Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως να σταματήσετε το facebook από το να επιβραδύνει το iPhone σας

Πως να σταματήσετε το facebook από το να επιβραδύνει το iPhone σας
ired.gr

Μην επιτρέπετε στο facebook να επιβραδύνει το iPhone σας - Πρακτικός οδηγός

Facebook. Αυτό το "αναγκαίο κακό". Που όμως επηρεάζει κατά πολύ την "απόδοση" του κινητού μας. Ναι, το facebook app είναι κακογραμμένο σε τέτοιο βαθμό, που ακόμα και κορυφαία smartphones εμφανίζουν μειωμένη απόδοση, "χάρη" σε αυτό. Και ενώ η ομάδα των προγραμματιστών του εστιάζει - με επιτυχία βέβαια - στην συνεχή προσθήκη νέων λειτουργιών, δεν δείχνει τον ίδιο ζήλο προς την κατεύθυνση της βελτιστοποίησης των επιδόσεων της εφαρμογής.

Πολλά από τα προβλήματα αποκρισιμότητας που παρουσιάζονται στα smartphones (ανεξαρτήτως πλατφόρμας), οφείλονται στην εφαρμογή του facebook. Lag, παγώματα και προβληματική περιήγηση στο περιεχόμενο της εφαρμογής είναι λίγα από τα συνήθη συμπτώματα. Αλήθεια, τι μπορούμε να κάνουμε για να μην "γονατίζει" το iPhone μας;

Το facebook είναι... το internet για εκατομμύρια χρήστες

Πόσο χώρο καταλαμβάνει η εφαρμογή στο iPhone σας;

Η πρώτη μας ενέργεια θα πρέπει να είναι ο έλεγχος του μεγέθους του χώρου αποθήκευσης που καταλαμβάνουν τα δεδομένα της εφαρμογής στην συσκευή μας. Ακολουθούμε τα εξής βήματα:

Ρυθμίσεις > Γενικά > Χρήση > Διαχείριση Χώρου Αποθήκευσης > (επιλογή εφαρμογής) 

Facebook > (Ελέγχουμε τον χώρο που καταλαμβάνουν τα δεδομένα της εφαρμογής)

Αν είναι περισσότερα από 150MB - 200 MB, επιλέγουμε "διαγραφή εφαρμογής". Στην συνέχεια θα πρέπει να την εγκαταστήσουμε εκ νέου.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το facebook και τα δεδομένα του καταλαμβάνουν περισσότερο και από 1GB!

ired iphone how to stop fb 01

ired iphone how to stop fb 02

ired iphone how to stop fb 03

Συγχρονίστε φωτογραφίες με το facebook, από το iPhone σας

Περιορίστε τις "ελευθερίες" της εφαρμογής

Βήμα πρώτο: Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για την εφαρμογή

Έχοντας ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας για το facebook, επιβαρύνουμε την χρήση της μπαταρίας του iPhone μας. Επίσης, σε κάθε "post" μας, εμφανίζεται και η σχετική τοποθεσία. Προσωπικά το θεωρώ περιττό. Η σωστή λύση είναι να απενεργοποιήσουμε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για την εφαρμογή. Έτσι, δεν θα ενεργοποιείται το τσιπάκι του GPS, κάθε φορά που την ανοίγουμε (ακόμα και αν θέλουμε απλά να διαβάσουμε δημοσιεύσεις φίλων μας). Αν κάποια στιγμή θελήσουμε να κοινοποιήσουμε την τοποθεσία μας, μπορούμε προσωρινά να ενεργοποιήσουμε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για την εφαρμογή και αμέσως μετά να τις απενεργοποιήσουμε εκ νέου. Θα μας πάρει 20-30 δευτερόλεπτα, μαζί με τον χρόνο για το check in.

Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας > Facebook > (επιλέγουμε) Ποτέ

ired iphone how to stop fb 04

ired iphone how to stop fb 05

ired iphone how to stop fb 06

Βήμα δεύτερο: Απενεργοποίηση ανανέωσης εφαρμογής στο υπόβαθρο

Το επόμενο βήμα είναι να διακόψουμε την ανανέωση της εφαρμογής στο "υπόβαθρο". Πιστέψτε με, δεν θα χάσετε τίποτα από την εμπειρία σας κατά την χρήση της εφαρμογής αλλά θα κερδίσετε από την μειωμένη κατανάλωση της μπαταρίας αλλά και (πιθανόν) μια μικρή βελτίωση στην απόκριση της συσκευής σας.

Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφ. στο υπόβαθρο > (Κλείνετε τον "διακόπτη" του) facebook

ired iphone how to stop fb 07

ired iphone how to stop fb 08

Λύση Ανάγκης

Αν μετά από αυτά τα βήματα δεν δείτε βελτίωση στην ταχύτητα και την απόκριση της συσκευής σας, υπάρχει ένα ακόμα βήμα το οποίο και δεν συστήνουμε, εκτός από περιπτώσεις συσκευών όπως τα iPhone 4 & 4s. Την διαγραφή της εφαρμογής και την περιήγησή μας στο facebook μέσα από τον Safari.

Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, "χάνουμε" τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής. Όσοι όμως αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα "lag", θα παρατηρήσουν μεγάλη βελτίωση διαγράφοντάς τη.

Επίλογος

Σας παραθέσαμε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την ταχύτητα και την απόκριση της συσκευής σας, μειώνοντας τα "δικαιώματα" της εφαρμογής Facebook. Ελπίζουμε πραγματικά η εταιρεία να επενδύσει μέρος των (τεράστιων) κερδών της για την βελτιστοποίηση της (κακής) εφαρμογής της.

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status