Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Microsoft σε κρίση μέσης ηλικίας

Η Microsoft σε κρίση μέσης ηλικίας
ired.gr

Ο πάλαι ποτέ γίγαντας του λογισμικού πιστεύει πως η ζωή δεν τελειώνει στα 40!

Σαραντάρισε η Microsoft και έχει κάνει σοβαρή σχέση μόνο με τρεις άντρες. Μη μπερδεύεστε όμως. Τους τρεις CEO's εννοούμε. Αν είναι πράγματι γυναίκα, η Microsoft, στην αρχή της ζωής της, έκανε μεγαλεπήβολα σχέδια: ήθελε να βάλει σε κάθε σπίτι ένα προσωπικό υπολογιστή, μια ιδέα που για την εποχή φάνταζε τουλάχιστον τολμηρή. Αλλά τα κατάφερε!

ired tech news microsoft turns 40 01

Oι ιδρυτές της Microsoft, Bill Gates και Paul Allen

«Είναι εκπληκτικό το να σκεφτεί κανείς πόσο μακριά έφτασε από τότε το computing και μπορούμε όλοι να είμαστε υπερήφανοι για το ρόλο που διαδραμάτισε η Microsoft σε αυτή την επανάσταση», έγραψε ο Bill Gates στο συγκινητικό email που έστειλε στους υπαλλήλους της με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων.

Εντύπωση έκανε η δωρεάν αναβάθμιση των Windows 10 για όλους, ακόμη και για τους πειρατές

Πολλά «σύννεφα» στον τεχνολογικό ουρανό

Κι αν τα περασμένα μεγαλεία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ο πάλαι ποτέ γίγαντας της τεχνολογίας προσπαθεί να επανέλθει δυναμικά στην αγορά με το Azure, την υπηρεσία cloud, το «συννεφάκι» της Microsoft που ζήλεψε τα άλλα «συννεφάκια» (π.χ. τo iCloud της Apple ή το Google Drive). Την χαμένη νιότη της αναζητά και με διάφορες άλλες κινήσεις: την εξαγορά της εταιρείας που κατασκεύασε το δημοφιλές «Minecraft», το νέο browser «Project Spartan» και την personal assistant Cortana.

Περισσότερα για την φιλενάδα της Siri εδώ

Τα λάθη που την άφησαν πίσω

Η ειρωνεία είναι ότι η Microsoft ήταν από τις πρώτες εταιρείες λογισμικού που αναγνώρισαν την αξία του cloud και των κινητών υπολογιστών, όπως λέγονταν τότε τα smartphones.

Το ired.gr δοκίμασε τον Σπαρτιάτη της Microsoft

ired tech news microsoft turns 40 02

Τα Windows πέθαναν, ζήτω τα Windows!

Όμως, αντί να αναπτύξει μια τεχνολογία που θα ήταν συμβατή με τα κινητά, επέβαλε την χρήση των Windows και σε αυτά, γεγονός που δυσκόλευε τη χρήση τους. Η εμμονή της Microsoft στα Windows, που είναι βέβαια το πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα στον πλανήτη, αποτέλεσε κυρίαρχο μέλημα της εταιρείας για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να αφήσει μια άλλη εταιρεία να την προσπεράσει. Και μιας και έφερε η κουβέντα την ...Apple, μεγάλο φάουλ ήταν το βίντεο στο YouTube στο οποίο ο Steve Ballmer, που διαδέχτηκε τον Bill Gates, έβαλε τα γέλια το 2007 για το πρώτο iPhone.

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status