Το γλυκόπικρο «Σαν Σήμερα» του Facebook

Το γλυκόπικρο «Σαν Σήμερα» του Facebook
ired.gr

Δεν θυμόμαστε μόνο χαρούμενες αναμνήσεις με το «On this Day» του Facebook

Όμως το «Σαν σήμερα» φέρνει στην επιφάνεια παλιά post που δεν είναι πάντοτε ευπρόσδεκτα. Για παράδειγμα, ένας χρήστης ονόματι Sean Forbes ήρθε αντιμέτωπος με μια φωτογραφία ενός φίλου του που πόζαρε χαμογελαστός με την οικογένειά του. Ο Forbes είχε ποστάρει τη συγκεκριμένη φωτογραφία τρία χρόνια πριν όταν ο φίλος του ...είχε αυτοκτονήσει και είχε γράψει ένα συγκινητικό μήνυμα. Κι ο Forbes κούνησε το δάκτυλο στο Fb επειδή αυτό φταίει που του θύμισε κάτι τόσο λυπηρό. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με την ανασκόπηση της χρονιάς που είχε επιχειρήσει το Facebook. Στα video είχε συμπεριλάβει διάφορες στιγμές, όπως π.χ. ένα σπίτι που καιγόταν, ένα παιδί που δεν ήταν πια στη ζωή και άλλα δυσάρεστα που κανείς δεν θα ήθελε να τα ξαναδει!

Θα μεταφέρατε χρήματα μέσω του Fb Messenger;

ired tech news facebook nostalgia 01

Μα γιατί τα είχε ποστάρει στο Facebook εξ αρχής θα ρωτούσε κάποιος; Η απάντηση είναι αυτονόητη αλλά πάντα υπάρχει λόγος για να γκρινιάζει κάποιος.

Οδηγός συγχρονισμού των φωτογραφιών σας από την iOS συσκευή σας με το Facebook

Αυτή τη φορά, το Facebook υποτίθεται ότι έχει πάρει κάποια μέτρα για να μην κάνει γκάφες. Για παράδειγμα, αν στο relationship status σας έχετε βάλει και μετά βγάλει ένα συγκεκριμένο άτομο, δεν έχει σκοπό να σας το εμφανίσει στο «Σαν Σήμερα» . Επίσης υποτίθεται ότι φιλτράρει λογαριασμούς από αποθανόντες και άλλα τέτοια δυσάρεστα προφίλ που έχουν μείνει να αιωρούνται στο Facebook και οι συγγενείς τους τα έκαναν memorialized για να μείνουν για πάντα online. Βέβαια υποθέτουμε ότι επειδή το ξεκαθάρισμα δεν είναι χειρονακτικό αλλά γίνεται αυτόματα, το «ρομπότ» θα μπορεί να αναγνωρίσει τη λέξη RIP αλλά όχι να κατανοήσει τη συναισθηματική φόρτιση σε ένα post.

Υπάρχει αιώνια ψηφιακή ζωή στο Facebook

ired tech news facebook nostalgia 02

Και ενώ όλα τα υπόλοιπα social media (Twitter, Instagram) μιλάνε για το τι συμβαίνει τώρα, ζουν στο παρόν, με live streaming apps όπως το Meerkat και το Periscope, το Facebook ποντάρει στο συναίσθημα. Και τι άλλο είναι η νοσταλγία εκτός από τα γλυκόπικρα συναισθήματα που προκαλουνται όταν θυμόμαστε ευχάριστες ή δυσάρεστες καταστάσεις που ζήσαμε στο παρελθόν;

ired tech news facebook nostalgia 03

Tip: αν δεν θέλετε το «Σαν σήμερα» υπάρχει τρόπος να το απενεργοποιήσετε: Πηγαίνετε Ρυθμίσεις>Ειδοποιήσεις>Σαν σήμερα

Από mirelen

Δείτε περισσότερα: