Εκτύπωση αυτής της σελίδας

PHOTON:Flash player για το iOS

PHOTON:Flash player για το iOS
ired.gr

Το Flash έρχεται στο iOS από την πίσω πόρτα!

Η ιστορία είναι παλιά, και πονεμένη, και γνωστή σε όλους τους "παροικούντας την Ιερουσαλήμ". Δύο γίγαντες του χώρο των υπολογιστών - ο ένας είναι κατασκευαστής λογισμικού μόνο, ενώ ο άλλος είναι κατασκευαστής μηχανών και λογισμικού - η Adobe και η Apple, η Apple και η Adobe, σφάχτηκαν για τα μάτια ενός προγράμματος - του flash. Τώρα, αν δεν ξέρετε τι είναι το flash, ένα θα σας πως - δεν έχει να κάνει με αυτοκίνητα, μηχανάκια, φωτογραφικές μηχανές και λοιπά φωτάκια.

ired ios flash player for player 01

Το flash είναι μια πλατφόρμα που αναπτύσσει η καλή μας Adobe (λέγε με Photoshop αν δεν το ξέρατε) και που μέχρι πρότινος, σ' αυτό στηρίζονταν (και ίσως ακόμη στηρίζονται) εκατομμύρια εφαρμογές, ιστότοποι στο Διαδίκτυο, παιχνίδια (κυρίως για κινητές συσκευές) και άλλα πολλά και ευχάριστα. Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούσαν "flash και ξερό ψωμί" για να φτιάξουν σχεδόν τα πάντα - μόνο καφέ δεν κάνανε.

Και ενώ το χρήμα εισέρρεε ζεστό στα ταμεία της Adobe και όλοι ήσαν πολύ ευχαριστημένοι (οι προγραμματιστές με το flash και η Adobe με το ζεστό χρήμα), εμφανίζεται η Apple και βάζει πάγο (στο ζεστό χρήμα). Πάγωσαν όλοι. Τέρμα το flash στα κινητά - λέγε με iOS - της Apple (ευτυχώς όχι και στα ακίνητα).

"To flash δημιουργεί προβλήματα", τάδε έφη Apple και τα σκυλιά δεμένα.

"Ψέματα, το λες γιατί ζηλεύεις" βρυχήθηκε η Adobe.

"Να τα βρούμε ρε παιδιά" είπε ο προγραμματιστής.

"Σιωπή εσύ μικρέ. Μιλάνε οι μεγάλοι τώρα" βρυχήθηκαν οι μεγάλοι και οι δυο μαζί.

ired ios flash player for player 02

Τέλος πάντων, ξέρετε την παροιμία που λέει "Όταν μαλώνουν τα βουβάλια στο βάλτο την πληρώνουν τα βατράχια". Τελικά την πλήρωσαν οι προγραμματιστές κι οι χρήστες. Η Apple έχοντας "και το μαχαίρι και το πεπόνι" απαγόρευσε τη χρήση του flash στις συσκευές της γιατί προωθούσε τη χρήση της δική της HTML 5 για τη χρήση όλων όσων έκανε flash. Και ναι, ήταν αλήθεια ότι flash επιβαρύνει τις συσκευές. Και ναι, ήταν αλήθεια ότι αυξάνει εκθετικά την κατανάλωση της μπαταρίας. Και ναι, ήταν αλήθεια ότι ζητούσε πόρους από το μηχάνημα και το έκανε να "σούρνεται" (τότε, γιατί τώρα πια τα μηχανήματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ).

Από εκεί όμως, μέχρι του σημείου "σε προστατεύω για το καλό σου, ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό σου" που λέει και το τραγούδι, νομίζω υπάρχει μεγάλη απόσταση. Και η Apple ήταν διατεθειμένη να την καλύψει, γιατί εδώ παίζονται χρήματα. Κι όποιος πιστεύει στις καλές προθέσεις της, τότε μάλλον πιστεύει και στον Αη Βασίλη.

ired ios flash player for player 03

Τέλος πάντων, τα χρόνια πέρασαν, το flash στο iOS το ξεχάσαμε, οι προγραμματιστές έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία και έμαθαν "άλλα κόλπα" (βλέπεις το άτιμο το iOS έχει μια τεράστια εγκατεστημένη βάση, δεν παίζουμε μ' αυτά). Κι εκεί που όλοι είχαμε συνηθίσει στη μη-χρήση του flash στο iOS και πολύ (δεν) μας άρεσε, έρχεται μια εταιρία από το πουθενά (μπαρδόν από την Αμερική), ονόματι Appsverse Inc (πες το τρεις φορές γρήγορα) και φτιάχνει ένα πρόγραμμα που θα έβαζε πίσω στο iOS το flash από το παράθυρο. Πίσω μου σ' έχω Σατανά, είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι, κλπ, κλπ.

Κι από την άλλη, η Apple κάνει ...το παγόνι. Κάτι τρέχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Τέλος πάντων, το flash επανήλθε, και μέχρι να το απαγορέψει η Apple (που δε θα είναι κι η πρώτη φορά), ελάτε να το δούμε. Όσοι πιστοί προσέλθετε, βουρ στον πατσά κλπ, κλπ.

PHOTON: Flash Player for iOS

ired ios flash player for player 03

Το PHOTON: Flash Player for iOS της Appsverse Inc είναι ένας browser (πρόγραμμα περιήγησης του διαδικτύου) στην ουσία που έχει "χτισμένη" μέσα του τη δυνατότητα να εμφανίζει ιστότοπους που απαιτούν την τεχνολογία του flash της Adobe για να τους δούμε. Ως γνωστόν, κάτι τέτοιο ήταν μέχρι τώρα αδύνατον για τις συσκευές iOS λόγω της απαγόρευσης της Apple, κι έτσι κανένας browser δε μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

Επιτρέπει να δούμε ιστότοπους φτιαγμένους ολοκληρωτικά σε flash ή που έχουν κομμάτια σε flash, να παίξουμε παιχνίδια σε flash, να χρησιμοποιήσουμε εφαρμογές flash, να ακούσουμε μουσική που γίνεται streaming μέσω flash, και να δούμε βίντεο flash (μου 'ρθε flash-ιά).

ired ios flash player for player 05

Υποστηρίζει πολλαπλές σελίδες ανοιχτές ταυτόχρονα είτε ξεχωριστά, είτε σε tabs, έχει δυνατότητα "split view" ώστε να χωρίζεται η οθόνη στα δύο και να βλέπουμε ένα βίντεο από τη μία και μια άλλη σελίδα από την άλλη, υποστηρίζει μεγιστοποίηση (full screen), PIP (picture in picture view), trio mode (3-screen view). Αυτά τα ...ολίγα.

Υποστηρίζει όλα όσα έχουν και οι άλλοι browsers, όπως, ιδιωτική περιήγηση (private browsing), καθαρισμό ιστορικού, cookies και cashes κατά την έξοδο. Επιπλέον υποστηρίζει ανώνυμη περιήγηση (anonymous browsing) μέσα από τους servers της εταιρίας, δυνατότητα διαμοιρασμού σε email-Facebook, αυτόματη συμπλήρωση στη γραμμή διευθύνσεων, κλείδωμα περιστροφής για τα παιχνίδια, ρύθμιση χρωμάτων και έλεγχο φωτεινότητας. Αυτά τα ολίγα ακόμη.

Επίσης δέχεται σελιδοδείκτες, το ιστορικό περιήγησης εμφανίζεται στα πλήκτρα "πίσω-μπροστά", τυπώνει μέσω της τεχνολογίας Airprint και έπονται κι άλλες ανανεώσεις με επιπλέον υλικό και δυνατότητες. Κλάψε Safari.

Για να ενεργοποιήσουμε τη δυνατότητα για flash browsing, πατάμε το πλήκτρο με την εικόνα της αστραπής στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος. Το "σερφάρισμα" για κανονικούς (μη flash) ιστοτόπους γίνεται στη συσκευή, ενώ αυτό για flash ιστοτόπους και εφαρμογές-παιχνίδια, γίνεται απομακρυσμένα μέσω των servers της εταιρίας. Έξυπνο;

Οι κριτικές που έχει αποσπάσει το πρόγραμμα είναι διθυραμβικές από τη USAToday και από το US AppStore(!) και προσφέρεται στην τιμή γνωριμίας των 5€ από την κανονική των 10€.

ired ios flash player for player 06

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status