Εκτύπωση αυτής της σελίδας

YOSEMITE - Προτιμήσεις συστήματος - App Store

YOSEMITE - Προτιμήσεις συστήματος - App Store
ired.gr

Αναλύουμε τις νέες προσθήκες των προτιμήσεων συστήματος της ενότητας App Store.

Στο λογισμικό OS X 10.10 οι ενότητες στις προτιμήσεις συστήματος, έχουν δεχθεί ορισμένες αλλαγές. Η ενότητα προτίμησης συστήματος App Store, πρωτο-παρουσιάστηκε στην έκδοση λογισμικού OS X 10.9 Mavericks, και είναι αφοσιωμένη στο να ελέγχει τη λειτουργία της εφαρμογής App Store. Στην τωρινή αναβάθμιση υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές, και με αυτές θα ασχοληθούμε.

Πέραν των διαφορών διατύπωσης κι ενός νέου πλαισίου επιλογής (checkbox), η ενότητα προτίμησης App Store, είναι σχεδόν ταυτόσημη με την προηγούμενη έκδοση. Όπως και όλες οι υπόλοιπες ενότητες "Προτιμήσεις συστήματος" ωστόσο, έχει πλέον μία νέα εμφάνιση, συμπεριλαμβανομένου και του ανασχεδιασμένου εικονιδίου της, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το εικονίδιο της εφαρμογής App Store.

Διαβάστε επίσης: 5 βήματα εκκαθάρισης και επιτάχυνσης του υπολογιστή σας Mac

Ανοίγοντας τις προτιμήσεις συστήματος App Store, εμφανίζεται ένας πίνακας ελέγχου με τις περισσότερες λειτουργίες σε μέθοδο checkbox. Ενδεχομένως η ενότητα να απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή για να είναι προσβάσιμη. Kάνοντας χρήση της εφαρμογής Mac App Store, όλες οι ενημερώσεις εφαρμογών και συστήματος είναι πλέον άμεσα διαθέσιμες μέσω της online σύνδεσης.

Η δυνατότητα ενημέρωσης ισχύει και για εφαρμογές που έχουν αγοραστεί στο παρελθόν. Ενδεχομένως να υπάρχουν και εφαρμογές που θα πρέπει να ληφθούν απευθείας από τις ιστοσελίδες που αναπτύχθηκαν.

Το μενού της Apple, Software bδεν υποστηρίζεται πλέον. Σε αντικατάσταση υπάρχει η εφαρμογή App Store. Οποιοσδήποτε έλεγχος, πραγματοποιείται μέσα από αυτή την εφαρμογή. Επιπλέον, αν υπάρχουν διαθέσιμες αναβαθμίσεις, στο μενού της Apple πάνω αριστερά εμφανίζεται ο αριθμός των ενημερώσεων (π.χ. 1 ενημέρωση), δεξιά της επιλογής App Store. Επίσης το εικονίδιο που βρίσκεται στο dock, θα φέρει budge με τον αριθμό των ενημερώσεων, εάν υπάρχουν.

ired mac preferences app store 01

Στα δεξιά του εικονιδίου στην οθόνη προτιμήσεις συστήματος υπάρχει μία σύντομη περιγραφή της ύπαρξης του App Store, συγκεκριμένα: Το App Store διατηρεί ενημερωμένα το λογισμικό OS X και τις εφαρμογές από το App Store.

Διαβάστε επίσης: Έξυπνα κόλπα για να δαμάσετε το Mac

Υπάρχουν 6 επιλέξιμα πλαίσια (checkboxes).

1. Αυτόματος έλεγχος για ενημερώσεις: Η επιλογή θα ελέγχει την εφαρμογή Mac App Store, στο υπόβαθρο και τυχόν ενημερώσεις θα εγκαθίστανται, εφόσον είναι επιλεγμένες οι παρακάτω 4 ενέργειες. Στον παρελθόν είχατε τη δυνατότητα να επιλέξετε εσείς τη συχνότητα ελέγχου (π.χ. κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα). Πλέον δεν υπάρχουν οι επιλογές αυτές.

  • Λήψη πρόσφατων διαθέσιμων ενημερώσεων στο παρασκήνιο, είναι διαθέσιμη μόνο στην περίπτωση που η "Αυτόματη λήψη" είναι τικαρισμένη. Η ενέργεια αυτή λαμβάνει τα αρχεία και ο χρήστης ενημερώνεται, κατά την έναρξη της εγκατάστασης.
  • Εγκατάσταση ενημερώσεων εφαρμογών. Όπως και στην προηγούμενη επιλογή, η ενέργεια αυτή είναι διαθέσιμη μόνο αν ο αυτόματος έλεγχος για ενημερώσεις είναι ενεργοποιημένος.
  • Εγκατάσταση OS X ενημερώσεων (νέα). Θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένος ο έλεγχος αυτόματων ενημερώσεων, ακριβώς όπως και στις ενημερώσεις εφαρμογών.
  • Εγκατάσταση αρχείων δεδομένων συστήματος και ενημερώσεων ασφαλείας. Eδώ αξίζει να σημειώσουμε πως έχει αλλάξει λίγο η διατύπωση (στο παρελθόν αναφερόταν ως "Εγκατάσταση αρχείων συστήματος και ενημερώσεις ασφαλείας"). Ομοίως και εδώ θα πρέπει η "Αυτόματη λήψη" να είναι τικαρισμένη. Έτσι, εάν η επιλογή είναι ενεργοποιημένη, αρχεία απευθείας από την Apple, χρησιμοποιούνται προκειμένου να αναβαθμίσουν το σύστημα (όπως για παράδειγμα XProtect signatures για malware).

2. Αυτόματη λήψη εφαρμογών οι οποίες αγοράζονται από άλλους υπολογιστές Mac. Το πλαίσιο αυτό δεν είναι προσβάσιμο από λογαριασμούς χρηστών, ακόμη κι αν το λουκέτο ασφαλείας έχει ξεκλειδωθεί. Ελέγχεται μόνο από χρήστη με δικαιώματα διαχειριστή. Θα απαιτηθεί εισαγωγή του Apple ID και του συνθηματικού σας.

ired mac preferences app store 02

Όπως μπορείτε να δείτε στο στιγμιότυπο παραπάνω, είναι ενεργοποιημένος ο λογαριασμός διαχειριστή, και εμφανίζει το Apple ID μας (το έχουμε διαγράψει από το στιγμιότυπο). Ακόμη κι αν τικάρετε την επιλογή, στους απλούς χρήστες θα φαίνεται μη επιλεγμένη, αλλά οι λήψεις των εφαρμογών θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Διαβάστε επίσης: Hackintosh: Εγκατάσταση Mac OS X σε ένα PC

Κάτω ακριβώς από τις επιλογές ελέγχου, ένα κείμενο σας γνωστοποιεί πότε έχει γίνει ο τελευταίος έλεγχος ή αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις. Ενδεχομένως ο έλεγχος αυτός να μην είναι πάντα ακριβής. Εκτός αυτού υπάρχει ένα πλήκτρο "Εμφάνιση ενημερώσεων". Με το πάτημα του πλήκτρου ενεργοποιείται η εφαρμογή Mac App Store και πραγματοποιείται έλεγχος. Τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις για εφαρμογές θα εμφανιστούν στην οθόνη ή θα εμφανιστεί η φράση "δεν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις".

Αναπτύξαμε και προσπαθήσαμε να σας μεταδώσουμε κάθε απαραίτητη πληροφορία που αφορά τις προτιμήσεις συστήματος App Store. Αν παρόλα αυτά υπάρχουν απορίες, είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να τις επιλύσουμε.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status