Θα είναι τα WINDOWS 10 τα τελευταία WINDOWS;

Θα είναι τα WINDOWS 10 τα τελευταία WINDOWS;
ired.gr

Ειδικοί πάνω στο θέμα λένε πως τα WINDOWS 10 θα είναι και η τελευταία έκδοση των WINDOWS όπως τα ξέραμε.

Δεν είναι μυστικό ότι η Microsoft τα "έχει δώσει όλα" όσον αφορά την καινούρια της έκδοση των WINDOWS, την 10. Και μόνο το γεγονός ότι πρόκειται να τα προσφέρει δωρεάν για την πρώτη χρονιά, δείχνει ξεκάθαρα πόσο πολύ έχει τοποθετήσει την εστίασή της, στην προσπάθεια να κάνει να εγκατασταθεί η νέα έκδοση του λειτουργικού της σε όσο περισσότερες συσκευές είναι δυνατόν. Τώρα, ίσως έχει αρχίσει να διαφαίνεται λίγο περισσότερο ο λόγος για μια τέτοια επιθετική στρατηγική.

Μιλώντας στο συνέδριο Ignite (Ανάφλεξη) πρόσφατα, ο Microsoft Developer Evangelist (Ευαγγελιστής Ανάπτυξης της Microsoft - κουλός τίτλος), Jerry Nixon ισχυρίστηκε ότι τα Windows 10 θα είναι "η τελευταία έκδοση των Windows", σύμφωνα με αναφορές της Softpedia. Απ' ότι φαίνεται, το σύστημα ανάπτυξης, διάθεσης και προώθησης που βασίζονταν τα Windows μέχρι τώρα, πρόκειται να αλλάξει δραστικά.

Αντί για νέες εκδόσεις κάθε λίγα χρόνια, είναι μια σκέψη η Microsoft να παρουσιάζει μεγάλες αναβαθμίσεις του υπάρχοντος λειτουργικού σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Κάποιο άλλο γνωστό μας λειτουργικό που από τη στιγμή που έφτασε στην έκδοση 10 (σύμπτωση;) άρχισε να κάνει αναβαθμίσεις κάθε χρόνο (του τύπου 10., 10.2 κλπ) αντί να παρουσιάσει νεότερη έκδοση; Πάλι η Apple έδειξε το δρόμο απ' ό,τι φαίνεται. Μάλλον αυτός είναι κι ο λόγος που από τα Windows 8 πήγαμε κατευθείαν στα 10. Η επόμενη κίνηση θα είναι να ονομαστούν από Windows Χ σε Mic OS X! Καλό δε θα είναι;

ired windows 10 last windows 01

Όπως και να έχει, και πέρα από την πλάκα, το σύστημα αυτό δε φαίνεται να απέχει και πολύ από τη γενικότερη στρατηγική της εταιρίας όσον αφορά και τις κονσόλες παιχνιδιών της, δηλαδή τη σειρά Xbox.

Και μάλλον, όπως και στην περίπτωση της Apple και των αναβαθμίσεων του λειτουργικού της, αυτή η δέκατη έκδοση των Windows θα αποτελέσει τη "μαγιά" όπως λέμε, ή τη βάση, πάνω στην οποία θα χτιστεί συνεχώς αυξανόμενο μέσα από αναβαθμίσεις το λειτουργικό της Microsoft. Τώρα πόσο συχνά θα εμφανίζονται αυτές -σε αντιπαράθεση με τις αντίστοιχες της μεγάλης αντιπάλου - μένει να το δούμε.

Όπως και να 'χει, αυτό το σκεπτικό φαίνεται πολύ καλό (τουλάχιστον στο Mac OS X έχει αποδώσει), ώστε να προσφέρει μια καλύτερη και πιο αποτελεσματική εμπειρία και λειτουργικότητα και με τα Windows. Παρόλο που οι διαφορετικές εκδόσεις έμοιαζαν καλή ιδέα πίσω στο παρελθόν, τότε που αγοράζαμε (δε θέλω γέλια) τα Windows από κάποιο μαγαζί σε ένα δισκάκι ή το παίρναμε μαζί με ένα νέο υπολογιστή, αυτή η πρακτική δεν έχει πια νόημα όταν όλα τα μηχανήματα έχουν σύνδεση με το Διαδίκτυο και είναι καλύτερο να κατεβάζουν τις νεότερες αναβαθμίσεις του ίδιου λειτουργικού.

Τελικά τα Windows αλλάζουν (ακόμη κι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν), και, σ' αυτό το σημείο, φαίνεται πως τα πράγματα πάνε για το καλύτερο. Η Microsoft φαίνεται πια πρόθυμη να αφήσει το "ένδοξο" παρελθόν, να σταματήσει να επαναπαύεται στις δάφνες της και να εξελιχθεί σε κάτι πιο ευέλικτο που θα μπορεί αν αντέξει τις προκλήσεις του μέλλοντος και να της δώσει πάλι τη θέση της σαν μία από τις ηγετικές δυνάμεις στον τομέα του λογισμικού. Και αν τα Windows 10 βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, τότε η εταιρία θα είναι σε καλό δρόμο ώστε να αξιοποιήσει το δυναμικό της.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: