Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «προληπτική» χρήση του Assistive Touch γίνεται μόδα!

Η «προληπτική» χρήση του Assistive Touch γίνεται μόδα!
ired.gr

Κάτι «επιπλέει» στην οθόνη εκατομμυρίων χρηστών iPhone στον κόσμο

Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν είναι αστικός μύθος ότι το Home Button είναι ένα από τα πράγματα που χαλάνε εύκολα σε ένα iPhone, πάντως στην ιδέα και μόνο, εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο αποφεύγουν να το χρησιμοποιούν, για να μη το χαλάσουν.

Και πώς τα καταφέρνουν;

Μέσω της λειτουργίας του assistive touch, όλα τα iPhone έχουν ένα Home Button – ρεζέρβα! Η λειτουργία βρίσκεται στην κατηγορία Προσβασιμότητα, η οποία παρέχει διάφορες διευκολύνσεις για ειδικές κατηγορίες χρηστών, όμως από ότι αποδεικνύεται, τα πλεονεκτήματά της χαίρονται ολοένα και περισσότεροι λάτρεις των iPhone.

ired iphone assistive touch 01

Η προληπτική χρήση του Assistive Touch αντί του Home Button είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε χώρες της Ασίας, επειδή οι χρήστες τρέμουν στην ιδέα ότι θα χαλάσει τo κεντρικό κουμπί του iPhone. Μάλιστα, σε πολλά καταστήματα στην Κίνα, αν αγοράσετε ένα iPhone, το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο υπάλληλος είναι να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τη λειτουργία του Assistive Touch.

ired iphone assistive touch 02

Ίσως η Apple θα πρέπει να προσθέσει τη φράση «ή αν φοβάστε μη σας χαλάσει το Home Button».

Θέλετε να το δοκιμάσετε κι εσείς; Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Προσβασιμότητα. Εντοπίστε την Ενότητα Αλληλεπίδραση και τσεκάρετε ναι στο Assistive Touch.

Ο τρόπος είναι απλός, όμως είναι κάτι που θα σας ταιριάζει ή θα σας κάνει τη ζωή δύσκολη;

Θα ζυγίσουμε την κατάσταση και θα σας βοηθήσουμε να πάρετε μια απόφαση:

  • Αν κάνετε χρήση iPhone & Home Button για αρκετά χρόνια, το Assistive Touch μπορεί να σας φέρει εφιάλτες μέχρι να το συνηθίσετε!
  • Αν είστε κάτοχος iPhone 5s ή νεότερων μοντέλων, το Home Button έχει μια επιπλέον δουλειά να κάνει: σαρώνει το δακτυλικό σας αποτύπωμα. Μπορείτε να αποχωριστείτε αυτή την εντυπωσιακή λειτουργία;
  • Αν ανήκετε στη γενιά που δεν γνώρισε κινητά με πραγματικά κουμπιά αλλά οι συσκευές που έχετε γύρω σας έχουν όλες οθόνης αφής, τότε το Assistive Touch θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο και βολικό.
  • Αν γενικά σας αρέσουν οι αλλαγές και βαριέστε εύκολα, η χρήση του Assistive Touch αντί του Home Button θα σας ενθουσιάσει.
  • Το γκρι τετραγωνάκι που επιπλέει στην οθόνη μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό.
  • Όλες οι λειτουργίες της προσβασιμότητας με τα τρία κλικ στο Home Button (π.χ. η αντιστροφή χρωμάτων γίνονται και με το Assistive Touch, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
  • Χρησιμοποιώντας το, εκτός του ότι επιστρέφετε στην αφετηρία, έχετε πρόσβαση σε αρκετές χρήσιμες συντομεύσεις, όπως τη λήψη Στιγμιότυπου, τη Siri, τις γνωστοποιήσεις κ.α.

Πάντως, όπως σας έχουμε ενημερώσει, η Apple δεν αφήνει το Home Button στην ησυχία του και κάνει μελλοντικά σχέδια για να το μετατρέψει σε joystick για παιχνίδια.

Σε προηγούμενο κείμενό μας, σας είχαμε δώσει οδηγίες για το πώς να απενεργοποιήσετε το iPhone με τη χρήση του Assistive Touch.

Από mirelen

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status