Τα καλύτερα MMORPG για το Mac

Τα καλύτερα MMORPG για το Mac
ired.gr

Δείτε τα καλύτερα MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Games) για το Mac

Το είδος των MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Games) είναι το πιο δημοφιλές είδος παιχνιδιών για τους υπολογιστές γενικά και εξελίσσεται συνεχώς. Ο ανταγωνισμός είναι λυσσαλέος και δεν είναι καθόλου εύκολο να μείνει κάποιο παιχνίδι στην κορυφή και να κρατήσει τους παίκτες-πελάτες του, αν δεν εξελίσσεται συνεχώς και δεν κρατάει σταθερά μια πολύ καλή ποιότητα. Αν δεν το κάνει, ο κόσμος φεύγει και πάει σε άλλο παιχνίδι που η ενασχόληση μαζί του, προσφέρει καλύτερη εμπειρία.

Πέρα από την ποιότητα του παιχνιδιού και τις συχνές και συνεχείς αναβαθμίσεις που θα προσφέρουν νέες ιστορίες και περισσότερο και καλύτερο περιεχόμενο, ένα θέμα επίσης σοβαρό είναι η σύνδεση με τους σέρβερ του παιχνιδιού που πρέπει να είναι απρόσκοπτη, σταθερή, απροβλημάτιστη και χωρίς καθυστερήσεις. Κάτι τέτοια λάθη απροσεξίας από τη μεριά των εταιριών, στοίχισαν τη "ζωή" κάποιων πολλά υποσχόμενων παιχνιδιών που τελικά "πήγαν άκλαυτα" (βλέπε Age of Conan).

Κάποια MMORPG είναι δωρεάν και όσον αφορά την απόκτηση του παιχνιδιού (που συνήθως το κατεβάζουμε από τους σέρβερ της εταιρίας) και όσον αφορά την περαιτέρω ενασχόληση μαζί τους. Κάποια είναι δωρεάν πάλι αλλά χρειάζεται να πληρώσουμε για την απόκτηση κάποιων έξτρα δυνατοτήτων και πακέτων, χωρίς όμως αυτό να είναι υποχρεωτικό. Κάποια πάλι μας χρεώνουν για την αγορά του κυρίως παιχνιδιού άπαξ και από εκεί κι έπειτα, είναι δωρεάν η συμμετοχή σε αυτό. Και τέλος κάποια ζητούν χρήματα και για την αγορά του παιχνιδιού και για την συμμετοχή σε αυτό, σε μηνιαία συνήθως βάση.

Ίσως να μη γνωρίζετε τι σημαίνει MMORPG και συμμετοχή σε μια παγκόσμια κοινότητα παιχτών και συνεργασία με κάποιους από τη μία μεριά, ενώ μάχεστε ενάντια σε άλλους από την άλλη. Πιστεύουμε όμως, ότι αξίζει να ασχοληθείτε (αν παίζετε γενικώς παιχνίδια) γιατί η εμπειρία που προσφέρουν είναι πραγματικά ξεχωριστή.

Δείτε ακόμη: Τα καλύτερα παιχνίδια του 2014 για το iPhone

1. World of Warcraft (WOW)

ired diafora best mmorpg for mac 01

Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να ασχολείται με τα παιχνίδια σε υπολογιστές είτε online, είτε όχι, και να μην έχει ακούσει τουλάχιστον για το World of Warcraft (WOW). Δεν είναι απλά το πιο γνωστό, αλλά και το πιο επιτυχημένο. Σε κάποια στιγμή, το WOW είχε φτάσει τους 12 εκατομμύρια παίκτες! Και για να καταλάβουμε τι λέμε, απλά σκεφθείτε ότι το WOW έχει τους περισσότερους παίκτες-συνδρομητές απ' ότι έχουν όλα τα άλλα μαζί εξαιρούνται τα παιχνίδια τύπου MOBA που θα αναφέρουμε παρακάτω).

Στην καρδιά του παιχνιδιού δε θα βρείτε τίποτε άλλο από την κλασική ιστορία του καλού ενάντια στο κακό. Ωστόσο, ασχέτως με ποια μεριά συμμαχείτε τελικά - Horde ή Alliance - θα ανακαλύψετε ότι και οι δύο έχουν σοβαρούς λόγους για ό,τι κάνουν. Φαίνεται πως οι κακοί δεν είναι τόσο κακοί τελικά και οι καλοί έχουν κι αυτοί τα στραβά τους. Οι Horde είναι οι παρεξηγημένοι ξένοι που εισέρχονται στη γη των Alliance, ενώ οι δεύτεροι προσπαθούν να προστατεύσουν τα εδάφη τους από τους πρώτους, αντί να ζητήσουν να βρουν κάποια ειρηνική λύση (σας θυμίζει κάτι;).

Όπως και να 'χει, με ειρηνικές λύσεις δε θα γινότανε παιχνίδι οπότε προχωράμε. Το παιχνίδι, όπως ίσως θα έχετε ακούσει αν γνωρίζετε παίκτες του, είναι εξαιρετικά εθιστικό (χωρίς υπερβολές). Αυτό συμβαίνει επειδή κάθε στοιχείο του είναι άριστα ρυθμισμένο ούτως ώστε να είναι πολύ εύκολο να παίξει κανείς, αλλά και πολύ δύσκολο να γίνει κύριός του. Αυτό ισχύει είτε στις αποστολές (PVE), είτε ενάντια σε άλλους παίκτες (PvP), είτε στις ειδικότητες που διαλέγουμε, στους λαβυρίνθους (dungeons) κλπ.

Από τη στιγμή όμως που θα περάσετε στη διαδικασία της απόκτησης επιπέδων εμπειρίας (leveling) και από "ψάρακας" θα γίνετε "παλιοσειρά" και φοβερός πολέμαρχος σαν κι αυτούς που θαυμάζατε τότε στο Stormwind, είναι πολύ δύσκολο να σταματήσετε κι ο εθισμός είναι δεδομένος.

Τι πληρώνουμε: Το WOW είναι από τα παιχνίδια που πληρώνεις για τα πάντα, και για το παιχνίδι και για τη μηνιαία συνδρομή και για τις επεκτάσεις και τα νέα στοιχεία που προστίθενται συνεχώς για να το διατηρούν νέο (εδώ και 15 περίπου χρόνια). Για να έχει τόσο πολλούς συνδρομητές όμως, μετά από τόσα χρόνια, ενώ πρέπει να πληρώνει κανείς, μπορείτε να καταλάβετε την ποιότητά του.

Δείτε ακόμη: Απολαύστε τα παιχνίδια του iPhone στην μεγάλη οθόνη του Mac σας

2. Guild Wars 2

ired diafora best mmorpg for mac 02

Από την εποχή του πρώτου Guild Wars, η σειρά αυτή ήταν ο σοβαρότερος αντίπαλος του WOW. Αντί όμως να το αναβαθμίζει συνεχώς, η εταιρία παραγωγής του, δημιούργησε ένα ολοκαίνουριο παιχνίδι, το Guild Wars 2, με εντελώς νέα μηχανή γραφικών (που κάνει το WOW να δείχνει τα όντως πολλά χρόνια στην πλάτη του).

Πέρα από αυτό, το Guild Wars 2 προχωράει περισσότερο σε βάθος προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η βαρετή διαδικασία να σκοτώνεις συνεχώς τέρατα προκειμένου να ανέβεις επίπεδο (γνωστό και ως farming ή grinding). Εστιάζεται περισσότερο σε ομαδικές αποστολές και σενάρια που διαδραματίζονται σε όλο το εύρος του κόσμου της Tyria (ο κόσμος του παιχνιδιού) για να βοηθήσει τον παίχτη να προχωρήσει και ν' ανέβει επίπεδο, αντί να πρέπει να σκοτώσει 120 ποντικούς, ή 10 λύκους ή οτιδήποτε.

Από την άλλη όμως, η ανάγκη για ομάδες, κάνει το παιχνίδι κάπως πιο δύσκολο στις ώρες "χαμηλής κυκλοφορίας" (όταν δηλαδή δε μαζεύονται πολλοί παίκτες). Σ' αυτή την περίπτωση, αν δεν έχετε ήδη αποκτήσει ένα "σεβαστό" επίπεδο, μπορείτε να καταφύγετε στο καλό-παλιό grinding προκειμένου να προχωρήσετε. Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι είναι αρκετά ευέλικτο και η αφαίρεση του level cap 20 (μέγιστο επίπεδο 20) του πρώτου παιχνιδιού που περιόριζε αρκετά τον παίκτη, έχει προσθέσει μεγαλύτερες δυνατότητες.

Τι πληρώνουμε: Το Guild Wars 2 ανήκει στην κατηγορία των semi-δωρεάν παιχνιδιών. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνουμε για την απόκτηση του κυρίως παιχνιδιού, που μπορούμε να κατεβάσουμε από τους σέρβερ της εταιρίας ή να αγοράσουμε σε DVD από κάποιο κατάστημα και από εκεί και πέρα, συμμετέχουμε δωρεάν για πάντα χωρίς συνδρομή.

Δείτε ακόμη: 2048: Ένα παιχνίδι για αυτούς που δεν παίζουν παιχνίδια

3. The Elder Scrolls Online

ired diafora best mmorpg for mac 03

Η σειρά παιχνιδιών The Elder Scrolls, είναι γνωστή από πολύ παλιά στην κοινότητα των παικτών παιχνιδιών υπολογιστών πριν γίνει MMORPG. Με πολλά επεισόδια και έχοντας ξεκινήσει από την εποχή του DOS (ποιος το θυμάται αλήθεια;) είχε και έχει φανατικούς υποστηρικτές που έχουν παίξει κάθε επεισόδιο και περιμένουν με ανυπομονησία κάθε νεότερη έκδοση.

Μετά την επιτυχία των Oblivion και Skyrim (τα τελευταία επεισόδια της σειράς) ή εταιρία αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της και στον χώρο των MMORPG. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση, το παιχνίδι The Elder Scrolls Online, έγινε αυτό που όλοι οι παίκτες περίμεναν περισσότερο το 2014.

Στις 17 Μαρτίου του 2015, έγιναν οι τελικές αλλαγές, το παιχνίδι ονομάστηκε τελικά The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited, προστέθηκε άφθονο νέο περιεχόμενο, αφαιρέθηκε η μηνιαία συνδρομή, όλο το αρχικό παιχνίδι και έξι επιπλέον αναβαθμίσεις περιεχομένου δίνονται μαζί με την αγορά του αρχικού παιχνιδιού.

Στο The Elder Scrolls Online έχουμε πρόσβαση σε τέσσερις διαφορετικές ειδικότητες: Dragon Knight, Templar, Sorcerer, και Nightblade. Όπως και σε προηγούμενους μη-online τίτλους της σειράς, το παιχνίδι ξετυλίγει την ιστορία του μη-γραμμικά με επιπλέον αποστολές σε διάφορα σημεία και διάφορα τυχαία περιστατικά που βοηθούν τον παίκτη να εξερευνήσει τον κόσμο του περισσότερο. Μπορείτε να περάσετε ώρες, απλά εξερευνώντας και ανακαλύπτοντας παράξενα πράγματα σε έναν απέραντο κόσμο!

Με την ανακαίνιση σε Tamriel Unlimited, η εταιρία άλλαξε τα πάντα εκ βάθρων και σχεδόν πάντα προς το καλύτερο, σε σημείο που πολλοί θεωρούν ότι αυτό είναι μια νέα έκδοση του αρχικού παιχνιδιού. Περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα δικαιοσύνης (Justice system), μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των διαφορετικών ειδικοτήτων (classes, ιδιαίτερα σε περιεχόμενο όπου τελειώνει το παιχνίδι) και ένα νέο σύστημα πρωταθλητισμού (Champions system).

Τι πληρώνουμε: Όπως είπαμε και πιο πάνω το μόνο που χρειάζεται, είναι η αγορά του βασικού παιχνιδιού και από εκεί κι έπειτα, τα πάντα είναι δωρεάν όπως και στο Guild Wars 2.

Δείτε ακόμη: GAME CENTER: Οδηγός και Ανάλυση λειτουργιών

4. DoTA 2

ired diafora best mmorpg for mac 04

Ένα από τα καλύτερα δωρεάν MMORPG που αξίζει να δοκιμάσετε. Το DoTA 2 είναι ένα Multiplayer Online Battle Arena game (γνωστά επίσης ως MOBA) από τη γνωστή μας εταιρία Valve (αν ξέρετε τη διαδικτυακή βάση παιχνιδιών Steam, ξέρετε για ποιαν μιλάμε). Και παρόλο που το League of Legends είναι λίγο πιο δημοφιλές στην κατηγορία των MOBA, το DoTA 2 καλύπτει τη διαφορά πολύ γρήγορα.

Στο DoTA 2 λοιπόν, ο μόνος σκοπός σας είναι, μαζί με την ομάδα σας να συντρίψετε την ομάδα των αντιπάλων. Αυτό που χρειάζεται είναι να καταστρέψετε το "Ancient" της άλλης ομάδας που βρίσκεται προφυλαγμένο μέσα στο οχυρό τους. Καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού θα έχετε έναν "ήρωα" που θα πρέπει να βελτιώνεται και να αυξάνετε την εμπειρία και τις ικανότητές του, μαζεύοντας πόντους εμπειρίας (ΧΡ), χρυσό, όπλα και εξαρτήματα.

Κι αν αυτό σας θυμίζει πολύ το Warcraft III, είναι επειδή το DoTA 2 είναι η ξεχωριστή (stand-alone) συνέχεια του πρώτου Defense of the Ancients (DotA), του διάσημου παιχνιδιού-μετατροπής (mod) πάνω στο Warcraft III που είχαν φτιάξει οι οπαδοί του.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα και πρόβλημα στο DoTA 2 είναι οι άλλοι παίκτες. Το bullying και η κοροϊδία για τους νέους, ακόμη και για ένα παλιό παίκτη που προσπαθεί να μάθει κάτι καινούριο, μπορεί να σου σπάσει τα νεύρα στο chat.

Τελικά, με μια μίξη Warcraft και κλασικού MMO στη μηχανή του παιχνιδιού, το DoTA 2 μπορεί να αποδειχθεί μια πολύ καλή εμπειρία, αν μόνο μπορεί να αντέξει κανείς την κοινότητα των παικτών που πολλές φορές γίνεται πολύ σκληρή.

Τι πληρώνουμε: Το DoTA 2 είναι εντελώς δωρεάν και στο βασικό παιχνίδι και στη συνδρομή. Προσφέρει κάποια έξτρα έναντι χρημάτων, αλλά δεν είναι απαραίτητα για να παίξει κανείς.

Δείτε ακόμη: Νέα υπηρεσία Viber Games

5. Star Trek Online

ired diafora best mmorpg for mac 05

Αρχικά το Star Trek Online δεν ήταν κάτι το εντυπωσιακό (και δεν ήταν για OS X). Μετά όμως, η εταιρία του, άλλαξε πολλά και έβγαλε και έκδοση για Mac και εδώ είναι που αλλάξανε όλα.

Εδώ μιλάμε για ένα πολύ πρωτότυπο παιχνίδι που ξεφεύγει από την "πεπατημένη" για να προσφέρει κάτι αληθινά καινούριο, φρέσκο και πρωτότυπο σε όλους όσους έχουν βαρεθεί να σκοτώνουν τέρατα για να κάνουν level, να μαζεύουν χρυσάφι, όπλα κλπ. Και πολύ περισσότερο γι' αυτούς που έχουν βαρεθεί το "phantasy" περιβάλλον και θα ήθελαν μια παραλλαγή τύπου sci-fi (επιστημονικής φαντασίας). Αν μάλιστα είστε φαν της σειράς και των ταινιών, τότε αυτό είναι το παιχνίδι σας.

Γυρίστε το γαλαξία (όχι με autostop), με το δικό σας διαστημόπλοιο, εκτελώντας ένα πλήθος από διαφορετικές αποστολές, άλλοτε στο έδαφος ξένων πλανητών, άλλοτε σε μάχες μέσα στο διαστημόπλοιό σας κι άλλοτε σε μάχες με το διαστημόπλοιό σας ενάντια σε εχθρικά σκάφη.

Το εκπαιδευτικό τμήμα του παιχνιδιού (tutorial) είναι απλά εξαιρετικό και σε βάζει αμέσως μέσα στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού σε σημείο που δεν αντιλαμβάνεσαι ότι είναι εκπαιδευτικό. Και οι δυνατότητες που αναφέραμε παραπάνω, ειδικά το να έχεις το δικό σου διαστημόπλοιο, κάνουν το Star Trek Online, ένα παιχνίδι που, κάθε παίκτης που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά!

Ακόμη και παίκτες που δεν είναι οπαδοί της σειράς, "κόλλησαν" όταν άρχισαν να παίζουν το παιχνίδι. Οι - τρίτου προσώπου - αποστολές εξερεύνησης και διάσωσης, οι μάχες εντός διαστημοπλοίων, το σύστημα απόκτησης νέων επιπέδων (leveling), οι μάχες στο διάστημα ενάντια σε άλλα διαστημόπλοια, και άλλα ακόμη, κάνουν το παιχνίδι μια εντελώς ξεχωριστή εμπειρία, απόλυτα διαφορετική από κάθε άλλο παιχνίδι MMORPG.

Και το ακόμη καλύτερο, δε χρειάζεστε δεκάρα τσακιστή για να αποκτήσετε αυτό Romulan Warbird που πάντα εποφθαλμιούσατε...

Τι πληρώνουμε: Η αποθέωση του δωρεάν. Το Star Trek Online είναι εντελώς δωρεάν σε κάθε του διάσταση. Δωρεάν παιχνίδι, δωρεάν συνδρομή. Προσφέρει κι αυτό κάποια έξτρα έναντι χρημάτων, αλλά δεν καθόλου απαραίτητα.

Δείτε ακόμη: ION Audio iCade Review

6. The Lord of the Rings Online                                                                                                                                                                                                                              

ired diafora best mmorpg for mac 06

Δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζει κάποιος το The Lord of the Rings. Πέρα από τη μεγάλη επιτυχία της τριλογίας των ταινιών, ήλθε και η αντίστοιχη επιτυχία της αντίστοιχης σειράς παιχνιδιών, με μια μεγάλη γκάμα από παιχνίδια στρατηγικής, μέχρι ρόλων , περιπέτειας και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας. Φυσικά, ήταν αναμενόμενο η εταιρία κατασκευής τους να περάσει και στο χώρο των MMORPG παρουσιάζοντας - τι άλλο; - το The Lord of the Rings Online.

Όπως και άλλα του χώρου, το The Lord of the Rings Online, ξεκίνησε σαν παιχνίδι με μηνιαία συνδρομή, για να περάσει τελικά στο μοντέλο της δωρεάν συμμετοχής, αφότου είδε τη μεγάλη επιτυχία άλλων αντίστοιχων παιχνιδιών του χώρου (βλέπε Guild Wars). Από απόψεως γραφικών, το παιχνίδι μοιάζει καταπληκτικά με το Dungeon Defenders Online, αλλά η ιστορία και ο τρόπος παιχνιδιού είναι εντελώς διαφορετικά.

Το παιχνίδι, ακολουθεί την ιστορία των κινηματογραφικών ταινιών και προσφέρει εντελώς δωρεάν ό,τι έχει. Η μόνη διαφορά με την επί πληρωμή έκδοση του παιχνιδιού, είναι οι δύο θέσεις δημιουργίας χαρακτήρων - σε σχέση με τις 5 της επί πληρωμή - η έλλειψη δυνατότητας να στείλεις χρήματα μέσω του παιχνιδιού, η έλλειψη βαθμών πεπρωμένου (destiny points - υψηλή βαθμολογία που προσφέρεται μόνο στα VIP μέλη).

Πέραν τούτων όμως, το LotRO παραμένει ένα εξαιρετικό - και ένα από τα καλύτερα - παιχνίδια MMORPG, ενώ η κίνηση να προσφερθεί δωρεάν, δημιούργησε την τόσο απαραίτητη κοινότητα παικτών που απαιτείται για ένα τέτοιο παιχνίδι. Και είναι σίγουρο ότι θα σας είναι δύσκολο να διαλέξετε, λόγω του ότι πολλά παιχνίδια πια προσφέρονται δωρεάν.

Επειδή όμως το LotRO έχει ένα πολύ καλό έως και εξαιρετικό gameplay και λαμβάνει χώρα στο θαυμαστό κόσμο του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών - στο βασίλειο της Μέσης Γης - είναι σίγουρο ότι αξίζει να το δείτε, ειδικά αν είστε φαν των βιβλίων και των ταινιών.

Τι πληρώνουμε: Το LotRO προσφέρει δωρεάν και το βασικό παιχνίδι και το σύστημα συνδρομής. Προσφέρει επιπλέον δυνατότητες με χρηματική αμοιβή, αλλά δεν είναι απαραίτητες για να παίξει κανείς.

Δείτε ακόμη: Pac-Man, Pong και Space Invaders μαζί σε ένα νέο βιντεοπαιχνίδι!

7. League of Legends

ired diafora best mmorpg for mac 07

Το League of Legends είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι τύπο MOBA (δείτε το DoTA 2 παραπάνω). 12 εκατομμύρια παίκτες συνδέονται καθημερινά για να παίξουν! Και αυτό που το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον, είναι ότι είναι δωρεάν.

Στο League of Legends, παίρνουμε το ρόλο ενός "champion" με ιδιαίτερες ικανότητες, αδυναμίες και δυνατότητες. Ο σκοπός είναι απλά να μαχόμαστε με την ομάδα μας, ενάντια σε άλλες ομάδες παικτών ή σε ελεγχόμενους από τον υπολογιστή χαρακτήρες champions. Στον πιο διαδεδομένο τρόπο παιχνιδιού (και υπάρχουν άφθονοι) πρέπει να καταστρέψετε το nexus των αντιπάλων σας που βρίσκεται καλά φρουρούμενο μέσα στη βάση τους. Με πάνω από 100 champions στη διάθεσή σας, μόνο αν ξέρετε καλά τις δυνάμεις σας θα μπορέσετε να επιτύχετε.

Αυτό το παιχνίδι είναι μια πολύ πιο ευρεία έκδοση του DOTA 2 με πάνω από 200 διαφορετικούς χαρακτήρες. Ωστόσο, η δυνατότητα να ξεκινήσει κάποιος μια καινούρια ειδικότητα με ένα καινούριο χαρακτήρα σε μια πληθώρα διαφορετικών χαρτών δίνει στο νέο παίκτη την ευκαιρία να αποφύγει την κριτική και την κοροϊδία των παλιών και να μην κάνει φορμάτ στον υπολογιστή του ορκιζόμενος να μην ξανασχοληθεί με MOBA στη ζωή του.

Τι πληρώνουμε: Το League of Legends προσφέρεται επίσης δωρεάν και στη βασική έκδοσή του και στο μοντέλο συνδρομής του. Προσφέρει και αυτό κάποια επιπλέον στοιχεία έναντι αμοιβής, αλλά δεν μας είναι απαραίτητα για να παίξουμε.

Δείτε ακόμη: Review: Civilization Beyond Earth - Mac Gaming

8. EVE Online

ired diafora best mmorpg for mac 08

To EVE Online είναι ένα από τα ελάχιστα παιχνίδια που είναι σε περιβάλλον sci-fi (επιστημονικής φαντασίας) μαζί με το Star Trek Online. Στο EVE Online παίρνετε μέρος σε διαστημικές μάχες σε έκταση 7.500 αστρικών συστημάτων σε ολόκληρο το b.

Στο EVE Online μπορείτε να διαλέξετε μέσα από μια πληθώρα επαγγελμάτων όπως, η εξόρυξη μεταλλευμάτων, οι κατασκευές, το εμπόριο, η πειρατεία, οι εξερευνήσεις κλπ. Όλα λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο ακόμη κι όταν δεν είστε συνδεδεμένοι. Επίσης περιλαμβάνονται και μάχες με τον κόσμο του παιχνιδιού (PVE) καθώς και μάχες με άλλους παίκτες (PVP).

Αυτό που ξεχωρίζει το EVE Online, είναι τα διαστημόπλοιά του. Μπορούν να εκτείνονται σε μεγέθη από μικρά και ευέλικτα, μέχρι γιγάντια σε μέγεθος όσο μια πόλη. Πρόκειται για ένα παιχνίδι πραγματικά τεράστιο σε έκταση όπου μπορεί κανείς να κάνει πάρα πολλά και διαφορετικά πράγματα.

Κάποιοι έχασαν επαφή με φίλους τους που ξεκίνησαν το δωρεάν demo και κατέληξε να εξαφανιστούν από τον κόσμο. Έχουν ακουστεί ιστορίες τρόμου για το πώς κάποιος βγήκε από το παιχνίδι για να πάει για ύπνο, για να ξυπνήσει και να ανακαλύψει την αυτοκρατορία του να έχει εξαφανιστεί επειδή η τράπεζα έπεσε έξω και κάποιος ανατίναξε το διαστημόπλοιό του.

Αν σας αρέσουν οι διαστημικές μάχες και όχι μόνο, μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν πριν το αγοράσετε. Είναι στη Steam, και έχει γύρω στους 500.000 παίκτες.

Τι πληρώνουμε: To EVE Online είναι παιχνίδι επί πληρωμή. Και στο κυρίως παιχνίδι πρέπει να αγοραστεί και χρειάζεται επιπλέον να πληρώνουμε μηνιαία συνδρομή για να παίζουμε.

Δείτε ακόμη: XCOM Enemy Within for Mac/Windows/iOS/PS 3

9. Dungeons and Dragons Online

ired diafora best mmorpg for mac 09

Το DDO είναι ένα από τα παλιότερα παιχνίδια bπου υπάρχουν και μάλιστα για το OS X και κάποτε ήταν με συνδρομή και λεγόταν Stormreach and Eberron Unlimited. Το bχρησιμοποιεί το πλήρες σετ των κανόνων 3.5 του Dungeons & Dragons που είναι και η βάση για τα περισσότερα στοιχεία b μέσα στο παιχνίδι.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι υπάρχει ένας εκφωνητής ή μάλλον "dungeon master" που περιγράφει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η κάθε class και τι επιλογές έχει, κάνοντάς το έτσι να έρχεται πιο κοντά στο συναίσθημα του επιτραπέζιου παιχνιδιού. Από απόψεως γραφικών, το bμοιάζει πολύ με το Lord of the Rings ή το Warhammer Online, με μόνες (και μεγάλες) διαφορές να είναι ο τρόπος που παίζουμε και η ιστορία του παιχνιδιού. Η κοινότητα του παιχνιδιού μέσα στο DDO είναι πολύ πιο ανεκτική και υπομονετική από ότι τα "αδελφά" LotRO και Warhammer Online.

Τι πληρώνουμε: Το Dungeons and Dragons Online είναι κι αυτό ένα πλήρως δωρεάν παιχνίδι. Προσφέρει έξτρα μέσω χρημάτων, αλλά δεν είναι απαραίτητα.

Δείτε ακόμη: Οι 100 καλύτερες εφαρμογές για iPhone. Top 100 apps iPhone - iPad

10. Savage 2

ired diafora best mmorpg for mac 10

Το Savage 2 είναι ένα μίγμα Παιχνιδιού Στρατηγικής Πραγματικού Χρόνου (real-time strategy) και Παιχνιδιού Ρόλων (role-playing game) με "ολίγη" από MOBA. Η δυνατότητα να αλλάξουμε οπτική γωνία και να παίξουμε όπως θέλουμε είναι πραγματικά πολύ όμορφη. Ωστόσο το κομμάτι της στρατηγικής παίρνει τα περισσότερα στοιχεία και έχει το μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με τα άλλα δύο.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές πολεμούν η μία την άλλη σε βασικά παιχνίδια τύπου MOBA και οι μάχες μεταξύ Ανθρώπων και Ορδής μαίνονται για το ποια πλευρά θα επικρατήσει. Η εκμάθηση είναι πολύ εύκολη κάνοντας το εκπαιδευτικό τμήμα του παιχνιδιού ουσιαστικά άχρηστο. Ωστόσο, η διασκέδαση που υπάρχει από την παρακολούθηση του παιχνιδιού είναι πολύ μεγάλη μιας και οι παίκτες βοηθούν πολύ περισσότερο από ότι στο DOTA2.

Τι πληρώνουμε: Το Savage 2 είναι κι αυτό ένα πλήρως δωρεάν παιχνίδι. Προσφέρει έξτρα μέσω χρημάτων, αλλά δεν είναι απαραίτητα.

Δείτε ακόμη: Quizdom: η πιο πετυχημένη ελληνική εφαρμογή

11. Heroes of Newerth

ired diafora best mmorpg for mac 11

Το Heroes of Newerth είναι άλλο ένα παιχνίδι τύπου MOBA παρόμοιο με τα DOTA2 και League of Legends (LoL), όπου δύο ομάδες μάχονται η μία ενάντια στην άλλη σε μια αρένα. Όταν ξεκινάει η αναμέτρηση, οι παίκτες ξεκινούν από μία βάση ο καθένας στα αντίθετα άκρα της αρένας.

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να καταστρέψει ο καθένας τη βάση του άλλου, ή, ανάλογα με το είδος του παιχνιδιού, να καταστρέψει κάποιος πρώτος μια κατασκευή που βρίσκεται στο κέντρο του χάρτη, ή να καταστρέψει κάποιος το δέντρο του κόσμου (στη Legion mode), ή το ιερό (στη Hellborne mode). Υπάρχουν 120 χαρακτήρες για να επιλέξουμε που μας δίνουν ένα πλήθος επιλογών διαμόρφωσης όσον αφορά τις ικανότητές τους.

Και εδώ, ή κοινότητα των παικτών δεν είναι ευγενική ούτε υπομονετική με τους νέους.

Τι πληρώνουμε: Το Heroes of Newerth είναι κι αυτό ένα πλήρως δωρεάν παιχνίδι. Προσφέρει έξτρα μέσω χρημάτων, αλλά δεν είναι απαραίτητα.

από Elichord

Δείτε περισσότερα: