iOS 9: Τι θα θέλαμε να δούμε από την Apple

iOS 9: Τι θα θέλαμε να δούμε από την Apple
ired.gr

iOS 9: Οι 5 αλλαγές που θα θέλαμε να γίνουν

To WWDC πλησιάζει και σύντομα θα έχουμε μια πρώτη εικόνα της επερχόμενης έκδοσης του iOS. Επίσης, φέτος αναμένεται για πρώτη φορά να διατεθεί το iOS προς δοκιμή, δημόσια (public beta). Κάτι βέβαια που δεν το προτείνουμε στους αναγνώστες μας, τουλάχιστον για τις πρώτες εκδόσεις του. Ενώ οι πρώτες δοκιμές έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, στην πραγματικότητα δεν έχουμε ακόμα εικόνα για τις αλλαγές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν από την Apple.

Ετοιμάσαμε μια μικρή λίστα με διορθώσεις και προσθήκες λειτουργιών που θα θέλαμε να τις δούμε να ανακοινώνονται στο WWDC:

  • Έμφαση στην σταθερότητα και στην βελτιστοποίηση του iOS. Από τα σενάρια που παίζουν δυνατά, η σχετική φήμη κυκλοφορεί εδώ και μήνες, και είχατε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον στην σχετική δημοσίευσή μας. Μπορεί το iOS να εξακολουθεί να είναι το σταθερότερο mobile OS, αλλά πλέον δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε: άψογο. Αρκετά μικρά - ενοχλητικά bugs το "απομακρύνουν" από αυτόν τον χαρακτηρισμό και η Apple φαίνεται να είναι διατεθειμένη να τα διορθώσει. Επικροτούμε. Πιθανότητα: Μεγάλη.

ired diafora what we want from apple 01

  • Πλήρης Ελληνική υποστήριξη από την Siri. Ένα χαρακτηριστικό που μέχρι να προστεθεί, δεν μπορούμε να απολαύσουμε στο έπακρο το iOS και την συσκευή μας. Πρόσφατα προστέθηκε η υποστήριξη νέων γλωσσών και αναμένουμε την υποστήριξη της Ελληνικής γλώσσας στο iOS 9. Ίσως όχι στην πρώτη έκδοσή του, αλλά μέσα στον "κύκλο" ανάπτυξης του iOS 9, έως δηλαδή την επόμενη Άνοιξη. Πιθανότητα: Σχετικά μεγάλη.

ired diafora what we want from apple 02

  • Σύστημα διαχείρισης αρχείων (κάντο όπως ο Mac - Finder). Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια μιας εφαρμογής με την ονομασία iFiles, αλλά σίγουρα είναι απαραίτητο. Δεν λέω, ωραίο το document picker, αλλά αν κάποιος θελήσει απλά να κάνει browsing στα αρχεία του, ή και να τροποποιήσει κάποιες ονομασίες αρχείων; Το iOS χρειάζεται επειγόντως ένα "παραδοσιακό" τρόπο πρόσβασης στα τοπικά (και μη) αρχεία του χρήστη. Πιθανότητα: μικρή.

ired diafora what we want from apple 03

  • Force Touch. Το είδαμε στο νέο Macbook, αλλά και στο Apple Watch. Τα νέα iPhones αναμένεται να ενσωματώσουν την νέα αυτή τεχνολογία που ανοίγει νέους δρόμους επιλογών για τους χρήστες. Ασφαλώς, μια τέτοια κίνηση θα χρειαστεί να υποστηρίζεται και από το iOS. Πιθανότητα: Πολύ μεγάλη.

ired diafora what we want from apple 04

  • "Τελικό σίγμα" - διόρθωση bug. Κάποιοι θα γελάτε που στη wishlist μου για την επόμενη έκδοση βρίσκεται κάτι τόσο... απλό. Κάποιοι όμως θα με νιώσετε. Είναι απαράδεκτο αυτό το bug να μην έχει ακόμα διορθωθεί. Όταν επιστρέφουμε σε μια λέξη που περιέχει το γράμμα "σ", ή απλά θέλουμε να το προσθέσουμε, θα πρέπει να σβήσουμε τα υπόλοιπα γράμματά της μετά το "σ" προκειμένου να αποφύγουμε... όμορφα πράγματα όπως: "περιςςυλογή", ή "ςκύλος" ή "ενςωμάτωση" κλπ.... Επιτέλους, η Apple πρέπει να το διορθώσει! Πιθανότητα: μικρή προς μεσαία (γρρρ)

ired diafora what we want from apple 05

Η στιγμή κοντοζυγώνει, το iOS σε λίγους μήνες θα είναι "κοντά μας" και σε ακόμα λιγότερους θα μπορούμε να δοκιμάσουμε τις πρώτες εκδόσεις του. Εμείς σας παραθέσαμε τις πέντε κυριότερες αλλαγές που θα θέλαμε να δούμε αλλά θα θέλαμε και τις δικές σας προτάσεις, τις οποίες και μπορείτε να κάνετε στα σχόλια.

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: