Ποιο το μέλλον των φορητών υπολογιστών MacBook σύμφωνα με την Apple;

Ποιο το μέλλον των φορητών υπολογιστών MacBook σύμφωνα με την Apple;
ired.gr

Ποιο το μέλλον των φορητών υπολογιστών σύμφωνα με την Apple;

Η Apple, φαίνεται μας έδωσε μία γεύση από το μέλλον των φορητών υπολογιστών με την έλευση του νέου MacBook. Tι σημαίνει άραγε αυτή η κίνηση για τα υπόλοιπα προϊόντα φορητών υπολογιστών της εταιρείας; Ο Tim Cook ήταν σαφής για το νέο MacBook, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασης, μέσω τηλεδιάσκεψης στους οικονομικούς αναλυτές:

"Πιστεύουμε - και νομίζω πως οι περισσότεροι θα συμφωνήσετε - πως το μέλλον του φορητού υπολογιστή είναι αυτό."

Παρότι το νέο MacBook δεν εντυπωσίασε με τις επιδόσεις του, όπως έχει αναφερθεί από διάφορους σχολιαστές, εν τούτοις προσελκύει μία διαφορετική κατηγορία χρηστών οι οποίοι σήμερα εξυπηρετούνται από συσκευές όπως MacBook Air ή MacBook Pro Retina.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το νέο ελαφρύτερο και λεπτότερο MacBook σε πολλές αποχρώσεις

Με αφορμή τα παραπάνω οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως η Apple θα συνεχίσει να δημιουργεί ισχυρούς φορητούς υπολογιστές, οι οποίοι θα απευθύνονται στην τρέχουσα βάση πελατών. Για να δούμε τι εννοεί ο CEO της Apple, Tim Cook, όταν λέει πως το μέλλον του φορητού υπολογιστεί είναι το MacBook;

Βεβαιότητα για την ύπαρξη τεχνολογίας Force touch στους επόμενους υπολογιστές Retina MacBook Pro

ired tech news future of macbook 01

H μαγική τεχνολογία Force touch, έχει αρχίσει ήδη να εξαπλώνεται και στην υπόλοιπη κατηγορία φορητών υπολογιστών της Apple. Είναι ήδη εγκατεστημένη στην έκδοση των 13 ιντσών, Retina MacBook Pro και είμαστε βέβαιοι πως η νέα επιφάνεια αφής, θα εμφανιστεί ενσωματωμένη και στη επόμενη έκδοση των 15 ιντσών Retina MacBook Pro, μόλις αναβαθμιστούν.

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τη νέα δομή πληκτρολογίου και στο επόμενο MacBook Pro 15 ιντσών. Χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο του νέου MacBook, θα πρέπει να εκπαιδευτείτε ξανά και να ελέγξετε τις ικανότητές σας στην πληκτρολόγηση, καθώς τα πλήκτρα έχουν πιο συμπαγή σχεδιασμό (είναι πιο κοντά από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο MacBook).

Εάν συσχετίσετε το λείο σχεδιασμό με την πλήρη επιφάνεια των 15 ιντσών ενός φορητού υπολογιστή, θα οδηγηθείτε στο συμπέρασμα πως η Apple θα δημιουργήσει ένα ακόμη πιο λεπτό, Retina MacBook Pro από τη σημερινή του, έκδοση.

Διαβάστε επίσης: 6 λόγοι που θα σας κάνουν να σκεφθείτε σοβαρά την αγορά του νέου Macbook

Οι υποστηρικτές της εταιρείας δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν για το αν η Apple "dumbing down" την υπόλοιπη γραμμή προϊόντων της, χρησιμοποιώντας υποδεέστερους επεξεργαστές ή κάρτες γραφικών.

Ένας από τους λόγους που έως τώρα δεν έχουμε δει ένα ανανεωμένο ΜacΒook Pro 15 ιντσών, είναι η αναμονή της εταιρείας να καταστούν διαθέσιμοι οι κατάλληλοι επεξεργαστές Intell Broadwell.

Οι επεξεργαστές, θα προσφέρουν την απόδοση που οι power users προσμένουν, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα από την τρέχουσα σειρά επεξεργαστών Haswell, που φέρουν οι φορητές συσκευές των 15 ιντσών σήμερα. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πόσο λεπτό και πόσο ελαφρύ είναι το νέο MacBook. Μια συσκευή λεπτότερη από το Macbook Air κι όχι πολύ παχύτερη από το full size iPad.

ired tech news future of macbook 02

Πολύ πιθανό να υπάρχουν φυσικοί μηχανικοί περιορισμοί σχετικοί με το μέγεθος της οθόνης, αν και δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε στο μέλλον λεπτότερα MacBook Pro και MacBook Air, τα οποία θα έχουν όμοια λεπτή σχεδίαση, ιδιαίτερα όταν η Apple εφαρμόσει την USB-C port σε όλη τη σειρά φορητών προϊόντων - ενέργεια η οποία φαίνεται αναπόφευκτη.

Μία ακόμη εξέλιξη την οποία μπορούμε να προβλέψουμε, είναι η εξέλιξη της ίδιας της συσκευής. Είναι ο πρώτος υπολογιστής Mac ο οποίος ενσωματώνει επεξεργαστή M της Intel. Είναι ένας χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας, μικροεπεξεργαστής συγκριτικά με ό,τι συναντούσαμε έως τώρα σε άλλους φορητούς υπολογιστές Mac. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η Apple κατάφερε και δημιούργησε ένα νέο μικρό MacBook χωρίς την ανάγκη ανεμιστήρα.

Διαβάστε επίσης: Μόνο Windows 8 στα MacBook Air και MacBook Pro 13''

Σίγουρα ο Core M δεν μπορεί να προσφέρει την ίδια απόδοση με ένα επεξεργαστή Core i5, όπου συναντούμε σε άλλα μοντέλα φορητών υπολογιστών Mac. Όμως η Apple διατηρεί τον συνολικό έλεγχο hardware και software, δυνατότητα η οποία επιτρέπει τη λήψη της μέγιστης απόδοσης από το σύστημα, που απλά δεν θα συναντήσετε σε άλλους υπολογιστές που κάνουν χρήση του ίδιου τύπου επεξεργαστή.

Oι πελάτες αναμένουν διαφορετικές αποχρώσεις στους φορητούς Mac υπολογιστές

Mία ακόμη διαφοροποίηση της σειράς από την Apple η οποία δεν θα μας εξέπληττε, είναι η προσθήκη διαφορετικών αποχρώσεων στις συσκευές MacBook Pro και MacBook Air. Πριν βιαστείτε να απορρίψετε τον συλλογισμό μας ως κάτι περιττό, σκεφθείτε το εξής:

Από αναφορές πωλητών τέτοιου είδους συσκευών, φαίνεται πως υποψήφιοι πελάτες οι οποίοι θέλουν να αγοράσουν Mac για πρώτη φορά, ρωτούν τι επιλογές έχουν σε χρώματα. Είναι λογικό να υποθέτουν πως, όπως έχουν την επιλογή απόχρωσης στο iPhone, gold, silver, ή space gray κάτι ανάλογο υπάρχει και στους φορητούς υπολογιστές Mac.

Αβέβαιο το μέλλον της συσκευής MacBook Air 11 ιντσών

ired tech news future of macbook 03

Μια εύλογη απορία είναι, τι πρόκειται να απογίνει στο μέλλον η συσκευή των 11 ιντσών MacBook Air. H έκδοση αυτή φαίνεται παράτυπη τούτη τη στιγμή, καθώς πρόκειται για μία συσκευή, η οποία υπολείπεται σε μέγεθος της κύριας των 13 ιντσών χωρίς όμως διαφοροποίηση στις επιδόσεις. Δυστυχώς η έμφαση που έδωσε η Apple στο νέο Macbook ως μικρό κι ελαφρύ, το φέρνει πλέον δεύτερο.

Φαίνεται προς το παρόν πως οι υποψήφιοι πελάτες ενδιαφέρονται περισσότερο λόγω τιμής κι επιλέγουν το MacBook Air, οπότε θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε εάν η Apple διαφοροποιήσει το low-end MacBook Air, για να του δώσει ώθηση.

Εσείς ποιες καινοτομίες αναμένετε στη γραμμή φορητών υπολογιστών Mac; Ποιον υπολογιστή χρησιμοποιείτε έως τώρα; Έχετε σκοπό να αναβαθμίσετε στο εγγύς μέλλον; Επιτρέψτε μας να γνωρίζουμε τις απόψεις σας στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: