Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 8.3 - Επέστρεψε ο διακόπτης 2G / 3G / 4G

iOS 8.3 - Επέστρεψε ο διακόπτης 2G / 3G / 4G
ired.gr

Επιτέλους, με την πρόσφατη αναβάθμιση του iOS, μπορούμε πάλι να απενεργοποιήσουμε το 3G!

Σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS υπήρχε η δυνατότητα απενεργοποίησης του 3G δικτύου από τους χρήστες. Όμως, η Apple στην πορεία την αφαίρεσε για λόγους που ...ουδείς κατάλαβε. Με την πρόσφατη αναβάθμιση του iOS στην έκδοση 8.3 η δυνατότητα αυτή προστέθηκε ξανά, ελπίζουμε εις το διηνεκές....

Για να κάνετε χρήση του νέου αυτού διακόπτη, θα πρέπει να πλοηγηθείτε στις Ρυθμίσεις > Δεδομένα > Φωνή και Δεδομένα > (εδώ επιλέγετε το επιθυμητό δίκτυο)

ired iphone 2g 3g switch is back 01

ired iphone 2g 3g switch is back 02

Ενεργοποιήστε την λειτουργία Field Test στο iPhone

Σε τι λοιπόν μας είναι χρήσιμος αυτός ο "επιλογέας"; Ας υποθέσουμε πως βρισκόμαστε σε μια τοποθεσία (όπως η δουλειά μας) όπου το 3G σήμα είναι ασθενές. To iPhone, κατά την συνεχή μετάβασή του από το σήμα 2G στο 3G, ή και στην "προσπάθειά" του να "κρατηθεί" στο 3G, εξαντλεί υπερβολικά γρήγορα την μπαταρία. Υπερβολικά όμως. Σε μερικές περιπτώσεις ανεβαίνει και η θερμοκρασία της συσκευής αισθητά.

Με την re-entry (new δεν την λες) λειτουργία του συγκεκριμένου επιλογέα, μπορούμε να επιλέξουμε το δίκτυο 2G και το κινητό μας να σταματήσει να αναζητεί καλύτερη / διαφορετική σύνδεση. Πιστέψτε με, σε μέρη όπου το σήμα είναι ασθενές, η διαφορά στην κατανάλωση της μπαταρίας είναι πραγματικά τεράστια!

Memory effect. Ισχύει;

Επίσης, αρκετοί χρήστες με jailbroken συσκευές επέλεγαν το δίκτυο 2G ανεξαρτήτως ισχύος σήματος. Εφόσον υπάρχει διαθέσιμο Wi-Fi, το 2G έχει αποδειχθεί το πιο "οικονομικό" σήμα που μπορούμε να έχουμε, ως προς την κατανάλωση της μπαταρίας της συσκευής μας.

Θα κάνετε χρήση του επιλογέα; Περιμένουμε τα σχόλιά σας!

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status