Αντιστροφή χρωμάτων στο iPhone

Αντιστροφή χρωμάτων στο iPhone
ired.gr

Θέλετε να μετατρέψετε το iPhone σε ένα φουτουριστικό gadget; Επιλέξτε αντιστροφή χρωμάτων και μπείτε σε night mode.

Περιμένετε να κοιμηθούν τα παιδιά σας στο σκοτεινό δωμάτιό τους και επειδή δεν θέλετε να σας πάρει κι εσάς ο ύπνος, χαζεύετε στο iPhone; Προσωπικά, το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις τελειώσει το ...παραμύθι και σβήσουν τα φώτα, είναι να βάλω το iPhone στο αθόρυβο, να χαμηλώσω τη φωτεινότητα και να περιμένω...

Όμως ανακάλυψα ότι αυτό καταπονεί αρκετά τα μάτια μου και έτσι μετά από μια μικρή έρευνα, ανακάλυψα άλλη μια χρήσιμη λειτουργία της Προσβασιμότητας: την αντιστροφή χρωμάτων.

ired iphone invert colours 01

Αν και όπως και οι υπόλοιπες δυνατότητες προσβασιμότητας απευθύνονται θεωρητικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες χρηστών iOS, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και στο ευρύ κοινό και είναι ιδιαίτερα εύχρηστες αφού μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν με ένα τριπλό κλικ στο Home Button.

Για να ενεργοποιήσετε την αντιστροφή χρωμάτων, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Συντόμευση Προσβασιμότητας και επιλέξτε Αντιστροφή Χρωμάτων.

Κάθε φορά που θα πατάτε το Home Button τρεις φορές θα αντιστρέφονται τα χρώματα στην οθόνη, μετατρέποντας το iPhone σε φουτουριστικό gadget!

ired iphone invert colours 02

Η πρώτη εντύπωση μπορεί να σας τρομάξει, το άσπρο χρώμα γίνεται μαύρο, το μαύρο άσπρο και τα υπόλοιπα αλλάζουν αναλόγως. Αν κάποια σελίδα έχει περισσότερα σκούρα στοιχεία από ότι λευκά, τότε το αποτέλεσμα ίσως να είναι περισσότερο φωτεινό από όσο θα θέλατε. Πάντως στην πλειοψηφία τους, τα περισσότερα sites και apps διαθέτουν ανοιχτόχρωμο background, οπότε με την αντιστροφή χρωμάτων η ανάγνωση κειμένου θα είναι πολύ πιο ευχάριστη.

Αν θέλετε να το απενεργοποιήσετε πατάτε ξανά τρεις φορές το Home Button. Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδρομή και να ξεμαρκάρετε την επιλογή.

Αν έχετε επιλέξει κι άλλες λειτουργίες στη Συντόμευση Προσβασιμότητας όπως το Ζουμ, κάθε φορά που θα πατάτε τριπλό κλικ στο Home Button, το iPhone θα σας ρωτάει τι θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε.

Η αντιστροφή χρωμάτων μπορεί να σας χρησιμεύσει επίσης σε μια σκοτεινή αίθουσα κινηματογράφου ή όταν οδηγείτε το βράδυ, αν και δεν συνιστούμε την χρήση του κινητού κατά την διάρκεια της οδήγησης.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: