Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλήρης οδηγός επίσπευσης αλληλεπιδράσεων με το Apple Watch (Siri)

Πλήρης οδηγός επίσπευσης αλληλεπιδράσεων με το Apple Watch (Siri)
ired.gr

Δείτε πως μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε την εικονική βοηθό, Siri.

Μία από τις γρηγορότερες μεθόδους αλληλεπίδρασης με τη συσκευή Apple Watch, είναι η ενεργοποίηση της εικονικής βοηθού, Siri. Παρότι η υπηρεσία δεν υποστηρίζει ακόμη την ελληνική γλώσσα (ελπίζουμε να ενταχθεί σύντομα), δεν μπορούμε να παραλείψουμε ένα οδηγό χρήσης της υπηρεσίας, για τους χρήστες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την αγγλική γλώσσα.

Στις επόμενες γραμμές θα δούμε πως μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την εικονική βοηθό Siri, καθώς και τις εντολές τις οποίες μπορεί να εκτελέσει, απευθείας από το Apple Watch.

Έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενες αναρτήσεις πως υπάρχουν πολλοί τρόποι, προκειμένου να αλληλεπιδράσετε με το ρολόι της Apple, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας Forch touch.

H λειτουργία Force touch, υπενθυμίζουμε, έχει την ικανότητα να διακρίνει την ένταση της πίεσης μεταξύ αγγίγματος και παρατεταμένης πίεσης. To πλευρικό πλήκτρο Digital crown αντιδρά διαφορετικά στο άγγιγμα, στην παρατεταμένη πίεση και στην κύλιση. Εναλλακτικά υπάρχει άλλη μία μέθοδος αλληλεπίδρασης με το Apple Watch, η οποία είναι γνωστή στους χρήστες iPhone κι αυτή είναι η εικονική βοηθός Siri. Ας δούμε πως μπορείτε να ωφεληθείτε από τη Siri στο Apple Watch.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην εικονική βοηθό Siri μέσω μιας συσκευής Apple Watch, αρκεί να πιέσετε παρατεταμένα το πλήκτρο Digital crown ή να σηκώσετε τον καρπό σας, υπαγορεύοντας τη γνωστή φράση "Hey Siri". Kατά την ενεργοποίηση θα πρέπει να ακούσετε την εικονική βοηθό, έτοιμη να δεχθεί το αίτημά σας εμφανιζόμενη στην οθόνη με την παρακάτω μορφή.

Χρησιμοποιήστε την εικονική βοηθό Siri για να λάβετε οδηγίες στο Apple Watch

ired apple watch siri 01

Μπορείτε να ζητήσετε οδηγίες για το πως μπορείτε να κατευθυνθείτε κάπου και η εφαρμογή Χαρτών, θα σας οδηγήσει turn-by-turn στον προορισμό σας. Για παράδειγμα "How do I get to The Νational Library of Greece?" Καθώς περπατάτε, η συσκευή θα σας προτρέψει να στρίψετε δεξιά ή αριστερά, με μία ενόχληση υπό της μορφής ελαφριάς δόνησης, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας taptic (απτικής ανάδρασης). Αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση της εφαρμογής Χαρτών μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αναλυτικός οδηγός χρήσης της εφαρμογής "Χάρτες" στο Apple Watch

Χρησιμοποιήστε στην εικονική βοηθό Siri για να λάβετε αθλητικά αποτελέσματα

ired apple watch siri 02

Υπάρχει διαθέσιμη άλλη μία υπηρεσία, η οποία δεν δύναται να λειτουργήσει στην Ελλάδα ακόμη, παρόλα αυτά εμείς οφείλουμε να την αναφέρουμε για χρήση στο εξωτερικό. Αν λοιπόν αδημονείτε να μάθετε τα αποτελέσματα για την αγαπημένη σας ομάδα εξωτερικού, μπορείτε να τα αναζητήσετε από την εικονική σας βοηθό. Για παράδειγμα υπαγορεύστε, "Did West Ham win the football?" η Siri θα επιστρέψει τα ανάλογα αποτελέσματα στην οθόνη του Apple Watch.

Οι γνώσεις της Siri για αθλήματα εκτός Αμερικής είναι περιορισμένες ακόμη. Ας πούμε δεν υπάρχει το άθλημα κρίκετ που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο παιχνίδι στην Αγγλία.

Χρησιμοποιήστε την εικονική βοηθό Siri για να ενεργοποιήσετε εφαρμογές στο Apple Watch

Με το Apple Watch να διαθέτει μία οθόνη πολύ μικρότερη από ό,τι έχουμε συνηθίσει σε iPhones ή iPad, είναι δύσκολο να φανταστούμε την περιήγηση σε μία συγκεκριμένη εφαρμογή. Τα εικονίδια των εφαρμογών εμφανίζονται ως μικροί κύκλοι κι ανάλογα την ποσότητα αυτών των εφαρμογών, ενδεχομένως να μην εμφανίζονται σε μία οθόνη.

Εδώ είναι που βρίσκει πρακτική εφαρμογή η δυνατότητα να επικαλεστείτε την εικονική βοηθό Siri, για την ενεργοποίηση μιας εφαρμογής. Εκφωνείστε τη φράση "Hey Siri" και η Siri θα ανταποκριθεί ευλαβικά στις εντολές σας. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο από την αναζήτηση του εικονίδιο της επιθυμητής εφαρμογής. Για παράδειγμα της εφαρμογής Προπόνησης, στην οθόνη του Apple Watch.

Χρησιμοποιήστε την εικονική βοηθό Siri για τον ορισμό υπενθύμισης

ired apple watch siri 03

Μερικές ακόμη από τις δυνατότητες της εικονικής βοηθού είναι η δυνατότητα φωνητικού ορισμού μιας υπενθύμισης ή μίας αφύπνισης. Υπαγορεύστε "Hey Siri" και στη συνέχεια ορίστε μία ειδοποίηση για τις 6.30 π.μ. για παράδειγμα, αυτό είναι τελειώσατε.

Χρησιμοποιήστε την εικονική βοηθό Siri για την πραγματοποίηση τηλεφωνικής κλήσης

ired apple watch siri 04

Ένας εύκολος τρόπος για να πραγματοποιήσετε μία τηλεφωνική κλήση, είναι μέσω της εικονικής βοηθού Siri. Για παράδειγμα εάν επιθυμείτε να καλέσετε τη μητέρα σας εκφωνήστε "Hey, Siri. Call Mum,". H εφαρμογή του τηλεφώνου θα καλέσει γρήγορα τον σωστό αριθμό. Εάν επιθυμείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τις τηλεφωνικές κλήσεις από το Apple Watch, δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στον αναλυτικό μας οδηγό.

Λήψη και πραγματoποίηση κλήσης κάνοντας χρήση του Apple Watch

Χρησιμοποιήστε τη εικονική βοηθό Siri για να στείλετε ένα μήνυμα κειμένου

Η σύνταξη γραπτών μηνυμάτων κειμένου, είναι ευκολότερη από ποτέ, εάν χρησιμοποιήσετε την εικονική βοηθό Siri. Εκφωνήστε "Hey, Siri. Text Mum can I pop over for a cuppa?". Έχουμε αναρτήσει αναλυτικό οδηγό για το πώς μπορείτε να συντάξετε ένα μήνυμα κειμένου. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν μέσω του παρακάτω συνδέσμου.

Πλήρης οδηγός ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω Apple Watch

ΟΙ δυνατότητες που σας παρέχονται μέσω της εικονικής βοηθού και του Apple Watch, είναι αστείρευτες. Μπορείτε να δείτε τα ραντεβού σας που έχετε ορίσει για μία συγκεκριμένη ημέρα, για παράδειγμα και να μάθετε την πρόγνωση του καιρού ώστε να μην φύγετε από το σπίτι σας χωρίς ομπρέλα.

Την ανάρτηση αυτή θα την ανανεώνουμε συχνά, εξερευνώντας πλήρως τις λειτουργίες της εικονικής βοηθού Siri, γι' αυτό να είστε συντονισμένοι. Η Apple έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της video, το οποίο εμπεριέχει όλες τις παραπάνω οδηγίες οπτικοποιημένες. Παρόλα αυτά εάν κάτι από τα παραπάνω χρήζει περαιτέρω ανάλυσης, μπορείτε να απευθυνθείτε στα σχόλια.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status