Πλήρης οδηγός χρήσης της εφαρμογής “Δραστηριότητα” του Apple Watch

Πλήρης οδηγός χρήσης της εφαρμογής “Δραστηριότητα” του Apple Watch
ired.gr

Γνωρίστε την προεγκατεστημένη εφαρμογή "Δραστηριότητα" του Apple Watch

Κείμενο για το οδηγό Apple Watch με συνδέσμους:

Η εφαρμογή "Δραστηριότητα", η οποία βρίσκεται προεγκατεστημένη στη συσκευή Apple Watch, είναι σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει γυμναστείτε και να παραμείνετε υγιείς. Αυτό επιτυγχάνεται με τη ρύθμιση και την παρακολούθηση προόδου τριών καθημερινών στόχων: Να κάθεστε λιγότερο (στόχος σας είναι να σηκώνεστε όρθιοι για ένα λεπτό μόνο ανά 1 ώρα), να κινήστε περισσότερο και να προγραμματίσετε έντονη δραστηριότητα τουλάχιστον για μισή ώρα κάθε ημέρα.

Γυμναστείτε και παραμείνετε υγιείς με την εφαρμογή δραστηριότητας της συσκευής Apple Watch, η οποίο έχει επωμιστεί να παρακολουθεί τους στόχους σε καύση θερμίδων, που έχετε ορίσει, καθημερινά. Σε αυτή την ανάρτηση θα σας δείξουμε αναλυτικά, πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη εφαρμογή "Δραστηριότητα", εκμεταλλευόμενοι όλα τα χαρακτηριστικά της. Θα σας δείξουμε επίσης, πως μπορείτε να προσαρμόσετε τους στόχους σας ώστε να βελτιώσετε την κατάσταση της υγείας σας.

ired apple watch activity 01

Η εφαρμογή "Δραστηριότητα", η οποία βρίσκεται προεγκατεστημένη στη συσκευή Apple Watch, είναι σχεδιασμένη για να σας βοηθήσει να γυμναστείτε και να παραμείνετε υγιείς. Αυτό επιτυγχάνεται με τη ρύθμιση και την παρακολούθηση προόδου τριών καθημερινών στόχων: Να κάθεστε λιγότερο (στόχος σας είναι να σηκώνεστε όρθιοι για ένα λεπτό μόνο ανά 1 ώρα), να κινήστε περισσότερο και να προγραμματίσετε έντονη δραστηριότητα τουλάχιστον για μισή ώρα κάθε ημέρα.

Η εφαρμογή "Δραστηριότητα", είναι προσβάσιμη, από την αρχική οθόνη της συσκευής. Θα πρέπει να πατήσετε το πλευρικό πλήκτρο Digital crown, ώστε να μεταφερθείτε στην αρχική σελίδα. Στη συνέχεια αγγίξτε το εικονίδιο με τους τρεις χρωματιστούς κύκλους - κόκκινος - πράσινος - μπλε.

ired apple watch activity 02

Διαβάστε επίσης: Πλήρης οδηγός σύνδεσης και διαμόρφωσης Αpple Watch

Διαμόρφωση εφαρμογής

Πατήστε το εικονικό πλήκτρο "Get started", προκειμένου να συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία: Φύλο, ηλικία, βάρος, ύψος κ.λ.π. (Κατά την εισαγωγή πληροφοριών, μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα κάτω ή προς τα επάνω, αναζητώντας πιθανές απαντήσεις, κάνοντας χρήση του Digital crown, με κύλιση προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

ired apple watch activity 03

Στη συνέχεια η συσκευή σας Apple Watch, θα σας δώσει κάποια δεδομένα, για το πόσο δραστήριοι είστε αυτή τη στιγμή. Η συμβουλή της Apple είναι να στοχεύετε χαμηλά αν δεν είστε σίγουροι πως θα τα καταφέρετε. Το Apple Watch θα λάβει υπόψιν τα στοιχεία που έχετε δώσει και θα δημιουργήσει ένα πρόγραμμα (προτεινόμενο) καύσης θερμίδων σε καθημερινή βάση.

Δεν είστε υποχρεωμένοι φυσικά να το δεχθείτε. Μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα επάνω ή προς τα κάτω με κύλιση του Digital crown, ώστε να ορίσετε τις επιθυμητές ποσότητες καύσης. Αγγίξτε το κόκκινο εικονικό πλήκτρο "Start moving" για να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση και να αρχίσει η καταμέτρηση.

ired apple watch activity 04

Εμφάνιση καθημερινών στόχων

Θέλετε να δείτε την πρόοδό σας; Η εφαρμογή "Δραστηριότητα", αποτελείται από τρεις δακτυλίους ενδείξεων, οι οποίοι προβάλλονται και από την ενότητα Ματιές (Glances).

Για να τα εμφανίσετε, σύρετε την οθόνη προς τα επάνω, και στη συνέχεια αριστερά, έως ότου συναντήσετε την προβολή δακτυλίου.

(Έχετε επίσης τη δυνατότητα προσθήκης της εφαρμογής "Δραστηριότητα" στην όψη της οθόνης του ρολογιού σας, για ακόμη πιο εύκολη θέαση. Πιέστε παρατεταμένα την όψη του ψηφιακού σας ρολογιού, επιλέξτε μία διαφορετική όψη και κατά την προσαρμογή, προσθέστε πληροφορίες δραστηριότητας. Η ενέργεια αυτή θα σας δώσει τη δυνατότητα, με μία ματιά, να έχετε την πρόοδο των στόχων σας ανά πάσα στιγμή και πιέζοντας το εικονίδιο δραστηριότητας να μεταβαίνετε στην εφαρμογή "Δραστηριότητα", για μεγαλύτερη ανάλυση των πληροφοριών προόδου σας.)

ired apple watch activity 05

Περισσότερες οδηγίες σχετικές με την προσαρμογή όψεων στη συσκευή σας Apple Watch μπορείτε να αντλήσετε, από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Πλήρης οδηγός προσαρμογής όψεων και πληροφοριών, στο Apple Watch

Η πρόοδος σε καθημερινή βάση, των τριών στόχων, αναπαριστάται από τρεις χρωματιστούς ομόκεντρους κύκλους: ο κόκκινος, ο οποίος είναι ο εξωτερικός δακτύλιος, καταγράφει τις θερμίδες που καίγονται. Ο πράσινος δακτύλιος που βρίσκεται στο μέσο καταγράφει το διάστημα της άσκησης, ενώ ο μπλε εσωτερικός κύκλος δίνει πληροφορίες για τη στασιμότητά σας.

(Υπάρχουν βέλη τα οποία σας καθοδηγούν, προκειμένου να θυμάστε ποιο κάνει τι. Το βέλος με δεξιόστροφο προσανατολισμό, αφορά τις θερμίδες που καίγονται κατά την κίνηση, το διπλό δεξί βέλος δείχνει την πορεία της έντονης άσκησης, ενώ το βέλος που δείχνει προς τα επάνω, έχει να κάνει με το διάστημα που κάθεστε ακίνητοι).

ired apple watch activity 06

Όταν ο κόκκινος ή ο πράσινος δακτύλιος, συμπληρώνει έναν κύκλο, τότε εσείς έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία τον στόχο που είχατε ορίσει. Η πρόοδος που αφορά τον μπλε δακτύλιο είναι ελαφρώς πιο περίπλοκη. Δείχνει των αριθμό ωρών τις οποίες έχετε σταθεί όρθιοι για τουλάχιστον ένα λεπτό, επί του συνόλου του 12ώρου.

Αναφερόμαστε στον κάθε δακτύλιο, αναλυτικά στη συνέχεια. Κάνετε κύλιση προς τα επάνω, χρησιμοποιώντας το πλήκτρο Digilal crown, προκειμένου να παρατηρήσετε τις θερμίδες, τα βήματα ή την απόσταση που έχετε καλύψει σήμερα το πρωί. Εναλλακτικά μπορείτε να σύρετε την οθόνη στο πλάι ώστε να δείτε τους δακτύλιους μεμονωμένους, λαμβάνοντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το στόχο σας.

ired apple watch activity 07

Στον εκάστοτε δακτύλιο εάν μετακινήσετε την οθόνη προς τα επάνω (με τη χρήση του Digital crown), θα δείτε τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και την πρόοδό της, σε μία γραφική παράσταση.

  • « Προηγούμενο
  • 1/2
  • Συνέχεια άρθρου »