Είναι εφικτή η αποθήκευση αρχείου PDF από το διαδίκτυο στις iOS συσκευές και πώς;

Είναι εφικτή η αποθήκευση αρχείου PDF από το διαδίκτυο στις iOS συσκευές και πώς;
ired.gr

Αποθηκεύστε οδηγούς χρήσης από το διαδίκτυο για offline χρήση, εύκολα.

H φίλη μας η Αναστασία, σε ερώτηση της προς την ιστοσελίδα μας, αναφέρει:

"Θα ήθελα να ρωτήσω, είναι εφικτό να αποθηκεύσω ένα αρχείο PDF στη συσκευή μου (οδηγό χρήσης πλυντηρίου), ώστε να μπορώ να ανατρέχω σε αυτό όποτε το επιθυμώ, χωρίς την ανάγκη επαναφόρτωσης του αρχείου από το διαδίκτυο";

Η απάντησή μας έχει ως εξής:

"Αναστασία σε ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία σου, φυσικά και μπορείς να κατεβάσεις και να αποθηκεύσεις οποιοδήποτε αρχείο PDF στο iPhone σου (ή iPad). Θα χρειαστείς μία εφαρμογή συμβατή με ανάγνωση αρχείων PDF, η οποία θα σου επιτρέψει να αποθηκεύσεις το αρχείο στην iOS συσκευή, που επιθυμείς.

Διαβάστε επίσης: Δε μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο; Ψάξτε στο App Store

Για παράδειγμα, μπορείς να προβάλεις και να αποθηκεύσεις ένα αρχείο PDF, κάνοντας χρήση της εφαρμογής iBooks, ή της Kindle by Amazon. Εφαρμογές που επίσης είναι συμβατές με την ανάγνωση και αποθήκευση τέτοιων αρχείων είναι οι γνωστές Dropbox ή Google Drive, εξαιρετικές στο να διατηρήσεις αντίγραφο του αρχείου PDF, σε όλες τις συσκευές, οι οποίες έχουν συμβατότητα με Dropbox ή Google Drive, εφαρμογών, ανεξαρτήτως λειτουργικού."

Παραθέσαμε στην Αναστασία τον παρακάτω οδηγό:

Ανάγνωση και αποθήκευση αρχείου PDF, στο iPhone ή iPad

Αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο "'Άνοιγμα με" κι επιλέξτε την εφαρμογή με την οποία επιθυμείτε να προβάλετε το αρχείο PDF.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως έχετε εγκαταστήσει εφαρμογή συμβατή με αρχεία PDF και στην οποία υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης στη συσκευή σας. Πλήθος εφαρμογών υπάρχουν διαθέσιμες στο App Store, αλλά θα σας συστήναμε μία από τις τέσσερις που ακολουθούν: iBooks, Kindle, Dropbox ή Google Drive.

Εάν είστε έτοιμοι, προχωρήστε με την αναζήτηση του αρχείου PDF που επιθυμείτε να αναγνώσετε στο διαδίκτυο, ή ως επισυναπτόμενο αρχείο, από εισερχόμενο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Διαβάστε επίσης: Δημιουργήστε ένα USB stick εκτάκτου ανάγκης, SOS USB stick

Εάν έχετε ανοίξει το αρχείο PDF (ως παράδειγμα έχουμε έναν οδηγό χρήσης της φωτογραφικής μηχανής Olympus Stylus 1), σύντομα θα δείτε στο επάνω μέρος της οθόνης τις επιλογές "Άνοιγμα σε iBooks" και "Άνοιγμα σε...".

ired ios guide open save pdf 01

Μήπως λάβατε το PDF αρχείο μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Τότε θα πρέπει να αγγίξετε το εικονικό πλήκτρο δραστηριοτήτων, πάνω δεξιά (σημειώνεται στην παρακάτω εικόνα) και στη συνέχεια να επιλέξετε την εφαρμογή που επιθυμείτε από τις διαθέσιμες, οι οποίες θα εμφανιστούν σε πλαίσιο, από το κάτω μέρος της οθόνης.

Αγγίξτε την επιθυμητή εφαρμογή και το αρχείο σας θα ανοίξει μέσα από αυτή.

ired ios guide open save pdf 02

Εάν μέσα στις επιλογές είναι η εφαρμογή iBooks ή η εφαρμογή της Amazon, Kindle, το αρχείο σας θα αποθηκευτεί αυτόματα εντός της εφαρμογής. Στην περίπτωση που θέλετε να ανατρέξετε ξανά στο PDF αρχείο, (στο παράδειγμά μας, στις οδηγίες χρήσης), αρκεί να ανοίξετε την εφαρμογή και να περιηγηθείτε στην ενότητα "PDF" ή στην ενότητα "Docs", εάν πρόκειται για την εφαρμογή Kindle.

Διαβάστε επίσης: iCloud Drive: Όλες οι απαραίτητες οδηγίες χρήσης

Σημείωση: Για εφαρμογές όπως Dropbox και Google Drive, θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως έχετε αποθηκεύσει το αρχείο PDF, για χρήση "offline". Στην εφαρμογή Dropbox, ανοίξτε το αρχείο PDF, αγγίξτε το εικονικό πλήκτρο με τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία στην οθόνη, και στη συνέχεια "Αγαπημένα".

Για την εφαρμογή Google Drive, θα πρέπει να αγγίξετε το μικρό εικονίδιο-πλήκτρο "i", δίπλα στο αρχείο σας και να επιβεβαιώσετε, πως η ρύθμιση "Διατήρηση στη συσκευή", είναι ενεργοποιημένη.

ired ios guide open save pdf 03

Η όλη διαδικασία είναι εύκολη και μπορείτε να δημιουργήσετε φακέλους, προκειμένου να ταξινομήσετε όλα τα PDF αρχεία σας. Τώρα που μάθατε το πως, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Εμείς θα είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν απορίες επί του θέματος και πάντα πρόθυμοι να σας καθοδηγήσουμε.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: