόμενο ραντεβού στο ημερολόγιο
  • την τρέχουσα θερμοκρασία
  • το επίπεδο των ενεργειών μου για την τρέχουσα μέρα (για την υγεία)
  • τη μπαταρία
  • και άλλα ακόμη ανάλογα με τα γούστα

Σκεφθείτε πόσο χρήσιμο θα ήταν να μπορούμε να δούμε τόσες πολλές χρήσιμες πληροφορίες με μια ματιά χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώνουμε το iPhone μας. Και μιας και αυτή η λειτουργία υπάρχει εδώ και κάμποσο καιρό στους χρήστες Android, καλό θα ήταν να γίνει διαθέσιμη και για τους χρήστες iOS.

2. Ενεργοποίηση κατά την προσέγγιση

ired apple watch type 02

Η οθόνη του Apple Watch απενεργοποιείται αυτόματα, όπως είναι λογικό, αλλά η ενεργοποίησή της γίνεται απλά με την ανύψωση του καρπού μας και στροφή προς εμάς (όπως κάνουμε σε ένα κανονικό ρολόι για να δούμε την ώρα). Μόλις γίνει αυτή η κίνηση, η οθόνη φωτίζεται και η συσκευή είναι έτοιμη για χρήση.

Είναι μια τόσο απλή κίνηση, αλλά και τόσο χρήσιμη που, μετά από λίγο καιρό χρήσης του Apple Watch την περιμένεις αυτόματα και από το iPhone σου.

Η ενεργοποίηση του iPhone με την ανύψωση και προσέγγισή του στο πρόσωπό μας, θα ήταν πολύ πιο εύκολη και φυσική από το να πρέπει να πατάμε ένα πλήκτρο πρώτα για να το ενεργοποιήσουμε.

Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες τεχνικές δυσκολίες που θα πρέπει να ξεπεραστούν (όπως το πώς να μην ανάβει το iPhone κάθε φορά που γίνεται μια παρατεταμένη κίνηση), αλλά μια εταιρία με την τεχνογνωσία και εμπειρία της Apple, σίγουρα μπορεί να βρει τις λύσεις.

3. Λειτουργία Power Reserve

ired apple watch type 03

Είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχει ένα θέμα που να απασχολεί περισσότερο τους χρήστες των iPhones, όσο το πώς να εξοικονομούν την ενέργεια της μπαταρίας όσο περισσότερο μπορούν. Με μια συσκευή που έχει γίνει πια τόσο αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, η "ζωή" της μπαταρίας είναι κάτι το κρίσιμο.

Ίσως το χαρακτηριστικό αυτό να μην είναι κάτι το τόσο πολύ κρίσιμο για ένα ρολόι (παρόλο που κανείς δε θέλει μια νεκρή συσκευή να κάθεται στον καρπό του). Το Apple Watch λοιπόν, λύνει το πρόβλημα με τη λειτουργία Power Reserve (πατώντας το πλαϊνό πλήκτρο παρατεταμένα έχουμε πρόσβαση σ' αυτήν).

Το χαρακτηριστικό αυτό απενεργοποιεί όλες τις λειτουργίες του ρολογιού πέρα από την ώρα, προκειμένου να φυλάξει την ενέργεια της μπαταρίας όσο περισσότερο γίνεται.

Ίσως να μην είναι τόσο απαραίτητο κάτι τέτοιο στο iPhone, (άλλωστε δε θέλουμε απλά να μας λέει την ώρα), αλλά μια δυνατότητα ρύθμισης όπου θα αποφασίζουμε εμείς ποιες έξτρα λειτουργίες θα απενεργοποιούνται προκειμένου να κερδίσουμε σε μπαταρία θα ήταν πολύ χρήσιμη.

Και υπόψιν, η Samsung ήδη προσφέρει αυτή τη λειτουργία σε κάποια από τα τηλέφωνά της οπότε είναι μάλλον καιρός να το κάνει και η Apple.

4. Force Touch

ired apple watch type 04

Η οθόνη πολλαπλής αφής (multitouch) του πρώτου iPhone ήταν μια επανάσταση. Αντί να πατάμε απλά σε μια οθόνη αφής, μπορούσαμε να κάνουμε διάφορες κινήσεις και πολλαπλά αγγίγματα ταυτόχρονα.

Το Apple Watch προχωράει την επανάσταση ένα βήμα παραπέρα με το να προσφέρει τη δυνατότητα ενός νέου είδους αλληλεπίδρασης: το Δυναμικό Άγγιγμα (Force Touch). Το Force Touch αντιλαμβάνεται πόσο δυνατά πιέζουμε την οθόνη και αντιδρά αναλόγως προσφέροντάς μας μια επιπλέον λίστα επιλογών και εντολών από ότι προσέφερε ως τώρα το απλό άγγιγμα.

Η Apple έχει ήδη ενσωματώσει τη δυνατότητα αυτή στα νέα trackpad των νέων 13-inch MacBook Pro και 12-inch MacBook. Μερικά προγράμματα έχουν ήδη προ-εγκατεστημένη την υποστήριξη αυτής της λειτουργίας.

Με βάση τα παραπάνω, είναι πολύ πιθανόν ότι θα δούμε το Force Touch ενσωματωμένο στις οθόνες των νεότερων μοντέλων iPhone.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »