Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 6% των Αμερικανών θα αγοράσουν το Apple Watch

Το 6% των Αμερικανών θα αγοράσουν το Apple Watch
ired.gr

Θύελλα παραγγελιών για το διάσημο "wearable" όπου μόνο στην Αμερική οι πωλήσεις υπολογίζονται στα 15 εκατομμύρια τεμάχια.

Στην Αμερική κάποιοι ετοιμάζουν ήδη το σάκο επιβίωσης για να μπορέσουν να στηθούν στην ουρά από τη νύχτα προκειμένου να προλάβουν να πάρουν ένα Apple Watch. Σύμφωνα μάλιστα με μια πρόχειρη δημοσκόπηση των Reuters and Ipsos, περίπου το 6% των Αμερικανών ετοιμάζονται να το αγοράσουν.

Κι αν το νούμερο 6% δε σας λέει πολλά, τότε να το κάνουμε πιο "λιανά". Αν όλοι όσοι ανήκουν σ' αυτό το 6% αποφασίσουν να αγοράσουν όντως το ρολόι - και αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι η εν λόγω στατιστική παρουσιάζει ένα περιθώριο λάθους 2,6% - τότε αυτό αντιστοιχεί σε 15 εκατομμύρια πωλήσεις Apple Watch. στην Αμερική μόνον!

ired tech news apple watch 01

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι οι προ-παραγγελίες του Apple Watch έφτασαν το 1 εκατομμύριο την πρώτη μέρα μόνο!

Για παράδειγμα , οι μέχρι τώρα πωλήσεις των ρολογιών που συνοδεύουν τα Samsung Galaxy, βρίσκονται μετά βίας γύρω στα 1,2 εκατομμύρια. Οι στατιστικές μέχρι τώρα υπολόγιζαν ότι η αγορά για τα smartwatch δε θα ξεπερνούσε τα 6,8 εκατομμύρια μονάδων, το πολύ. Και σ' αυτό το νούμερο υπολογίζονταν όλες οι μάρκες ταυτόχρονα. Είναι φανερό λοιπόν, ότι η δημοσκόπηση που εμφανίζει το ποσόν των 15 εκατομμυρίων κομματιών για την Apple μόνο, τινάζει τις στατιστικές στον αέρα. Και πιθανότατα δίνει μια τεράστια ώθηση στην εν λόγω αγορά, όπως γίνεται συνήθως όταν η Apple μπαίνει σε μια αγορά. Η επιτυχία των iPod, iPhone, iPad, φαίνεται να επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά. Φαίνεται πως αυτή η εταιρία έχει το άγγιγμα του Μίδα.

Οι προβλέψεις της Wall Street υπολογίζουν ένα αριθμό πωλήσεων που θα κινηθεί μεταξύ των 10-32 εκατομμυρίων τεμαχίων μόνο για το 2015! Ακόμη και στο κάτω όριο να φτάσει, είναι μια τεράστια επιτυχία για την αγορά των wearables. Η σχεδίαση των ρολογιών απευθύνεται περισσότερο στους άντρες, παρόλο που δεν είναι σχεδιασμένα μόνο γι' αυτούς.

Η "τσιμπίδα" της λάμψης της Apple φαίνεται να πιάνει περισσότερο τους άντρες ηλικίας 18-28 χρονών. Αυτή η πληθυσμιακή ομάδα παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον (34%) και έδωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία "μοντέρνου" στο ρολόι της Apple (που έφθασε το 53%). Στη συνολική βαθμολογία το ρολόι έφτασε το 42% ως το πιο μοντέρνο σχεδιαστικά από όλα.

ired tech news apple watch 02

Παρόλα ταύτα, μόνο το 10% αυτής της πληθυσμιακής ομάδας που κινείτο σε ηλικίες ανάμεσα στα 18 και τα 29 χρόνια, αγόρασαν το ρολόι. Είναι οι αυριανοί τριαντάρηδες και σαραντάρηδες αυτοί που είναι οι πιο πιθανοί πελάτες του Apple Watch. Και αυτοί που σχεδιάζουν να το πάρουν έφταναν το 13%.

Το ενδιαφέρον είναι, ότι μόνο το ένα τρίτο όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση είχαν στην κατοχή τους ένα iPhone. Από την άλλη μεριά, αυτοί που ήδη βρίσκονταν στο οικοσύστημα της Apple, ήταν πιο πρόθυμοι να το αγοράσουν με ένα 15% των κατόχων iPhone να είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν στην απόκτησή του.

Οι μέχρι τώρα παρουσιάσεις του Apple Watch δείχνουν ότι δε θα απογοητεύσει αυτούς που θα τρέξουν να το αγοράσουν, αν και ακόμη δεν έχει φτάσει την κρίσιμη μάζα όπου γίνεται ένα αξεσουάρ που είναι "must". Εκτός και αν ανήκετε λοιπόν σ' αυτούς τους γενναίους που θέλουν να δοκιμάζουν πάντα κάτι καινούριο όταν αυτό εμφανίζεται, το να περιμένετε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα είναι μια σοφή στρατηγική.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status