Xbox One game DVR στα Windows 10

Xbox One game DVR στα Windows 10
ired.gr

Η Microsoft προσθέτει τη δυνατότητα καταγραφής του παιχνιδιού σας στο XBOX ONE, στα WINDOWS 10.

Από την ώρα που η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τα Windows 10, έγινε αμέσως ξεκάθαρο ότι σκόπευε να φέρει πολύ πιο κοντά τον κόσμο του Xbox στο PC gaming και μάλιστα αυτό ήταν προτεραιότητα. Μια λίστα βελτιστοποιήσεων για την εφαρμογή Xbox για Windows παρουσιάστηκε και τώρα κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά εμφανίζονται στη νέα έκδοση beta testing των Windows 10.

Η έκδοση (build) 10061 των Windows 10 που δίνεται για προεπισκόπηση και δοκιμές, περιλαμβάνει μια αναβαθμισμένη έκδοση της εφαρμογής Xbox, η οποία περιλαμβάνει τη δυνατότητα Game DVR (καταγραφή του παιχνιδιού σε αρχείο βίντεο), σύμφωνα με μια ανακοίνωση στο επίσημο Xbox Wire blog. Αυτή η λειτουργία ήταν διαθέσιμη εδώ και πολύ καιρό στο ίδιο το Xbox One και επιτρέπει στους παίκτες να καταγράφουν τα πιο εντυπωσιακά τους κατορθώματα στα παιχνίδια που παίζουν και να τα μοιράζονται στο διαδίκτυο.

ired windows xbox one on windows 10 01

Το ενδιαφέρον με τη λειτουργία αυτή - στα Windows - είναι ότι είναι πάντα ενεργή. Για να είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να καταγράψουμε τις απρόσμενες στιγμές όπου θα συμβεί κάτι σπουδαίο στο παιχνίδι μας που αξίζει να ξαναδούμε, το πάτημα ενός πλήκτρου επιτρέπει τη καταγραφή σε αρχείο των τελευταίων 30 δευτερολέπτων του παιχνιδιού μας, όποτε νιώσουμε την ανάγκη να το κάνουμε. Κάποιοι τίτλοι μάλιστα του Xbox One, συνδέουν κάτι τέτοιο με τα Achievements αυτόματα, παράγοντας και το σχετικό βίντεο της δράσης.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι την επίδραση μιας τέτοιας λειτουργίας στην απόδοση των συσκευών. Στο μεν Xbox One είναι σχετικά εύκολο να ρυθμιστεί κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι όλες οι κονσόλες έχουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και χρήση πόρων. Όμως όσον αφορά τους υπολογιστές και το τεράστιο εύρος διαφορετικών εξαρτημάτων και υλοποιήσεων που υπάρχουν, είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνουν εικασίες ως προς τα αποτελέσματα που θα έχει στις επιδόσεις του μηχανήματος μια τέτοια λειτουργία.

Από την άλλη μεριά, εξακολουθεί να είναι ένα πολύ εύχρηστο εργαλείο για τους χρήστες υπολογιστών που θέλουν μια ευθεία και απλή μέθοδο για να καταγράφουν βίντεο του παιχνιδιού τους στον υπολογιστή τους. Η λειτουργία Game DVR είναι μια δυνατότητα ακόμη που ξεχωρίζει το Xbox One από τον προκάτοχό του και είναι σίγουρα μια πολύ έξυπνη κίνηση από τη μεριά της Microsoft να το ενσωματώσει στα Windows. Και, το ακόμη καλύτερο, αυτό σημαίνει ότι δε θα αργήσει να εμφανιστεί η δυνατότητα streaming του Xbox One προς το PC, που την περιμένουμε εναγωνίως.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: