Τα ιερογλυφικά στην πίσω πλευρά του iPhone (και όχι μόνο)

Τα ιερογλυφικά στην πίσω πλευρά του iPhone (και όχι μόνο)
ired.gr

Αφαιρέστε τη θήκη του iPhone και μαντέψτε τι σημαίνουν τα σύμβολα στο πίσω μέρος! Αν χρειάζεστε βοήθεια, σας έχουμε όλες τις απαντήσεις!

Μπορεί να έχετε κάνει φύλλο και φτερό το iPhone σας όμως έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι σημαίνουν τα σύμβολα στην πίσω πλευρά του; Μήπως πρόκειται για κάποια μυστική γλώσσα της Apple που σύντομα θα αντικαταστήσει το αλφάβητο; Ή ότι οι πρώτοι που θα απαγάγουν οι εξωγήινοι είναι όσοι έχουν αυτά τις ενδείξεις στο κινητό τους τηλέφωνο; Μάλλον όχι. Υπάρχει λογική εξήγηση, όπως και το 9:42 που εμφανίζεται σε όλες τις διαφημίσεις του iPhone.

Ας δούμε με τι ακριβώς έχουμε να κάνουμε.

ired diafora iphone symbols 01

Αν κοιτάξετε προσεκτικά το λογότυπο FC έχει άλλο ένα C κρυμμένο στην αγκαλιά του πρώτου. Το FCC είναι η συντομογραφία για το Federal Communications Commission. Πρόκειται για την αμερικάνικη Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ, η οποία δίνει άδεια κυκλοφορίας σε συσκευές που χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητες, εφόσον εκείνες δεν εκπέμπουν επικίνδυνη ακτινοβολία. Ανατρέξτε στο κείμενό μας για τις παρανοήσεις για την τεχνολογία για να μάθετε περισσότερα για το αν και πόσο επικίνδυνη είναι η ακτινοβολία από τα κινητά.

Το σύμβολο με τον κάδο σκουπιδιών με το Χ μας αποθαρρύνει να πετάξουμε τη συσκευή στα σκουπίδια, όταν δεν την χρειαζόμαστε πια. Το συγκεκριμένο σηματάκι παραπέμπει στον οργανισμό WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment recycling) και μπορούμε να το εντοπίσουμε σχεδόν σε κάθε ηλεκτρονική και ηλεκτρική συσκευή, με σκοπό τη μείωση του κινδύνου ρύπανσης του περιβάλλοντος από βλαβερές ουσίες που περιέχουν ορισμένα κατασκευαστικά μέρη τους. Στην Ελλάδα η αντίστοιχη εταιρεία είναι η Α.Η.Η.Ε. Εκεί μπορείτε να απευθυνθείτε και τις υπό εξαφάνιση gadgets που έχετε (αν δεν είστε συλλέκτες).

Στη συνέχεια, το γνωστό σε όλους μας CE είναι μια ευρωπαϊκή σήμανση που συμβολίζει τη συμμόρφωση του προϊόντος προς όλες τις κοινοτικές απαιτήσεις για την ασφάλεια. Το ακρωνύμιο είναι συντομογραφία της γαλλικής έκφρασης «Conformite Europeene», δηλαδή «Ευρωπαϊκή Συμμόρφωση».

ired diafora iphone symbols 02

Ο αριθμός 0682 προσδιορίζει ποιος ενέκρινε τη συσκευή, στην προκειμένη περίπτωση ο αριθμός παραπέμπει στην γερμανική Cetecom ICT Services.

Το θαυμαστικό μέσα σε έναν κύκλο προσδιορίζει ότι η συσκευή πρόκειται για μια ασύρματη συσκευή δεύτερης κλάσης. Το σύμβολο προειδοποίησης υπάρχει επειδή κάποιες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν περιορισμούς στις διάφορες ζώνες συχνοτήτων. Για παράδειγμα, μια ασύρματη συσκευή λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους στη Γαλλία, χρησιμοποιώντας μόνο τις συχνότητες μεταξύ 2,4 GHz και 2,454 GHz. Όταν μια συσκευή μπορεί να ακολουθήσει αυτούς τους περιορισμούς ονομάζεται συσκευή κατηγορίας Ι. Όταν όμως αυτό δεν συμβαίνει, όπως στην περίπτωση του iPhone, ονομάζεται συσκευή κλάσης ΙΙ και πρέπει να φέρει το ειδικό σύμβολο. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες θα γνωρίζουν ότι το τηλέφωνο μπορεί να προσπαθήσει να λειτουργήσει ασύρματα και σε μη εναρμονισμένες ζώνες συχνοτήτων.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: