12 σημεία στα οποία υπερτερεί το Apple Watch έναντι του υπάρχοντος ανταγωνισμού

12 σημεία στα οποία υπερτερεί το Apple Watch έναντι του υπάρχοντος ανταγωνισμού
ired.gr

Τι μπορεί να κάνει το Apple Watch, που δεν μπορούν να κάνουν τα υπόλοιπα έξυπνα ωρολόγια;

To Apple Watch, φαίνεται να είναι ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές στη wearable αγορά με την έλευση του σε 10-15 ημέρες κι από ό,τι φαίνεται όπως και στην αγορά των smartphone ο μεγάλος αντίπαλος θα είναι ποιος άλλος; η εταιρεία Google.

Το λογισμικό Android Wear το οποίο πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο χρόνο, προκειμένου να τεθεί απέναντι στο Apple Watch, υιοθετήθηκε από αρκετούς κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών Samsung κι LG.

ired tech apple watch vs android wear 01

Παρότι είναι νωρίς να εκφέρουμε συμπεράσματα, υποψιαζόμαστε πως η εταιρεία από το Cupertino, θα έχει ιδιαίτερη δυναμική. Προσπαθήσαμε λοιπόν να επισημάνουμε 12 χαρακτηριστικά από τη wearable συσκευή της Apple, Apple Watch, τα οποία στερούνται, ανάλογες Android συσκευές και ίσως έτσι εξηγείται πως αναμένεται η εταιρεία, να κυριαρχήσει και στην αγορά αυτή.

1. Πραγματοποιήστε και δεχθείτε κλήσεις απευθείας στη συσκευή

ired tech apple watch vs android wear 02

Κάνοντας χρήση του ενσωματωμένου ηχείου και μικροφώνου, οι κάτοχοι της συσκευής Apple Watch, θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν κλήσεις, απευθείας από τη συσκευή τους. Σωστά, ένα συνδεδεμένο iPhone είναι απαραίτητο, το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα περισσότερα smart watches της αγοράς.

2. Στείλτε σχέδια (ζωγραφιές) σε άλλους χρήστες Apple Watch

ired tech apple watch vs android wear 03

Σας αρέσει να σχεδιάζετε και να στέλνετε τα σχέδιά σας - σίγουρα δεν το επιθυμούν όλοι - αλλά δείχνει την εστίαση της εταιρείας στην κοινωνική και επικοινωνιακή της διάσταση στην τελευταία συσκευή της.

3. Αγγίξτε ή χρησιμοποιήστε το digital crown για να περιηγηθείτε στη συσκευή

ired tech apple watch vs android wear 04

Εκτός από την οθόνη αφής, επιπρόσθετα το Apple Watch, προσφέρει τη δυνατότητα εντολών και αναζητήσεων μέσω του digital crown , χαρακτηριστικό ανταγωνιστικό καθώς συμφιλιώνει την τεχνολογία με το παραδοσιακό ρυθμιστικό μηχανισμό της ώρας. Στη περίπτωση του Apple Watch, το digital crown μπορείτε να το χρησιμοποιήστε για να μεγεθύνετε ή να μετακινηθείτε στα μενού, παρόμοια με τον τροχό ενός iPod. Θεωρείται ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία του συνόλου της μονάδας.

4. Αποστολή/Μοιραστείτε το χτυποκάρδι σας με άλλους χρήστες Apple Watch

ired tech apple watch vs android wear 05

Άλλη μία δυνατότητα που προσφέρει το Apple Watch, είναι να στείλετε τον πραγματικό παλμό σας, σε άλλους κατόχους της καταπληκτικής συσκευής, στα πλαίσια των σπέσιαλ χαρακτηριστικών και οι αναλυτές πιστεύουν πως το χαρακτηριστικό αυτό κάνει τη συσκευή ξεχωριστή σε σύγκριση με τις ανταγωνιστικές προτάσεις, με λογισμικό Android Wear.

5. Συνδεθείτε μέσω Wi-Fi

ired tech apple watch vs android wear 06

Παρότι η σύνδεση μέσω Wi-Fi με οποιαδήποτε ψηφιακή συσκευή, είναι υποτιθέμενο χαρακτηριστικό, η Apple είναι ένα βήμα μπροστά από το λειτουργικό Android Wear, το οποίο εξαρτάται από Bluetooth σύνδεση, αν και πρόσφατες αναφορές κάνουν λόγο πως η Google  σχεδιάζει να το διορθώσει αυτό σε επερχόμενη αναβάθμιση.

6. Αποστολή Taps/"Δονήστε" άλλους χρήστες Apple Watch

ired tech apple watch vs android wear 07

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, η αποστολή taps και δονήσεων, το οποίο αναμένεται να αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλές κι ενδεχομένως να εξαλείψει υπάρχουσες δυνατότητες τέτοιου είδους όπως το Facebook "Poke".

Διαβάστε επίσης: Συγχρονίστε φωτογραφίες στο Facebook από iPhone ή iPad

7. Προσαρμόστε τις υπάρχουσες Apple Watch όψεις

ired tech apple watch vs android wear 08

Η εμφάνιση του ρολογιού στις Android wear συσκευές, μπορούν να αλλαχθούν με σχετική ευκολία, αλλά το Apple Watch δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής, προσθέτοντας διαφορετικές ενδείξεις, όπως τον καιρό, χρονόμετρο, ημερομηνίες και άλλα διαθέσιμα στοιχεία. Για πρώτη φορά όπως φαίνεται η Apple έχει επικρατήσει της Google, στην προσαρμογή.

8. Κάνετε πληρωμές με τη χρήση τεχνολογίας NFC

ired tech apple watch vs android wear 09

Η υπηρεσία Apple Pay, παρουσιάζει ανοδική πορεία, κι από ό,τι φαίνεται η άνοδος αυτή θα γίνει πιο ουσιαστική με την κυκλοφορία του Apple Watch το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη τεχνολογία NFC.

9. Force Touch

ired tech apple watch vs android wear 10

Η οθόνη της συσκευής με τεχνολογία Force Touch, είναι ικανή να ανιχνεύσει τη δύναμη της πίεσης ενός αγγίγματος στην οθόνη, επιστρέφοντας διαφορετικά αποτελέσματα τα οποία εξαρτώνται από αυτή. Πρόκειται για μία σιωπηλή καινοτομία η οποία ενσωματώθηκε στο trackpad του ανασχεδιασμένου, ΜacBook 12 ιντσών, και θα μπορούσε να ενισχύσει την παρουσία της και σε άλλες συσκευές της Apple.

10. Στείλτε ως απάντηση Animated Emoji icons

ired tech apple watch vs android wear 11

Emoji icons αποτελούν πλέον μέρος του κοινωνικού status κι αν επιθυμείτε να στείλετε άμεσα ένα animated smile (ή όχι και τόσο χαμογελαστό) προσωπάκι σε έναν φίλο, ως απάντηση σε μήνυμά του, τότε μπορείτε να το πράξετε με εξαιρετική ευκολία μέσω του Apple Watch.

11. Ξεκλειδώστε πόρτες ξενοδοχείων κάνοντας χρήση NFC εικονικών κλειδιών

ired tech apple watch vs android wear 12

Μπορεί η Apple να έχει ενταχθεί στο παιχνίδι της τεχνολογίας NFC, τελευταία, προσπαθεί όμως να κερδίσει τον χαμένο χρόνο με την δημιουργία εικονικών κλειδιών. Σε περίπτωση που το Apple Watch αποδειχθεί ένα δημοφιλές εργαλείο, τότε να αναμένετε τις ημέρες που το να χάσετε το κλειδί του ξενοδοχείου ή να σύρετε κάρτες για να ανοίξετε το δωμάτιο σας, θα είναι ενέργειες που θα ανήκουν στο παρελθόν.

12. Αποστολή Μηνυμάτων ήχου

ired tech apple watch vs android wear 13

Οι χρήστες του Apple Watch είναι ικανοί, να στέλνουν γρήγορα ηχογραφημένα μηνύματα με μερικές χειρονομίες, ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό σε πολλές περιπτώσεις είτε επαγγελματικές είτε προσωπικές.

Εδώ ολοκληρώσαμε την "ήσυχη" λίστα με χαρακτηριστικά που εμπεριέχονται στο Apple Watch και είναι επιπρόσθετα του λειτουργικού Android Wear, το οποίο όμως ήδη βρίσκεται εκεί έξω, ενώ η Apple τούτη τη στιγμή σε αυτή την αγορά διατηρεί το απόλυτο μηδέν σε μερίδιο αγοράς.

Τούτου λεχθέντως, πιστεύετε πως οι παραπάνω διαφορές, είναι ικανές να δώσουν το απαραίτητο προβάδισμα στη wearable συσκευή της Apple, Apple Watch ή η ανοιχτή πλατφόρμα της Google θα συνεχίσει να διατηρεί την ηγετική της θέση σε αυτή την αγορά; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: