Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιξιάτικη εκκαθάριση του iPhone (οδηγός εκκαθάρισης)

Ανοιξιάτικη εκκαθάριση του iPhone (οδηγός εκκαθάρισης)
ired.gr

Μήπως ήρθε ή ώρα για ένα Spring clean up του iPhone;

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε μία εκκαθάριση στο iPhone σας; Η Άνοιξη ήρθε κι ένα ολόκληρο καλοκαίρι σας περιμένει, γι' αυτό βρείτε λίγο χρόνο ώστε να βάλετε σε τάξη και το λειτουργικό σας iOS.

Σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι να σας υποδείξουμε τι βήματα πρέπει να ακολουθήσετε, προκειμένου να οργανώσετε τη συσκευή σας, τακτοποιώντας τις εφαρμογές και διαγράφοντας όσες δεν χρειάζονται, καταργώντας διπλοεγγεγραμμένα ή άχρηστα δεδομένα. Ακολουθώντας τις παρακάτω συστάσεις, θα αποκτήσετε μία καθαρή εύχρηστη και πανεύκολη στη χρήση, συσκευή.

Οργανώστε την αρχική οθόνη του iPhone σας

ired iphone spring clean iphone 01

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να βάλετε σε μία σειρά, τις εφαρμογές της αρχικής οθόνης και να απαλλαχθείτε από την ακαταστασία της. Συνήθως η οθόνη σας καταλαμβάνεται από εφαρμογές και παιχνίδια, τα οποία τα κατεβάζετε για να τα δοκιμάσετε και στη συνέχεια δεν τα ξαναχρησιμοποιείτε. Μην ξεχνάτε πως οι ανεπιθύμητες εφαρμογές, καταλαμβάνουν πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο και δυσκολεύουν τη χρήση της συσκευής. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να τακτοποιήσετε την αρχική σας οθόνη:

  • Ξεκινήστε με την απεγκατάσταση ανεπιθύμητων εφαρμογών. Αγγίξτε οποιοδήποτε εικονίδιο εφαρμογής και κρατήστε το πατημένο στην οθόνη, έως ότου όλα τα εικονίδια να αρχίσουν να τρέμουν.
  • Αγγίξτε το μικρό "x" το οποίο βρίσκεται πάνω σε κάθε άχρηστη για εσάς εφαρμογή, για να τη διαγράψετε.
  • Στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο Home button για να επαναφέρετε τη λειτουργία στη φυσιολογική της κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ξεφορτωθείς την εφαρμογή Apple Watch από το iPhone

Ταξινομήστε τις εφαρμογές σε φακέλους

ired iphone spring clean iphone 02

Αφού απαλλαχθήκατε από τις ανεπιθύμητες εφαρμογές, έχετε την ευκαιρία να οργανώσετε τις υπόλοιπες εφαρμογές σε φακέλους.

  • Αγγίξτε και κρατήστε και πάλι πατημένο το εικονίδιο μιας οποιαδήποτε εφαρμογής μέχρι να αρχίσουν και πάλι οι εφαρμογές να τρέμουν "Jiggle Mode".
  • Σύρετε ένα εικονίδιο μιας εφαρμογής πάνω σε ένα άλλο παρόμοιας κατηγορίας, ώστε να δημιουργηθεί ένας φάκελος ο οποίος θα εμπεριέχει τις δύο εφαρμογές.
  • Ο φάκελος αυτόματα θα έχει ένα προτεινόμενο όνομα (ανάλογα το είδος των εφαρμογών) αλλά σας δίνει τη δυνατότητα και να τον μετονομάσετε.
  • Πατήστε εκτός περιβάλλοντος φακέλου για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη και να συνεχίσετε την απόθεση εφαρμογών σε φακέλους.

Διαβάστε επίσης: Ελέγξτε την κατανάλωση δεδομένων παρόχου, από την εφαρμογή FaceTime

Μετακινήστε εφαρμογές και φακέλους

Έχοντας τοποθετήσει τις εφαρμογές σε φακέλους, ξεχωρίζοντας τις κατηγορίες που επιθυμείτε, μπορείτε τώρα να μεταφέρετε τις εφαρμογές και τους φακέλους μεταξύ των οθονών, ώστε να τις συγκεντρώσετε ανά κατηγορία μαζί. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, προκειμένου να οργανώσετε εφαρμογές και φακέλους:

  • Σύρετε ένα εικονίδιο ή φάκελο προς την αθέατη πλευρά της οθόνης για να μεταβείτε στην επόμενη. Κρατήστε πατημένο το εικονίδιο της εφαρμογής για να το μετακινήσετε στην επιθυμητή θέση στην οθόνη.
  • Έτσι μπορείτε να ταξινομήσετε τις εφαρμογές σας σε λιγότερες οθόνες. Μετακινήστε λοιπόν όλους τους φακέλους αν είναι δυνατόν σε μία - δύο οθόνες. Αν χρειαστεί να ανατρέξετε γρήγορα σε κάποιες από αυτές, μπορείτε να το πράξετε χωρίς δυσκολία.
  • Εάν έχετε πολλές εφαρμογές οι οποίες δεν ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία, τοποθετήστε τες όλες μαζί σε έναν προσωρινό φάκελο και σύρετε το φάκελο αυτό στο dock του iPhone σας. Στη συνέχεια μετακινηθείτε στη οθόνη που επιθυμείτε να εναποθέσετε τις εφαρμογές, αφαιρώντας τες από τον προσωρινό φάκελο και τοποθετώντας τες στην οθόνη προορισμού.

Διαβάστε επίσης: Το iPhone δεν ανοίγει, βοήθεια!

Εκκαθάριση επαφών στο iPhone

Με όλες τις εφαρμογές σας τακτοποιημένες, το επόμενο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η ταξινόμηση των επαφών σας. Ακολουθήστε τις ενέργειες που σας προτείνουμε στις επόμενες γραμμές:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή επαφών (Θα τη βρείτε από προεπιλογή στο φάκελο "Πρόσθετες").
  • Πατήστε το εικονίδιο "+" για να δημιουργήσετε μία νέα επαφή, που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα και την έχετε σημειώσει σε κάποιο πρόχειρο σημείωμα - κάρτα. Συμπληρώστε τα πεδία που είναι απαραίτητα για εσάς και στη συνέχεια πατήστε "Τέλος" για να αποθηκευτεί η επαφή σας.
  • Αφιερώστε λίγο χρόνο για να απομακρύνετε επαφές εκτός χρόνου και τόπου. Σίγουρα όλοι έχετε κάποιες επαφές που έρχονται από το παρελθόν χωρίς να παίζουν κάποιον ρόλο στην τωρινή σας ζωή. Για να αφαιρέσετε μία επαφή θα πρέπει πρώτα να την επιλέξετε ώστε να δείτε τα πλήρη στοιχεία της.
  • Επιλέξτε το εικονικό πλήκτρο "Αλλαγές" και στη συνέχεια κατευθυνθείτε στο τέλος της σελίδας για τη διαγραφή. Εντοπίστε τη φράση "Διαγραφή Επαφής" για να αφαιρέσετε την επαφή από το iPhone σας.

Αν έχετε πολλές επαφές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δυνατότητα αναζήτησης στο επάνω μέρος για να εντοπίσετε όσους και όσες θέλετε να απομακρύνετε.

Αφαιρέστε τις διπλές φωτογραφίες

ired iphone spring clean iphone 03

Οι διπλές φωτογραφίες και γενικότερα οι ανεπιθύμητες φωτογραφίες, είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για το iPhone. Έχετε τη δυνατότητα να καταργήσετε τις διπλές φωτογραφίες από το iPhone σας, κάνοντας χρήση της εφαρμογής Φωτογραφίες. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να τις αφαιρέσετε:

  • Αγγίξτε το εικονίδιο της εφαρμογής Φωτογραφίες, για να την ανοίξετε.
  • Αγγίξτε τις Συλλογές φωτογραφιών ανά έτη ή Στιγμές προκειμένου να εντοπίσετε τις φωτογραφίες που επιθυμείτε να διαγράψετε.
  • Πατήστε το εικονίδιου του κάδου στην κάτω αριστερή γωνία της σελίδας.
  • Στη συνέχεια πατήστε "Διαγραφή φωτογραφίας" για να την αφαιρέσετε από τη συλλογή.

Προσοχή! Η απομάκρυνση δεν έχει ολοκληρωθεί. Θα πρέπει να μετακινηθείτε στα Άλμπουμ και συγκεκριμένα στο άλμπουμ πρόσφατες διαγραφές. Εάν είστε σίγουροι πως επιθυμείτε να απομακρύνετε όλες τις φωτογραφίες από τη συσκευή σας, πατήστε πάνω αριστερά το εικονικό πλήκτρο "Επιλογή" και στη συνέχεια "Διαγραφή όλων".


Αφαιρέστε ανεπιθύμητη μουσική

ired iphone spring clean iphone 04

Για να ολοκληρώσετε την ανοιξιάτικη εκκαθάριση θα πρέπει να απομακρύνετε από το iPhone σας, και τα ανεπιθύμητα τραγούδια από τη μουσική σας. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

  • Αγγίξτε το εικονίδιο της εφαρμογής Μουσική.
  • Από την γραμμή εργαλείων πατήστε τη λέξη "Τραγούδια" για να εμφανιστεί η λίστα με τη μουσική σας.
  • Σύρετε το δάχτυλό σας από δεξιά προς τα αριστερά στο τραγούδι που επιθυμείτε να απομακρύνετε.
  • Πατήστε το εικονικό πλήκτρο Διαγραφής.

Έτσι θα απομακρύνετε κάθε ανεπιθύμητο κομμάτι από τη συλλογή σας. Εδώ θα πρέπει να σημειώσετε πως η ενέργεια αυτή είναι χρήσιμη μόνο σε μουσική που έχετε κατεβάσει στο iPhone σας. Εάν για παράδειγμα έχετε όλη τη μουσική σας ανεβασμένη στο iCloud (υποδεικνύεται από ένα συννεφάκι αριστερά) δεν υπάρχει λόγος να τα απομακρύνετε καθώς δεν καταλαμβάνουν χώρο στη συσκευή σας.

Εάν κάνετε όλες τις παραπάνω ενέργειες έχετε εκτελέσει επιτυχώς το Spring Clean της συσκευή σας. Θα επανέλθουμε ξανά το φθινόπωρο για να σας θυμίσουμε να επαναλάβετε τη διαδικασία εκκαθάρισης, καθώς θα έχετε συγκεντρώσει αρκετά ανεπιθύμητα δεδομένα από τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status