Αναγνώριση Γραφής για το Android από την Google

Αναγνώριση Γραφής για το Android από την Google
ired.gr

Η νέα εφαρμογή Handwriting της Google αναγνωρίζει τα ορνιθοσκαλίσματά μας και τα μετατρέπει σε κείμενο.

Η δημοτικότητα των διαφόρων "stylus" (γραφίδες) που πολλοί χρησιμοποιούν εις πείσμα του συστήματος αφής των διαφόρων συσκευών -τηλεφώνων και ταμπλετών - δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι η γραφή εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο για πάρα πολλούς χρήστες, στον κόσμο των συσκευών αφής. Εφαρμογές που απαιτούν ένα κάποιο βαθμό ακριβείας σχεδίασης, χρειάζονται γραφίδα και σε καμία περίπτωση δεν είναι βολικές με τη χρήση του δαχτύλου μας.

Ίσως γι' αυτό το λόγο τελικά η Google ενθαρρύνει κάτι τέτοιο με την παρουσίαση μιας νέας εφαρμογής αναγνώρισης γραφής για το Android. Με την απλή και ξεκάθαρη ονομασία Google Handwriting Input, η εφαρμογή, είναι ένα πρόσθετο (plug-in) για το πληκτρολόγιο αφής που μας επιτρέπει να εξαφανίσουμε το "ψηφιακό QWERTY" και να το αντικαταστήσουμε όποτε θέλουμε με την αναγνώριση γραφής σε πλήρη οθόνη.

ired tech news handwriting recognition 01

Σαν μια πρώτη προσπάθεια στον κόσμο των εφαρμογών του είδους, η εφαρμογή δεν είναι κακή. Είναι συμβατή και με τηλέφωνα και με ταμπλέτες, είναι δυνατή η χρήση με ή χωρίς γραφίδα, αναγνωρίζει τυπωμένο και χειρόγραφο κείμενο (δυνατότητες OCR - Optical Character Recognition) και υποστηρίζει ήδη 82 (!) διαφορετικές γλώσσες και 20 διαφορετικά είδη γραφής. Όπως και η αντίστοιχη εφαρμογή (Handwriting Input) στα Windows 8 και άνω, μπορεί να εισάγει κείμενο σε οποιαδήποτε εφαρμογή που έχει πεδία κειμένου - αν για παράδειγμα θέλετε να εισάγετε τους φόρους σας με το χέρι (ο Θεός μόνο ξέρει γιατί), τίποτε δε μπορεί να σας σταματήσει.

Στις μέχρι τώρα δοκιμές, η εφαρμογή φαίνεται αρκετά (άνω του μέσου όρου) αξιόπιστη στην αναγνώριση ...ορνιθοσκαλισμάτων. Βέβαια μπορεί να κάνει ακόμη περισσότερα. Η Google προτείνει να τη χρησιμοποιούμε και για χειρόγραφη εισαγωγή emojis (!) αλλά και για γλώσσες όπου η πληκτρολόγηση μπορεί να είναι μια πρόκληση.

ired tech news handwriting recognition 02

Για την ιστορία, η Google ήταν πάντα παράξενα πρωτότυπη όσον αφορά την υποστήριξη μιας τέτοιας δυνατότητας στο Android. Δεν ήταν τυχαία η παρουσίαση της εφαρμογής Google Gesture Search - μιας εφαρμογής που επέτρεπε να βρούμε στα γρήγορα επαφές, εφαρμογές κλπ, με το να σχεδιάζουμε γράμματα και αριθμούς στην οθόνη - το 2010 και πιο πρόσφατα παρουσίασε την εισαγωγή χειρόγραφου κειμένου στον περιηγητή διαδικτύου (browser-based handwriting input) όσον αφορά τις αναζητήσεις στη σελίδα της για τα κινητά. Ελπίζουμε ότι η παρουσίαση της εφαρμογής αναγνώρισης γραφής θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας σταθερότερης υποστήριξης στον τομέα, που θα προχωρήσει προς το μέλλον.

Αν λοιπόν είχατε βάλει στο μάτι εκείνο το ωραίο stylus, αλλά δεν το αγοράζατε επειδή δεν υπήρχε λόγος να το χρησιμοποιήσετε στο Android ελλείψει της κατάλληλης εφαρμογής, τώρα πια δεν έχετε δικαιολογία. Εξυπακούεται ότι η εφαρμογή θα έχει περισσότερη πλάκα σε ταμπλέτες και μεγάλα τηλέφωνα (phablets). Η εφαρμογή είναι συμβατή με Android 4.0.3 και άνω και διαθέσιμη δωρεάν στο Google Play Store.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: