6 λόγοι για να αγοράσετε ένα Apple Watch

6 λόγοι για να αγοράσετε ένα Apple Watch
ired.gr

Εσείς για πόσους λόγους θα αγοράζατε ένα Apple Watch;

Δείτε ακόμη: 5 λόγοι για να μην αγοράσετε τώρα το Apple Watch

To Apple Watch είναι η πρώτη νέα κατηγορία προϊόντων της Apple ύστερα από χρονικό διάστημα 5 ετών. Πιστεύετε πως μπορεί να είναι ένα νέο iPod, ή ένα νέο iPhone; Mήπως η Apple επαναπροσδιορίζει την wearable αγορά κάνοντας τη, μόδα; H wearable τεχνολογία δεν είναι κάτι νέο αλλά είναι σίγουρα μια ώριμη αγορά για καινοτομία καθώς οι απλοί χρήστες δεν αγοράζουν τα fitness trackers της αγοράς.

Έχουμε δει πολλούς από αυτούς τους fitness trackers στην αγορά όλα αυτά τα χρόνια και συνήθως έχουν την ίδια εμφάνιση και χρησιμότητα. Αυτά τα πλαστικά περικάρπια δεν προσφέρουν ίχνος αισθητικής όσο κι αν έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς κάποιες εταιρείες. Παραμένουν ένα κομμάτι πλαστικό γύρω από τον καρπό μας. Παρόμοια θα μπορούσαμε να πούμε πως εκτυλίσσεται και η ιστορία με τα smartwatches.

Tα τελευταία χρόνια σίγουρα έχουν εξελιχθεί κι έχουν γίνει πιο δημοφιλή, ιδιαίτερα σε ηλικίες που αναζητούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά και πάλι δεν απευθύνονται σε όλους τους χρήστες. Τα περισσότερα από αυτά είναι σχεδιασμένα για άντρες και δύσκολα θα κοσμήσουν έναν γυναικείο καρπό.

Διαβάστε επίσης: Apple Watch - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εδώ έρχεται η Apple όπου με εξειδίκευση στο σχεδιασμό και την ικανότητά της να απευθύνεται σε μεγαλύτερο πληθυσμό, να εδραιωθεί σε μία αγορά που οι υπόλοιποι έχουν αποτύχει. Εκεί που οι εταιρείες σχεδιάζουν ένα προϊόν και προσπαθούν να το προωθήσουν σε όλους τους χρήστες ή Apple δημιουργεί τρεις διαφορετικές κατηγορίες και δύο μεγέθη, σε πολλαπλά σχέδια ικανά να ικανοποιήσουν ολόκληρη την iOS κοινότητα.

Θα προσπαθήσουμε στις παρακάτω γραμμές να εκφέρουμε 6 επιχειρήματα σχετικά με το γιατί το Apple Watch πρώτης γενιάς, αξίζει τα χρήματά σας.

ired apple watch to buy 01

1. Apple Eco-system

To Apple Watch αναμένεται να είναι η πρώτη wearable συσκευή που θα επικρατήσει στο ευρύ κοινό. Ο λόγος είναι πως η Apple διαθέτει μία μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης και φυσικά την αποφασιστικότητα να πετύχει το σκοπό αυτό. Υποψήφιοι πελάτες είναι εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο που συμπεριλαμβάνονται στην iOS κοινότητα. Έτσι ένα προϊόν το οποίο λειτουργεί άψογα και συνδέεται με όλο το υπόλοιπο οικοσύστημα, είναι σίγουρο πως θα τραβήξει την προσοχή των χρηστών.

2. Ευκολία

Το να έχετε ένα Apple Watch στο καρπό του χεριού σας είναι μία τεράστια ευκολία. Εάν λάβετε μία εισερχόμενη κλήση ή ένα μήνυμα κειμένου, δεν υπάρχει λόγος να σταματήσετε αυτό που κάνετε - κι αντ' αυτού κοιτάτε απλά τον καρπό σας.

Εάν πρόκειται για εισερχόμενη κλήση, μπορείτε να απαντήσετε και να συνομιλήσετε με τον καλούντα, απευθείας με τη συσκευή, ενώ εάν πρόκειται για μήνυμα κειμένου έχετε τις επιλογές να στείλετε ένα κινούμενο σχέδιο, μία φωνητική σημείωση ή ένα κανονικό κείμενο μέσω υπαγόρευσης. Σίγουρα δεν επιθυμείτε να συνομιλείτε όπως ο David Hasselhoff με τον καρπό σας όλη την ώρα, αλλά είναι μία μεγάλη δυνατότητα που προσφέρεται από το Apple Watch, για κλήσεις μικρής διάρκειας.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως η χρησιμότητα της συσκευής δεν αρχίζει και τελειώνει εδώ. Σας παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το ρολόι σας, ας πούμε για να ελέγξετε τη μουσική σας από το iPhone, με τη λειτουργία "Now Playing". Αντί να αναζητείτε το iPhone για να αλλάξετε τραγούδι ή να περιηγηθείτε στη συλλογή σας, μπορείτε να το πράξετε από το Apple Watch. Τα χαρακτηριστικά που σας αναφέρουμε ενδεχομένως να θεωρηθούν μικρής σημασίας, αλλά πραγματικά είναι χρήσιμα.

Η εφαρμογή Χάρτες είναι επίσης εξαιρετικά βολική εφαρμογή ειδικά όταν συνδυάζεται με τη λειτουργία taptic της Apple. Κάνοντας χρήση της εφαρμογής από το iPhone ίσως η εμπειρία σας να μην είναι και η καλύτερη ως πεζός. Θα πρέπει διαρκώς να κοιτάτε την οθόνη της συσκευή σας καθώς οι οδηγίες εμφανίζονται στην οθόνη. Εάν όμως χρησιμοποιείτε το Apple Watch για οδηγίες κατεύθυνσης δεν χρειάζεται να κοιτάτε συνεχώς την οθόνη.

Χάρη στην παραπάνω τεχνολογία taptic, εάν πρέπει για παράδειγμα να στρίψετε αριστερά, η συσκευή θα σας ειδοποιεί με μία μοναδική ελαφριά δόνηση η οποία θα σημαίνει την αριστερή κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης: O αποθηκευτικός χώρος του Apple Watch περιορίζεται στα 2 GB μουσική και 75 MB φωτογραφίες

ired apple watch to buy 02

3. Η καλύτερη Smartwatch οθόνη της αγοράς

Το πρώτο πράγμα που παρατηρούν οι χρήστες ενός Apple Watch, είναι η οθόνη του. Είναι καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη στην αγορά, όπως αναφέρουν πρόσφατα reviews. O Nilay Patel της τεχνολογικής ιστοσελίδας The Verge, αναφέρει στην παρουσίασή του, πως η οθόνη της συσκευής είναι έτη φωτός μπροστά από οποιαδήποτε άλλη. Ας δούμε όμως πόσο καλή είναι:

Διαθέτει οθόνη Retina με πυκνότητα 290 ή 302 PPI, ανάλογα την έκδοση 38 ή 42 χιλιοστών. Παρουσιάζει έντονα και ζωντανά χρώματα, ευκρινείς εικόνες, χαρακτηριστικά τα οποία δεν συναντούμε σε οθόνες πολλών smartwatch. Tα περισσότερα διαθέτουν οθόνες χαμηλής ανάλυσης ώστε να εξασφαλίσουν την ημερήσια διάρκεια της μπαταρίας τους. (Παρεμπιπτόντως και το Apple Watch βγάζει την ημέρα).

Το βαθύ μαύρο χρώμα της έρχεται να συνδέσει την οθόνη με το bezel, κάνοντας το μια ομοιόμορφη εικόνα, μία πιο premium αίσθηση από συσκευές που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά.

4. Λειτουργία Τaptic

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η νέα λειτουργία Taptic έχει χρησιμοποιηθεί στο Apple Watch (έχει προστεθεί επίσης στο trackpad του νέου MacBook) η οποία φέρνει μία ολοκαίνουρια εμπειρία στις κοινοποιήσεις ενός smartwatch. Πολλές wearable συσκευές διαθέτουν λειτουργία δόνησης - και πρόκειται για χρήσιμο χαρακτηριστικό - προκειμένου να μας ειδοποιεί διακριτικά, για μία εισερχόμενη ειδοποίηση.

Το θέμα είναι πως με την δόνηση πέραν από εσάς, θα αντιληφθούν την ειδοποίηση και άνθρωποι του περιβάλλοντός σας καθώς το βούισμα της δόνησης όπως και να το κάνουμε είναι δυνατό. Αυτό δεν ισχύει στο Apple Watch. Αντί για ένα έντονο βουητό, η τεχνολογία taptic προσφέρει μία πολύ απαλή ενόχληση στον καρπό του χεριού, εντελώς διακριτική, προκειμένου να σας ενημερώσει για μία εισερχόμενη ειδοποίηση.

Η ενόχληση αυτή έρχεται με μία σειρά από διαφορετικού είδους ενέργειες κι εντάσεις, ώστε να μπορείτε να διακρίνετε μεταξύ των διαφόρων τύπων κοινοποιήσεων, πριν καν ελέγξετε το ρολόι σας. Ο τύπος της δόνησης εξαρτάται από την κυματομορφή ήχου της κοινοποίησης, καθώς η λειτουργία taptic είναι συνυφασμένη, με τον ήχο που παράγεται.

Εάν όμως προτιμάτε μία ισχυρή δόνηση, η Apple μπορεί να σας ικανοποιήσει. Έχει συμπεριλάβει και τη δυνατότητα κανονικής δόνησης από μία ήπια ενόχληση.

Διαβάστε επίσης: Το Apple Watch λειτουργεί και χωρίς Bluetooth σύνδεση;

ired apple watch to buy 03

5. Ματιές

Τον τίτλο ματιές, μπορούμε να δώσουμε στο widget που είναι σαν την καρτέλα "Σήμερα" στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων ενός iPhone ή iPad. Ένα χαρακτηριστικό που σχεδιάστηκε για να προσφέρει αποσπάσματα πληροφοριών στα οποία μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και να συνεχίσετε την ημέρα σας, χωρίς την ανάγκη χρήσης του iPhone σας. Αυτός είναι κι ένας από τους κυριότερους λόγους ύπαρξης του Apple Watch. Να αλληλεπιδρά κάποιος λιγότερο με το iPhone κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να αλληλεπιδρά περισσότερο με τον κόσμο γύρω του.

Οι ματιές μπορούν να συμπεριλάβουν πλήθος λειτουργιών και είναι εύκολα προσβάσιμες, σύροντας το δάχτυλό σας από το πάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω στην κεντρική οθόνη του ρολογιού. Οι ματιές είναι σε θέση να συμπεριλαμβάνουν πληροφορίες για τον καιρό, ενημερώσεις κυκλοφορίας, πληροφορίες σχετικές με την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση, χάρη και στη δυνατότητα παρακολούθησης αυτών.

6. Fitness tracker (bonus)

To ενσωματωμένο λογισμικό παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης, είναι σίγουρα ένα bonus όταν μιλάμε για το Apple Watch, ειδικά με τον οπτικό αισθητήρα καρδιακού ρυθμού, ο οποίος χρησιμοποιεί αντανάκλαση φωτός για να καθορίσει το σφυγμό σας. Λόγω της έλλειψης ενσωματωμένου GPS, θα πρέπει κατά την προπόνησή σας να πάρετε μαζί σας και το iPhone, τουλάχιστον τις πρώτες φορές.

Στην ουσία το Apple Watch σε κάθε σας άσκηση μαθαίνει το ρυθμό σας και μετά από μερικές προπονήσεις είναι σε θέση να λειτουργήσει χωρίς το iPhone σας. Πρόκειται για ένας tracker γυμναστικής όπου μαθαίνει πως τρέχετε.

ired apple watch to buy 04

Χάρη στους πολλούς αισθητήρες που βρίσκονται ενσωματωμένοι στο Apple Watch, μπορεί να παρακολουθεί τις θερμίδες που καίγονται, διάφορες δραστηριότητες που συσχετίζονται με την άσκηση, τον συνολικό αριθμό βημάτων, την συνολική απόσταση και τον χρόνο που κάθεστε. Πόσο σημαντικό είναι το τελευταίο; Κι όμως θα πρέπει λίγα λεπτά κάθε ώρα να είμαστε σε όρθια στάση.

Πολλά ιατρικά συνέδρια έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως αν κάποιος κάθεται για περισσότερες από 6 συνεχόμενες ώρες αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου κατά 64%. Έτσι το Apple Watch θα σας υπενθυμίζει να σηκώνεστε ώστε να τεντώνονται τα πόδια σας, στην περίπτωση που το ξεχάσετε εσείς. Θα σας ζητήσει επίσης να πετυχαίνετε τους ημερήσιους ή τους εβδομαδιαίους στόχους εκγύμνασης, καθιερώνοντας ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Σας παραθέσαμε λοιπόν 6 από τους λόγους που η αγορά ενός Apple Watch είναι μία καλή επένδυση. Θα επανέλθουμε και πάλι με νέο άρθρο μας, με το οποίο θα σας αναφέρουμε λόγους προκειμένου να μην προχωρήσετε άμεσα στην αγορά και να περιμένετε την επόμενη έκδοση, λίγη υπομονή.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: