Βlippar: το app που «σκότωσε» τα QR codes

Βlippar: το app που «σκότωσε» τα QR codes
ired.gr

Αν έως τώρα απλά «googl-άρατε», τώρα θα «blipp-άρετε»!

Η περιγραφή, στην κεντρική σελίδα του Blippar, θυμίζει κάτι από το Minority Report, τη φουτουριστική ταινία με τον Tom Cruise, όπου τα γεγονότα εξελίσσονται το 2054. Η εφαρμογή augmented reality υπόσχεται να μετατρέψει τα κινητά σε έναν μαγικό φακό, δίνοντας μια διαδραστική σχέση με τον «φυσικό» κόσμο, είτε αυτό είναι ένα προϊόν με ετικέτα, ένα μήλο, ένα σαμπουάν, ένα περιοδικό ή ένα cd μουσικής.

ired ios apps blippar 01

Στην ουσία, πρόκειται για ένα παντοδύναμο διαφημιστικό εργαλείο που δίνει ζωή σε ένα άψυχο προϊόν, προσφέροντας πολύ περισσότερες πληροφορίες, παιχνίδια, φωτογραφίες, δώρα και διαδραστικό περιεχόμενο. Κι αν όλα αυτά σας θυμίζουν τα QR codes ή το CamFind app, το Blippar πηγαίνει τη διαδραστικότητα σε ένα άλλο επίπεδο, ζωντανεύοντας τα αντικείμενα, απλά περνώντας το κινητό από πάνω τους.

ired ios apps blippar 02

Η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με πολλές εταιρείες, δημιουργώντας διαδραστικό περιεχόμενο για τα προϊόντα της. H Nestle, η Heinz, η Coca-Cola, η Jaguar και το Conde Nast είναι μερικές από τις εταιρείες που πρόσθεσαν περιεχόμενο επαυξημένης πραγματικότητας στα brands τους. Αν τρέξετε τώρα στο ψυγείο, θα βρείτε σίγουρα ένα προϊόν που έχει διαδραστικό περιεχόμενο και δεν το γνωρίζατε.

Download Links στην συνέχεια για iOS, Android και Windows Phone

ired ios apps blippar 03

Κι αν όταν η ετικέτα της κέτσαπ «ζωντανέψει» και το αναψυκτικό σας βάλει ακουστικά, η πρώτη αντίδραση σας είναι WOW, λίγο αργότερα, ίσως σας πιάσει το παράπονο και σκεφτείτε ότι υπήρχε μια μικρή χαραμάδα στην οποία δεν είχε εισέλθει η τεχνολογία των smartphones και τώρα πια δεν υπάρχει ούτε αυτή! Από την άλλη, φανταστείτε πόσο καλή δουλειά θα έκανε αυτή η εφαρμογή σε μια σχολική αίθουσα ή σε ένα μουσείο. Αρκεί να θυμηθείτε να ρίξετε και μια αληθινή ματιά στο πραγματικό έκθεμα!

Προϊόντα augmented reality ετοιμάζει και η Apple.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή:

για συσκευή iOS από εδώ

για Android από εδώ

για Windows Phone από εδώ

Aπό mirelen.

Δείτε περισσότερα: