Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσθέστε παλιά MS-DOS παιχνίδια μέσα σε Tweets

Προσθέστε παλιά MS-DOS παιχνίδια μέσα σε Tweets
ired.gr

Ξέρατε ότι μπορείτε να βάλετε παλιά παιχνίδια του MS-DOS μέσα σε tweets του Twitter;

Δεν είναι ωραίο να κάνουμε ένα άλμα πίσω στο παρελθόν μερικές φορές παίζοντας παλιά παιχνίδια του MS-DOS; Και πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να παίζατε αυτά τα παιχνίδια μέσα σε ένα μοντέρνο μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter, συνδυάζοντας έτσι με στιλ το παλιό με το νέο;

Μέχρι πρότινος, χάρις στο Internet Archive, μάθαμε ότι μπορούσαμε να παίζουμε χιλιάδες παλιά παιχνίδια της εποχής του MS-DOS, και μάλιστα δωρεάν, απευθείας μέσα στον περιηγητή διαδικτύου που χρησιμοποιούμε. Μια σύντομη ματιά μέσα στη λίστα του Internet Archive, αποκαλύπτει την ύπαρξη παλιών διαμαντιών όπως τα Burger Time, Karateka και Maniac Mansion, αλλά και άλλων λιγότερο γνωστών όπως το Caveman Ugh-Lympics.

ired tech news twiter ms dos games 01

Τώρα μαθαίνουμε ότι οποιοδήποτε παιχνίδι της βιβλιοθήκης του Internet Archive μπορεί να ενσωματωθεί εύκολα μέσα σε ένα tweet. Είναι πολύ πιθανόν ότι η δυνατότητα αυτή προ-υπήρχε από τη στιγμή που εμφανίστηκε η εν λόγω βιβλιοθήκη, αλλά δεν ήταν γνωστό μέχρι τώρα που ανακαλύφθηκε από τον Chris Kohler του περιοδικού Wired.

Η ενσωμάτωση (embedding) ενός παιχνιδιού της βιβλιοθήκης μέσα σε ένα tweet δε θα μπορούσε να είναι ευκολότερη. Απλά ψάξτε μέσα στη λίστα του Internet Archive για το παιχνίδι που σας ενδιαφέρει, αντιγράψτε το σύνδεσμο από τη γραμμή διευθύνσεων του browser και επικολλήστε τον μέσα σε ένα tweet -αυτό είναι όλο.

Αυτό επιτυγχάνεται χάρις στην Πλατφόρμα Καρτών (Cards platform) του Twitter που μας επιτρέπει να προσθέτουμε φωτογραφίες, βίντεο και άλλο περιεχόμενο τύπου rich media μέσα σε tweets. Μέχρι πρόσφατα αυτό το σύστημα χρησιμοποιούνταν για να προστίθενται βίντεο του Vine και φωτογραφίες του Instagram και μάλλον δεν είναι και τόσο πιθανό ότι οι δημιουργοί της δυνατότητας αυτής είχαν κατά νου την ενσωμάτωση παιχνιδιών του MS-DOS όταν την έφτιαξαν.

Και πάλι, τίποτε απ' όλα αυτά δε θα ήταν δυνατόν χωρίς τη δουλειά του ανθρώπου που έφτιαξε τη βιβλιοθήκη και φόρτωσε στο Διαδίκτυο όλα αυτά τα παιχνίδια - που είναι περισσότερα από 2.400 - και τα έκανε διαθέσιμα σε μας, του Jason Scott. Ο Jason Scott είναι υπεύθυνος και για άλλες βιβλιοθήκες του Internet Archive που είναι κατά πάσα πιθανότητα γνωστότερες με την ονομασία "home of the Wayback Machine" (το σπίτι της μηχανής του μακρινού παρελθόντος).

Για να ξεκινήσετε λοιπόν, πηγαίνετε στο Internet Archive και "φυλλομετρήστε" τη βιβλιοθήκη του για να βρείτε το παιχνίδι της αρεσκείας σας. Μετά, αντιγράψτε το σύνδεσμό του και ενσωματώστε τον σε ένα σας tweet και ... καλή διασκέδαση.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status