APPLE WATCH - Workout: Αναλύουμε την προεγκατεστημένη εφαρμογή προπόνησης

APPLE WATCH - Workout: Αναλύουμε την προεγκατεστημένη εφαρμογή προπόνησης
ired.gr

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την εφαρμογή προπόνησης του Apple Watch

Ο σκοπός της ανάρτησης αυτής, είναι να σας δείξουμε πως να χρησιμοποιήσετε την προεγκατεστημένη εφαρμογή προπόνησης (Workout) του Apple Watch, προκειμένου να παρακολουθείτε τα δεδομένα που καταγράφονται κατά την άσκησή σας μέσω στατιστικών όπως τον καρδιακό ρυθμό, την απόσταση που έχετε διανύσει, το χρόνο, την ταχύτητα και πολλά άλλα δεδομένα.

Η εφαρμογή προπόνησης για το Apple Watch, σχεδιάστηκε για να μετρά την ταχύτητα, την απόσταση, τον καρδιακό ρυθμό, την καύση θερμίδων, το περπάτημα, το τρέξιμο, την ποδηλασία ή κάνοντας χρήση διάφορα όργανα γυμναστικής. Θα σας δείξουμε πως να θέτετε χρονικούς στόχους, να επιβλέπετε την καύση θερμίδων ή την απόσταση που διανύετε, την αλλαγή μετρήσεων από μίλια σε χιλιόμετρα, πως να παρακολουθείτε τα στατιστικά σας μετά την προπόνηση και αρκετά δεδομένα ακόμη. Ας δούμε αναλυτικά όλες τις λειτουργίες που σας προσφέρονται.

ired aplle watch workout 01

Διαβάστε επίσης: Apple Watch - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ξεκινήστε!

Ανοίξτε την εφαρμογή πατώντας το πλήκτρο Digital crown, ώστε να μεταβείτε στην αρχική οθόνη της συσκευής και στη συνέχεια αναζητήστε το πράσινο εικονίδιο με τον δρομέα. Επιλέξτε τον τύπο δραστηριότητας: τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, κλπ, αγγίζοντας την επιλογή που επιθυμείτε.

ired aplle watch workout 02

Ορίστε ένα στόχο για την καύση θερμίδων, τον χρόνο ή την απόσταση

Θα οδηγηθείτε στη συνέχεια σε μία σελίδα ώστε να ορίσετε τις θερμίδες που επιθυμείτε να κάψετε ή εάν σύρετε τη σελίδα αριστερά, τον χρόνο εξάσκησης. Ρυθμίστε τα νούμερα με κύλιση προς τα πάνω ή και προς τα κάτω του πλήκτρου Digital crown.

Σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως περπάτημα - τρέξιμο), μπορείτε επίσης να ορίσετε μία απόσταση ως στόχευση. Η συσκευή Apple Watch, δεν μπορεί να επισημάνει πόση απόσταση έχετε διανύσει κάνοντας κωπηλασία για προφανείς λόγους.

Εάν επιθυμείτε να εισάγετε απόσταση ως στόχο, σύρετε άλλη μία φορά προς τα αριστερά την οθόνη, ώστε να καθορίσετε τον αριθμό των χιλιομέτρων κατά το τρέξιμο ή το περπάτημα. Στο μέλλον θα είστε θέση να επιλέξετε την απόσταση την οποίο είχατε διανύσει την τελευταία φορά, χωρίς να χρειάζεται να επιλέγετε αριθμούς και πάλι.

ired aplle watch workout 03

(Εάν επιθυμείτε να ορίσετε τον στόχο απόστασης, σε μονάδα μέτρησης χιλιομέτρων αντί για μιλίων, πιέστε παρατεταμένα την οθόνη ορισμού απόστασης και στη συνέχεια το εικονίδιο KM).

ired aplle watch workout 04

Μπορείτε να μην καθορίσετε κάποιον στόχο για την απόσταση, σύροντας την οθόνη αριστερά. Εννοείται πως η απόδοσή σας θα συνεχίσει να παρακολουθείται κανονικά. Πατήστε έναρξη και ξεκινήστε την προπόνησή σας.

Διαβάστε επίσης: 12 σημεία στα οποία υπερτερεί το Apple Watch έναντι του υπάρχοντος ανταγωνισμού

Παρακολουθήστε την πρόοδο κατά τη διάρκεια της προπόνησης

Από προεπιλογή η εφαρμογή προπόνησης σας δείχνει την πρόοδο σε συνάρτηση με το στόχο σας (αν έχετε ορίσει κάποιον), ως έναν δακτύλιο, στην αριστερή πλευρά της οθόνης ο οποίος γεμίζει δεξιόστροφα. Ένας πλήρης ολοκληρωμένος κύκλος συμβολίζει και την επίτευξη του στόχου που έχετε ορίσει. Η κανονική ώρα της ημέρας (και όχι η ώρα που έχετε ήδη διανύσει) εμφανίζεται πάνω δεξιά, το είδος της προπόνησης φαίνεται πάνω αριστερά και οι τρέχουσες ενδείξεις τρεξίματος/βαδίσματος και χιλιομέτρων ανά ώρα, εμφανίζονται στο κάτω μέρος.

ired aplle watch workout 05

Αυτές οι ενδείξεις είναι οι προεπιλεγμένες. Ας δούμε πως μπορούμε να αλλάξουμε τις πληροφορίες που εμφανίζονται στην οθόνης της εφαρμογής προπόνησης. Εάν επιθυμείτε να βλέπετε αριθμητικά, την πρόοδο επίτευξης στόχου και όχι εικονικά (δακτύλιο), θα πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή Apple Watch, στην συσκευή σας iPhone, να μετακινηθείτε προς το κάτω μέρος της σελίδας και να αναζητήσετε την εφαρμογή προπόνησης.

Επιλέξτε "Show Goal Metric" ώστε να γίνει πράσινη η επιλογή σας. Πλέον ο δακτύλιος θα μετατραπεί σε αριθμητικές ενδείξεις χιλιόμετρα, θερμίδες ή λεπτά. Η αλλαγή σε άλλες πληροφορίες κατά τη χρήση της εφαρμογής προπόνησης, είναι εύκολη υπόθεση. Σύρετε το δάχτυλό σας δεξιά ή αριστερά στα στοιχεία που εμφανίζονται στην κάτω σειρά ή αγγίζοντας το στοιχείο πάνω δεξιά για να δείτε κι άλλες επιλογές που είναι διαθέσιμες.

ired aplle watch workout 06

Αγγίζοντας την ώρα πάνω δεξιά για παράδειγμα, θα εμφανιστεί ο χρόνος εξάσκησης.Η εφαρμογή της προπόνησης "θυμάται" αυτόματα όλες τις επιλογές που έχετε επιλέξει να εμφανίζονται στην οθόνη. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επιλέξετε τον ίδιο τύπο δραστηριότητας, το Apple Watch θα σας εμφανίσει τις ίδιες ενδείξεις μέτρησης.

Διαβάστε επίσης: 5 λόγοι για να μην αγοράσετε τώρα το Apple Watch

Κάνετε παύση ή ολοκληρώστε την προπόνηση

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης έχετε τη δυνατότητα να αγγίξετε παρατεταμένα την οθόνη, για να σας δοθεί η επιλογή του τερματισμού ή της παύσης της προπόνησης.

Επίσης η σελίδα αυτή στο Apple Watch, θα εμφανίσει το στόχο σας και πόσο κοντά είστε στην επίτευξή του, εικόνα η οποία ενδεχομένως να σας παρακινήσει να συνεχίσετε για λίγο ακόμη.

ired aplle watch workout 07

Εάν έχετε διακόψει, μπορείτε να συνεχίσετε σε λίγο αλλά εάν έχετε ολοκληρώσει την προπόνηση, μπορείτε να μετακινηθείτε προς το κάτω μέρος της σελίδας (με τη βοήθεια του Digital crown), για να δείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία για την προπόνησή σας:

Θερμίδες τις οποίες έχετε κάψει, το μέσο ρυθμό εξάσκησης, τη μέση καρδιακή συχνότητα, και τον υπολειπόμενο στόχο σας. Εάν μετακινηθείτε προς τα δεξιά και προς τα κάτω πατώντας αποθήκευση, θα προστεθούν τα δεδομένα στη εφαρμογή δραστηριότητας (επίσης αυτόματα ενημερώνεται και η εφαρμογή Υγεία).

Είναι αναγκαία η ύπαρξη του iPhone κατά την προπόνηση;

Η απάντησή μας είναι: Όχι απαραίτητα, η Apple συγκεκριμένα συνιστά το εξής: (Όταν έχετε κάνει μερικές προπονήσεις κάνοντας χρήση και των δύο συσκευών iPhone και Apple Watch μαζί, η τελευταία αρχίζει και μαθαίνει τον τρόπο εξάσκησής σας και θα είναι σε θέση να κάνει ακριβείς εκτιμήσεις της απόστασης κατά το τρέξιμο χωρίς την ανάγκη ύπαρξης της συσκευής iPhone.

Eάν αναζητάτε εικονικές πληροφορίες σχετικά με την προεγκαταστημένη εφαρμογή της προπόνησης, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε και τις αναλυτικές οδηγίες που παρέχει η Apple στο παρακάτω video.

Εμείς είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε μαζί, κάθε απορία σας σχετικά με την εφαρμογή της προπόνησης αλλά και με τις υπόλοιπες προεγκατεστημένες εφαρμογές, έτσι ώστε να είστε πανέτοιμοι, όταν με το καλό υποδεχθείτε την δημοφιλή wearable συσκευή της Apple.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: