Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Pymetrics: Βρες δουλειά παίζοντας videogames

Pymetrics: Βρες δουλειά παίζοντας videogames
ired.gr

Βρες τη δουλειά που σου ταιριάζει σύμφωνα με τις πραγματικές σου δυνατότητες παίζοντας videogames

Αν το να βρούμε μια δουλειά ήταν τόσο εύκολο όσο το να παίζουμε Pong, τι ωραία που θα ήταν! Ένα μεγάλο πρόβλημα με πολλούς νέους ανθρώπους είναι η επαγγελματική κατεύθυνση. Πολλοί λίγοι γνωρίζουν την πραγματική τους κλίση και δυνατότητες και πάρα πολλοί προσπαθούν κάνοντας σεμινάρια και πολύπλοκες έρευνες σε ειδικούς, προκειμένου να τις βρουν.

Λοιπόν, μια νέα εταιρία που μόλις εμφανίστηκε στα τέλη του 2014, η Pymetrics, ισχυρίζεται πως έχει τη λύση. Παίζοντας μερικά βίντεο-παιχνίδια για περίπου μισή ώρα στον ιστότοπο της εταιρίας και με τη βοήθεια των αλγορίθμων της, θα υπολογιστούν οι πραγματικές κλίσεις και δυνατότητες και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του ενδιαφερόμενου, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα συγκέντρωσης, η κοινωνικότητα, η κινητοποίηση κλπ, και θα του πουν ποια πραγματικά είναι η καριέρα που θα πρέπει να ακολουθήσει.

Στη συνέχεια, θα στείλει το τελικό αποτέλεσμα-προφίλ, σε πιθανούς εργοδότες που ψάχνουν για εργαζόμενους με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Μέχρι σήμερα, η Pymetrics, έχει 80.000 εγγεγραμμένους υποψηφίους και μια όλο και αυξανόμενη λίστα εργοδοτών που περιλαμβάνουν μάλιστα κάποια τρανταχτά ονόματα.

ired diafora find a job playing 0

"Η εξέλιξη της ψυχολογίας και των Νευροεπιστημών έχουν κάνει επανάσταση στην κατανόησή μας για τον ανθρώπινο νου" εξηγεί ο ιστότοπος της εταιρίας. "Εφαρμόζουμε τις αρχές τους ώστε να βοηθήσουμε τον καθένα να βρει την καλύτερη καριέρα που του ταιριάζει και τις εταιρίες στο να βρουν τους καταλληλότερους υποψήφιους."

Η Pymetrics δεν εξετάζει ούτε το IQ, ούτε τις γνώσεις σε οποιοδήποτε τομέα ενός υποψήφιου, αλλά μάλλον ερευνά πενήντα χαρακτηριστικά-κλειδιά, γνωστικού και συναισθηματικού περιεχομένου. Τα διάφορα επαγγέλματα, απαιτούν και διαφορετικές δυνατότητες και χαρακτηριστικά και αυτό είναι που το λογισμικό της εταιρίας εξετάζει και βαθμολογεί όπως λέει η διευθύντρια και συνιδρύτρια της εταιρίας, η Frida Polli.

Η ιδέα δεν είναι καινούρια - όλοι ξέρουν ότι ένας λογιστής χρειάζεται διαφορετικές ικανότητες από έναν πωλητή. Όμως τα παιχνίδια της Pymetrics προχωρούν πολύ πέρα από αυτή την απλή, κοινή λογική. Είναι δημιουργημένα έχοντας στηριχτεί σε δεκαετίες ερευνών στις Νευροεπιστήμες. Η Polli και η συνιδρύτρια και επικεφαλής στο τμήμα λογισμικού Julie Yoo, συνδύασαν τις έρευνές στους και την εξειδίκευσή τους στη Νευροεπιστήμη και στην Πληροφορική, προκειμένου να ανακαλύψουν τα παιχνίδια αυτά που θα μεταφράζονταν σε ιδιότητες του χαρακτήρα και ενδιαφέροντα των υποψηφίων.

Αφού παίξει κάποιος όλα τα παιχνίδια, εξειδικευμένα επιστημονικά δεδομένα μέσω αλγορίθμων, θα αναλύσουν τις επιδόσεις σας και θα συνθέσουν το γνωστικό και συναισθηματικό σας προφίλ - καθώς επίσης και τον κλάδο που θα ήταν ιδανικός για σας. Η Pymetrics ταυτοποιεί επακριβώς τις φυσικές σας κλίσεις και τους τομείς όπου είστε καλύτεροι και τα συνταιριάζει με τους επαγγελματικούς κλάδους όπου αυτά είναι απαιτούμενα. Τη δουλειά δηλαδή που θεωρητικά θα ερωτευόσασταν. Αν το LinkedIn και το Match.com έκαναν ένα παιδί, αυτό θα ήταν η Pymetrics.

Το να χρησιμοποιείται η τεχνολογία για την αναζήτηση εργασίας μέσω προσωπικών χαρακτηριστικών είναι το πιο λογικό πράγμα. Σε μια εποχή που οι διάφοροι ιστότοποι μας προτείνουν προϊόντα με βάση τις προηγούμενες αγορές και τα γούστα μας, οι αλγόριθμοι των υπολογιστών μπορούν επίσης να προτείνουν τον κατάλληλο υποψήφιο για την κατάλληλη εργασία. Παρακάτω βλέπετε μερικά από τα τεστ-παιχνίδια.

ired diafora find a job playing 01

ired diafora find a job playing 02

ired diafora find a job playing 03

ired diafora find a job playing 04

ired diafora find a job playing 05

ired diafora find a job playing 06

Το τεστ Myers-Briggs - που δημιουργήθηκε πριν από 75 χρόνια - χρησιμοποιείται ακόμη από εργοδότες προκειμένου να αξιολογήσουν τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων για εργασία. Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο για την Polli. "Χρησιμοποιεί κανείς σήμερα γραφομηχανή ή οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία του 1940;" ρωτάει. "Όχι". δε θα έπρεπε να χρησιμοποιεί κανείς κάτι τόσο παλιό." Και μάλιστα για κάτι τόσο σημαντικό όσο η εξεύρεση εργασίας.

Η Polli συνειδητοποίησε ότι τα εργαλεία εξεύρεσης εργασίας ήταν τόσο ξεπερασμένα όταν εκείνη έψαχνε για δουλειά. Σαν φοιτήτρια στο Harvard Business School και με ένα διδακτορικό ήδη στη Νευροεπιστήμη συν κάμποσα χρόνια έρευνας στο ιστορικό της, ενδιαφερόταν να δει ποια επαγγέλματα ήσαν καλύτερα γι' αυτήν. Ωστόσο, δε μπορούσε να βρει κάποια εργαλεία που να στηρίζονται στην πληροφορική. "Το μόνο που υπήρχε ήταν ερωτηματολόγια", θυμάται. "Και ήταν αρχαϊκά. Κάτι τέτοιο δε θα το κάναμε σε ένα σύγχρονο εργαστήριο έρευνας. Γιατί το κάνουμε για να ανακαλύψουμε την κλίση μας στην εργασία;"

Η Polli συνεταιρίστηκε με τη Yoo την οποία είχε γνωρίσει όταν και οι δύο φοιτούσαν σαν ερευνήτριες στο ΜΙΤ και αποφάσισαν να διορθώσουν το πρόβλημα.

Έτσι, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο, έψαξαν για χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ένα παράδειγμα παιχνιδιού είναι όταν εμφανίζονται διάφοροι κύκλοι στην οθόνη, κόκκινοι και πράσινοι. Στους πράσινους χτυπάς παλαμάκια στους; κόκκινους όχι.

Σίγουρα θα κάνεις λάθη και το παιχνίδι μετράει το βαθμό συγκέντρωσης. Έτσι υπολογίζεται ο βαθμός συγκέντρωσης έναντι του βαθμού αυθορμητισμού. Οι άνθρωποι που είναι πιο συγκεντρωμένοι είναι πιο αποτελεσματικοί σε κάποιες εργασίες, οι αυθόρμητοι σε άλλες.

Το καλύτερο όμως στα παιχνίδια-τεστ της Pymetrics είναι ότι δεν τα πας άσχημα σε καμία περίπτωση. Σε αντίθεση με τα τεστ SAT, GMAT, LSAT και κάποια άλλα, τα τεστ της Pymetrics απλά αποκαλύπτουν τις φυσικές μας τάσεις και κλίσεις. Και αυτό είναι πολύ σπουδαίο.

από Elichord

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status