Walk & Text: Επικίνδυνες Αποστολές

Walk & Text: Επικίνδυνες Αποστολές
ired.gr

Γράψτε μηνύματα ενώ περπατάτε με see through οθόνη

Όλοι γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνο αλλά και παράνομο είναι να γράφουμε μηνύματα ενώ οδηγούμε, όμως το να ασχολούμαστε με τη σύνταξη μηνυμάτων ενώ περπατάμε είναι εξίσου ριψοκίνδυνο και επισφαλές.

Πριν από μερικά χρόνια, μια πόλη της Κίνας έγραψε ιστορία, δημιουργώντας στα πεζοδρόμια ειδικά περάσματα, παρόμοια με τους ποδηλατόδρομους, για «πεζούς-ζόμπι», που περπατάνε ενώ κοιτάνε την οθόνη του κινητού τους. Πρόσφατα, μια «μακάβρια» υπενθύμιση-έκπληξη περίμενε τους περαστικούς στα πεζοδρόμια του Μανχάταν. Ψεύτικες, μαρμάρινες ταφόπλακες είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης για να επιστήσουν την προσοχή στον κόσμο με άλλου είδους μηνύματα: «Where r u?», «Cya later» και «On my way» και το hashtag #eyesup.

ired ios apps walk and text 01

ired ios apps walk and text 02

Μάλιστα, από το 2012, η Apple έχει κατοχυρώσει μια πατέντα που θα αντικαταστήσει το λευκό φόντο της εφαρμογής των μηνυμάτων στα iPhone με μια «ζωντανή» εικόνα από την μπροστινή κάμερα του κινητού, ώστε όσοι γράφουν, να βλέπουν τουλάχιστον που πατάνε. Και ενώ η «διάφανη» πληκτρολόγηση μηνυμάτων σε συσκευές Apple έχει μείνει ακόμη στα χαρτιά, δεκάδες εφαρμογές για iOS και Android χρησιμοποιούν την κάμερα για «see through» μηνύματα!

ired ios apps walk and text 03

Διαβάστε εδώ κι άλλα tips and tricks για την εφαρμογή Μηνύματα

Για iOS δοκιμάστε

το Type n Walk

το TextVision Lite

το Walkie

Για Android

Το Sidewalk Buddy

Το Type While Walk

Το Type N Walk

ired ios apps walk and text 04

Αν και το θέμα είναι σοβαρό γιατί πραγματικά υπάρχει κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να γελάσετε με την καρδιά σας.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: