Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαγορά των Here Maps της Nokia από την Apple (Φήμες)

Εξαγορά των Here Maps της Nokia από την Apple (Φήμες)
ired.gr

Η Apple εξαγοράζει τους χάρτες της Nokia;

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης των (απογοητευτικών) αποτελεσμάτων της Nokia, ένα "διαμάντι" έλαμψε και δεν ήταν άλλο από την υπηρεσία χαρτών της Nokia, Here Maps, η οποία πρόσφατα έκανε come back στο iOS.

ired tech news nokia here maps 01

Οι πωλήσεις της υπηρεσίας σημείωσαν αύξηση κατά 20% και έφτασαν τα 162 εκατομμύρια ευρώ

Η Nokia δεν κρύβει πως με το κατάλληλο τίμημα οι Here Maps αλλά και ολόκληρο το "mapping division" θα μπορούσαν να πωληθούν σε κάποιον ενδιαφερόμενο. Τα ανά τον κόσμο reports αναφέρουν πως το ποσό που θα ήθελε η εταιρεία να βάλει στα ταμεία της αγγίζει τα 3,2 δις ευρώ. Το οποίο σίγουρα δεν είναι και καθόλου ευκαταφρόνητο.

ired tech news nokia here maps 02

Η αγορά έχει κατακλυστεί από φήμες σχετικά με το ενδιαφέρον της Apple για την εξαγορά του. Οι χάρτες της Apple αν και έκαναν ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα, στην πορεία βελτιώθηκαν αισθητά και ανέκαμψαν. Συγκριτικά πλεονεκτήματά τους αποτελούσαν ανέκαθεν το Flyover και το πανέμορφο user interface.

Όμως, με μια τέτοια εξαγορά, η Apple θα μπορούσε να ενσωματώσει στους χάρτες της περισσότερα POI's (σημεία ενδιαφέροντος), κάτι που θα λέγαμε πως είναι - τουλάχιστον - ελλιπές, ειδικά εκτός Αμερικής και Αγγλίας, σε χώρες δηλαδή με μικρότερο "εμπορικό" ενδιαφέρον, όπως η Ελλάδα.

Επίσης, η Apple δεν έχει ακόμα προσθέσει στους χάρτες της πληροφορίες για τις μεταφορές με τα δημόσια μέσα (transit data). Ενώ υπάρχουν αναφορές πως ήδη εργάζεται πάνω σε αυτό, μια πιθανή εξαγορά των Here Maps θα την βοηθούσε να "προχωρήσει" αρκετά βήματα προς τα μπρος, εν μια νυκτί.

Υπάρχουν και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα στους Here Maps όπως το κατέβασμα των χαρτών που ενδιαφέρουν τον χρήστη, για off line πλοήγηση και τα οποία απουσιάζουν από τους χάρτες της Apple. Αν αληθεύει το ποσό που ζητάει η Nokia, είναι σίγουρα σεβαστό (τουλάχιστον), αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα οικονομικά δεδομένα για την Apple είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά.

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status