Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wikipedia: Aνανεωμένη η εφαρμογή και για iOS

Wikipedia: Aνανεωμένη η εφαρμογή και για iOS
ired.gr

Φλερτάρει επικίνδυνα με τα social media και η Wikipedia

Η μεγαλύτερη online εγκυκλοπαίδεια του κόσμου, με πάνω από 34 εκατομμύρια άρθρα σε 288 γλώσσες, κάνει συχνά ενημερώσεις στις εφαρμογές της για iOS και Android, βελτιώνοντας συνεχώς τα χαρακτηριστικά της για να προσφέρει στους χρήστες των κινητών τηλεφώνων την ίδια άνεση που έχουν όταν επισκέπτονται τη σελίδα από τον υπολογιστή τους. Θα θυμάστε πόσο εύκολο είναι να ανοίξει κανείς μια καταχώριση στη Wikipedia με το trackpad του νέου MacBook.

Μάλιστα ακριβώς επειδή η Wikipedia στις συσκευές iOS είναι ενσωματωμένη με το Spotlight και τη Siri, οι χρήστες σπάνια «κατεβάζουν» ή χρησιμοποιούν την εφαρμογή Wikipedia mobile. Οι συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης της εφαρμογής στοχεύουν στην περιστασιακή χρήση της, έστω κι αν ο χρήστης δεν ψάχνει κάτι συγκεκριμένο.

Με την πρόσφατη ενημέρωση στο iOS (είχε προηγηθεί σε Android τον Ιανουάριο), η εφαρμογή βελτιώθηκε σημαντικά ώστε ο χρήστης να έχει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις πληροφορίες. Με πιο ξεκάθαρο σχεδιασμό και μια σύντομη περιγραφή του θέματος στη δεξιά κορυφή της οθόνης, η απάντηση σε οποιαδήποτε απορία μπορεί να δοθεί σε δευτερόλεπτα. Σε πολλά άρθρα μάλιστα προηγείται μια μεγάλη εικόνα, δίνοντας στο app μεγαλύτερο οπτικό ενδιαφέρον.

ired ios apps wikipedia 01

Επιπλέον, υποστηρίζεται η προβολή για πρόσφατες αναζητήσεις, η παραπομπή σε σχετικά άρθρα με το Read More, ώστε ο χρήστης να έχει μια σφαιρική εικόνα για το θέμα που αναζητά και τα Quick Facts για το κάθε λήμμα, κάτι σαν τα δικά μας Quick Tips

Η Wikipedia Mobile φλερτάρει επίσης και με τα social media. Με ένα νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει τη δημιουργία εικόνων με κείμενο από ένα άρθρο, τα λεγόμενα fact cards, τα οποία μπορεί να κοινοποιηθούν στο Facebook, το Twitter, το Google+ ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με αυτή την τελευταία προσθήκη, η Wikipedia εκτός από εργαλείο, καταφέρνει να γίνει και διασκεδαστική και διαδραστική, αφού μας επιτρέπει να μοιραστούμε κάτι ενδιαφέρον με τους φίλους μας.

ired ios apps wikipedia 02

Η Wikipedia είναι μια από τις υπηρεσίες που προσφέρονται δωρεάν σε χρήστες του αναπτυσσόμενου κόσμου, μέσα από το app που έχει δημιουργήσει το Facebook και άλλες έξι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status