Αναίρεση αποστολής email

Αναίρεση αποστολής email
ired.gr

Αν στείλατε κατά λάθος email που προοριζόταν για έναν φίλο σας ...στον διευθυντή σας, υπάρχει τρόπος να το αναιρέσετε, πριν πάθετε νευρικό κλονισμό!

Έχει συμβεί σε όλους μας. Λίγα δευτερόλεπτα αφού πατήσαμε sent, συνειδητοποιήσαμε ότι το email που στείλαμε έχει λάθος παραλήπτη ή έχουμε ξεχάσει να επισυνάψουμε ένα αρχείο ή έχουμε κάνει ένα σοβαρό ορθογραφικό λάθος. Σχεδόν σε κάθε λειτουργία του υπολογιστή, μπορούμε να πατήσουμε undo. Ακόμη και στο iPhone μπορούμε να αναιρέσουμε μια ενέργεια, απλά ανακινώντας τη συσκευή  αλλά και στην υπαγόρευση κειμένου με φωνητικές εντολές στο OS X Yosemite

Mπορούμε όμως να φέρουμε πίσω ένα email που μόλις στείλαμε;

ired tech news undo sent email 01

Ο κύριος έστειλε ερωτική εξομολόγηση μέσω email στο αφεντικό του

Αν το email έχει σταλεί με το Gmail, τότε μπορείτε να αναιρέσετε το λάθος σας, όμως μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Όμως η ρύθμιση δεν είναι ενεργοποιημένη by default και θα πρέπει να τη βάλετε σε λειτουργία χειροκίνητα.

Για να έχετε τη δυνατότητα να αναιρέσετε ένα email που μόλις έχετε στείλει μέσω Gmail, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:

  • Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Gmail μέσω υπολογιστή (δυστυχώς η ρύθμιση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω κινητού τηλεφώνου)
  • Πατήστε πάνω δεξιά στο γκρίζο «γρανάζι» και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  • Επιλέξτε το tab που γράφει «Εργαστήρια» ή «Labs».
  • Εντοπίστε το σημείο που γράφει «Αναίρεση αποστολής» και επιλέξτε «ενεργοποίηση».
  • Μετά πηγαίνετε στο τέλος της σελίδας και πατήστε «Αποθήκευση αλλαγών».

ired tech news undo sent email 02

Τώρα μπορείτε να στείλετε ...όσα λανθασμένα email θέλετε αλλά έχετε μόνο 30 δευτερόλεπτα για να τα αναιρέσετε. Επίσης, αν αλλάξετε σελίδα και επιστρέψετε στα sent emails, δεν μπορείτε να αναιρέσετε την αποστολή. Η διόρθωση μπορεί να γίνει μόνο αν παραμείνετε στο ίδιο παράθυρο. Κάθε φορά που θα στέλνετε email, δίπλα στην ένδειξη ότι το email εστάλη, θα υπάρχει και η δυνατότητα της αναίρεσης. Τουλάχιστον, τώρα ξέρετε ότι έχετε μια δεύτερη ευκαιρία να επανορθώσετε, πριν ξεκολλήσετε το καλώδιο από την πρίζα!

Αν είστε εθισμένος στο Gmail, τότε θα ενθουσιαστείτε και με το Google Calendar για iPhone..

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα: