Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαγωνισμοί για iPhone/iPad: πώς να ξεχωρίζετε τις απάτες

Διαγωνισμοί για iPhone/iPad: πώς να ξεχωρίζετε τις απάτες
ired.gr

Οι ψεύτικοι διαγωνισμοί στο Facebook, το likefarming και τα «τσάμπα» iPhone.

1. Διαγωνισμοί στο Facebook

Το ότι το Facebook δεν επιτρέπει καν τους διαγωνισμούς, θέτοντας αμέτρητους περιορισμούς, το προσπερνάμε. Οι περισσότεροι διαγωνισμοί στο Facebook που προσφέρουν ως δώρο ένα iPhone ή ένα iPad πιθανότατα δεν είναι αληθινοί. Στόχος τους είναι να αποκτήσουν περισσότερα like και κοινοποιήσεις μέσω του διαγωνισμού και να αυξήσουν το κοινό τους, αγγλιστί να κάνουν likefarming.

Για να πάρετε μέρος, θα σας ζητήσουν να κάνετε like, share και να ταγκάρετε την ξαδέρφη σας, ακόμη και τη γιαγιά σας (αν έχει facebook), να γράψετε στα σχόλια σε ποιο χρώμα θα θέλατε τη συσκευή και τι ονειρεύεστε για το μέλλον. Στο τέλος θα έχουν φτάσει τα 100.000 likes κι εσείς δεν θα έχετε κερδίσει το iPhone 6.

Η συμβουλή μας: μπορείτε να πάρετε μέρος, γιατί ποτέ δεν ξέρεις, απλά να ξέρετε ότι πιο πολύ τους βοηθάτε εσείς παρά έχετε πιθανότητες να κερδίσετε.

ired diafora free iphone scams 01

2. Pop up windows

Εκεί που σερφάρετε στο διαδίκτυο, ανοίγει μια σελίδα μπροστά σας, που αναβοσβήνει επιδεικτικά και σας φωνάζει «μόλις κέρδισες ένα iPhone 6». Κλείστε την αμέσως! Το πιο πιθανό είναι να είναι απάτη ή να κρύβεται από πίσω κάποιο κακόβουλο λογισμικό που θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας πριν καν το καταλάβετε. Μπορεί να είναι απλά μια διαφήμιση που θα σας παραπέμπει σε ένα άλλο site πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι iPhone δεν θα κερδίσετε.

Η συμβουλή μας: Μείνετε μακριά από αναδυόμενα παράθυρα, ακόμη κι αν διαβάσατε το πρωί το ζώδιο σας και έγραφε ότι η τύχη σας επιφυλάσσει ένα αναπάντεχο δώρο.

ired diafora free iphone scams 02

3. H Apple δεν χαρίζει

Τουλάχιστον όχι συσκευές. Μπορεί να δίνει δωρεάν άλμπουμ όπως αυτό των U2 ή να ανταλλάσσει Android smartphones με δωροκάρτες (στην Αμερική), όμως η ίδια η εταιρεία δεν διοργανώνει διαγωνισμούς και μάλιστα δεν επιτρέπει σε άλλους να προσφέρουν τα προϊόντα τους σε διαγωνισμούς.

Η συμβουλή μας: Μην εμπιστεύεστε διαγωνισμούς που υποτίθεται ότι τους διοργανώνει η ίδια η Apple. Διαβάστε τα ψιλά γράμματα (αν υπάρχουν) και μην συνεχίσετε αν τα πράγματα ακούγονται περίεργα.

ired diafora free iphone scams 03

4. Μηνύματα στο κινητό

Συχνά κάποιες εταιρείες οι οποίες με κάποιον τρόπο έχουν πρόσβαση στα στοιχεία σας, σας στέλνουν μηνύματα, χωρίς να το έχετε ζητήσει και κάποια στιγμή ίσως λάβετε ένα κείμενο ότι κερδίσατε μια συσκευή της Apple. Απαντώντας σε αυτό το SMS θα μπείτε σε ένα φαύλο κύκλο, με κίνδυνο να χρεωθείτε υπέρογκα ποσά. Φυσικά iPhone δεν θα λάβετε ποτέ!

Η συμβουλή μας: Μην απαντάτε σε SMS που δεν γνωρίζετε τον αποστολέα τους και μη δίνετε το νούμερό σας σε άγνωστα sites, γιατί για να σταματήσετε τις παράνομες χρεώσεις θα πρέπει να απευθυνθείτε στην ΕΚΠΟΙΖΩ.

Πάντως, μπορείτε να αποκλείσετε συγκεκριμένα νούμερα από το να σας καλούν ή να σας στέλνουν μηνύματα.

5. Συγχαρητήρια! Κέρδισες!

Φυσικά, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κερδίσετε ένα iPhone ή κάποιο άλλο προϊόν της Apple. Μην σας τρομάξει το γεγονός ότι αν γράψετε στο google «διαγωνισμοί iphone», σας βγάλει 337.000 αποτελέσματα. Υπάρχουν εταιρείες που πραγματοποιούν διαγωνισμούς με εκατοντάδες δώρα αλλά προβάλλουν το iPhone για να προσελκύσουν τα πλήθη. Εμπιστευτείτε επώνυμες επιχειρήσεις για να δώσετε τα στοιχεία σας αλλά μην περιμένετε πολλά: όπως έλεγε ο Άγγλος John Ray «όσο πιο τίμιος ένας άνθρωπος, τόσο χειρότερη η τύχη του».

Διαβάστε για τα Social media trends για το 2015.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status