Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BMW app για το Apple Watch

BMW app για το Apple Watch
ired.gr

Παρακολουθείστε την καλή λειτουργία της BMW σας από το Apple Watch σας!

Η Apple από τη μία μεριά και κάποιες μεγάλες εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων από την άλλη, άρχισαν να συνεργάζονται προκειμένου να μας συνηθίσουν στην ιδέα ότι το Apple Watch είναι έτοιμο να εισέλθει στο χώρο της αυτοκίνησης.

ired tech news bmw apple watch app 00

Έτσι λοιπόν, η BMW προσαρμόζει την εφαρμογή της για απομακρυσμένο έλεγχο του αυτοκινήτου, για το Apple Watch και δηλώνει πως θα είναι διαθέσιμη με το ρολόι όταν αυτό αρχίσει να πωλείται.

Η εφαρμογή iRemote της BMW είναι λοιπόν μια έκδοση ειδικά για το Apple Watch και θα συνεργάζεται με τα δύο "πράσινα "i"-μοντέλα της" - το i3 electric και το i8 plug-in hybrid.

ired tech news bmw apple watch app 01

Από την οθόνη του ρολογιού, οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου, θα μπορούν να ελέγξουν τη φόρτισή του (όσον αφορά το ηλεκτρικό ή το ηλεκτρικό τμήμα του υβριδικού), ή να εισέλθουν σε ένα μενού που αφορά διάφορες λειτουργίες και πληροφορίες του οχήματος, μεταξύ αυτών, το κλείδωμα των θυρών ή αν είναι ανοιχτή η ηλιοροφή ή η πόρτα του πορτ-μπαγκάζ, στροφές μηχανής κλπ.

Το σύρσιμο προς τα δεξιά με το δάχτυλο στην οθόνη του ρολογιού, ανοίγει το μενού των Remote Services (απομακρυσμένες υπηρεσίες), που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να ρυθμίσει απομακρυσμένα τον κλιματισμό ενώ το όχημα φορτίζεται. Η BMW επιτρέπει στο σύστημα να λειτουργεί κατ' αυτό τον τρόπο ώστε να μην τραβάει ενέργεια από τη μπαταρία, μειώνοντας τις επιδόσεις.

Ο ιδιοκτήτης μπορεί επίσης να κάνει να χτυπήσει η κόρνα του αυτοκινήτου για να μπορέσει να το βρει σε ένα πάρκινγκ, αν δεν θυμάται που ακριβώς το άφησε. Άλλος ένας τρόπος να βρει κάποιος το όχημά του είναι η λειτουργία "intermodal route planning" που μπορεί να βρει το δρόμο που κάναμε από την ώρα που αφήσαμε το αυτοκίνητο και να μας οδηγήσει πίσω.

ired tech news bmw apple watch app 02

Αυτή η λειτουργία συνεργάζεται με το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου προκειμένου να μας παρέχει "πόρτα-πόρτα" οδηγίες για τη διαδρομή που κάναμε αφότου αφήσαμε το αυτοκίνητο. Αν ο οδηγός χρειαστεί να σταθμεύσει κάπως μακριά από τον προορισμό του, η εφαρμογή πλοήγησης του αυτοκινήτου μπορεί να συνεχίσει να του δίνει οδηγίες μέσω του ρολογιού έως ότου φτάσει στη διεύθυνση που δήλωσε.

Μια ακόμη χρήση του ρολογιού με την εφαρμογή της BMW είναι ότι επιτρέπει την κύρια οθόνη (dashboard) της εφαρμογής πλοήγησης του αυτοκινήτου να "έρχεται μαζί μας" μέσα στο ρολόι και το ίδιο ισχύει και για τις ειδοποιήσεις για σέρβις με τα "φώτα για ηλιθίους".

ired tech news bmw apple watch app 03

Η εφαρμογή μπορεί να αναβοσβήνει φωτάκια που ειδοποιούν για σέρβις του αυτοκινήτου κατευθείαν στην οθόνη του Apple Watch, κάνοντάς τα όλο και πιο επίμονα και όλο και πιο δύσκολο να αγνοηθούν. Οι οδηγοί του ηλεκτρικού i3 θα είναι ευτυχείς να ανακαλύψουν πόσο σπάνια χρειάζεται σέρβις το αυτοκίνητό τους.

ired tech news bmw apple watch app 04

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status