iPhone 6 Vs Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, υπάρχει νικητής; (Mέρος 2ο)

iPhone 6 Vs Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, υπάρχει νικητής; (Mέρος 2ο)
ired.gr

Αντέχετε; iPhone Vs Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, η αναμέτρηση. (Μέρος 2ο)

Στο πρώτο μέρος αυτής της σύγκρισης των κορυφαίων συσκευών, iPhone 6, Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, αναφερθήκαμε στον σχεδιασμό τους, στην οθόνη και στους επεξεργαστές τους και τέλος ασχοληθήκαμε με το λογισμικό και τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές που θα συναντήσετε με την απόκτηση μίας εξ αυτών. Συνεχίζουμε λοιπόν συγκρίνοντας τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους.

Εάν δεν διαβάσατε το πρώτο Μέρος: iPhone 6 Vs Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, υπάρχει νικητής; (Μέρος 1ο)

Κάμερες - Παραμερίστε Megapixels

Για άλλη μία φορά το πεδίο μάχης για το Galaxy S6, Galaxy S6 Edge και iPhone 6 θα είναι οι κάμερες που συμπεριλαμβάνουν. Πιστέψτε με, εδώ τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα.

  • Galaxy S6 και S6 Edge με αισθητήρα οπίσθιας κάμερας 16 megapixel, φακό F 1.9, OIS, αυτόματη εστίαση, φλας LED -4k εγγραφής video. Εμπρόσθια 5 megapixel camera, με φακό επίσης F 1.9.
  • iPhone 6 και iPhone 6 Plus με αισθητήρα 8 megapixel αισθητήρα οπίσθιας κάμερας, φακό F 2.2, DIS, Focus Pixels, dual-LED φλας - εγγραφή video 1080p. Εμπρόσθια 1.2 megapixel κάμερα με φακό F 2.2.

Για άλλη μία χρονιά η Apple δεν συμμερίστηκε την ιδέα για αύξηση στα megapixel της κάμερας, αν και μάλλον αυτή η τακτική δεν θα καταλήξει υπέρ της, εν έτει 2015. Παρότι η συσκευή iPhone έχει διακριθεί για τις φωτογραφικές της ικανότητες, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία λογισμικού επεξεργασίας εικόνας και hardware, η σειρά Galaxy S6, φαίνεται ως ισχυρότατος ανταγωνιστής.

Σοφά η εταιρεία Samsung επέλεξε να μην αυξήσει άλλο τον αριθμό των megapixel από τα 16 MP, του Galaxy S5, αλλά έχει κάνει σημαντικές και πολύ-επίπεδες βελτιώσεις, στις κάμερες των Galaxy S6 και S6 Edge. Μία από τις σημαντικές βελτιώσεις είναι η προσθήκη οπτικής σταθεροποίησης εικόνας η οποία ελαττώνει την ακούσια κίνηση κατά τη λήψη φωτογραφιών ή video (σημαντική αναβάθμιση συγκρίσιμη με τις κάμερες των Galaxy S5 και iPhone 6) σε συνδυασμό με το νέο F 1.9. Οι δοκιμαστικές λήψεις δείχνουν απίστευτα αποτελέσματα.

ired challenge ip6 s6 2 01

Συγκεκριμένα, το διάφραγμα της κάμερας F 1.9, επιτρέπει στις συσκευές Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge να συλλαμβάνουν πολύ γρήγορα λήψεις, καθώς έχει αναβαθμιστεί και στην οπίσθια 16 MP αλλά και στην εμπρόσθια 5 MP κάμερα και στα δύο μοντέλα. Αυτό αφήνει πίσω την Apple με τη "γερασμένη" πλέον 1.2 MP, εμπρόσθια κάμερα.

Αν προσθέσουμε επιπλέον τον περιορισμό της Apple στα 8 megapixel της οπίσθιας κάμερας καθώς και την αδυναμία εγγραφής 4k video, με τη συνεχώς αυξανόμενη αγορά των 4k τηλεοράσεων, τότε μπορούμε να πούμε πως η Samsung πραγματικά εδώ, ξεχωρίζει.

Το Galaxy S5, το 2014 ανέβασε τον πήχη των φωτογραφικών ικανοτήτων ενός smartphone, αλλά γρήγορα το όριο αναθεωρήθηκε από το iPhone 6 καθώς και από το Nexus 6 και Galaxy Note 4.

ired challenge ip6 s6 2 02

Ένα χρόνο μετά το Galaxy S6 και S6 Edge παίρνουν και πάλι τη σκυτάλη για άλλη μια φορά από την Apple, αναμένοντας την απάντηση του iPhone 6s, κατά το τρίτο 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Διάρκεια ζωής - Επικίνδυνη περιοχή

  • Galaxy S6 - 2550 mAh χωρητικότητα
  • Galaxy S6 Edge - 2600 mAh χωρητικότητα
  • iPhone 6 - 1810 mAh χωρητικότητα

Παρατηρήστε προσεκτικά τις παραπάνω χωρητικότητες των μπαταριών τόσο του iPhone 6 όσο και του Galaxy S6 και S6 Edge και θα αρχίσετε να ανησυχείτε.

Το iPhone 6 από τη χρήση του έχει διαπιστωθεί πως έχει λίγο καλύτερη μπαταρία από το iPhone 5s και πως με βαριά χρήση, δύσκολα θα βγάλει την ημέρα χωρίς την ανάγκη φόρτισης.

Αντιθέτως το Galaxy S5, είχε μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας αλλά τώρα η Samsung μείωσε τη χωρητικότητα στα νέα της μοντέλα. Παρότι οι δύο νέες συσκευές, έχουν πιο αποτελεσματικό συνδυασμό hardware και λογισμικού, εν τούτοις, η μεγαλύτερη διαρροή ενέργειας προέρχεται από την ανάλυση της οθόνης, και από το λειτουργικό Lollipop, το οποίο αναμένεται πιο απαιτητικό από ό,τι στο S5.

ired challenge ip6 s6 2 03

Έτσι, ο μεγαλύτερος φόβος μας εντοπίζεται στο τομέα της μπαταρίας, στον οποίο δεν έχει γίνει καμία πρόοδος, αντιθέτως, στις νέες συσκευές η μπαταρία δεν είναι εναλλάξιμη. Εάν λοιπόν θέτετε προτεραιότητα στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε iPhone 6 Plus (2915 mAh) ή Galaxy Note 4 (3220 mAh) phablets. Ίσως έχει έρθει η ώρα οι κατασκευαστές να σταματήσουν να κάνουν λεπτότερες συσκευές και να δώσουν μεγαλύτερη σημασία στη διάρκεια λειτουργίας τους.

Διαβάστε επίσης: DINFUN: Αγορά νέου iPhone, νέου iPad ή υπομονή για το επόμενο μοντέλο;

Value for Money - Εξοικονομήστε χρήματα

Σπάνια θα δείτε κάποιον να αγοράζει iPhone προκειμένου να μειώσει τα έξοδα για την αγορά ενός smartphone, όμως το ποια έκδοση θα επιλέξει έγκειται και στον προϋπολογισμό του. Έτσι η διαφοροποίηση στις τιμές των iPhone, Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, εστιάζεται στο χώρο αποθήκευσης.

  • Galaxy S6 / Galaxy S6 Edge: 32GB, 64GB και 128GB, ως επιλογές εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου.
  • iPhone 6: 16GB, 64GB και 128GB ως επιλογές εσωτερικού χώρου αποθήκευσης.

Παρατηρώντας προσεκτικά, θα εντοπίσετε τη διαφορά τους στην έκδοση έναρξης. Η Apple επιμένει να διατηρεί την έκδοση των 16GB δίνοντας ισχυρό κίνητρο στους χρήστες να επιλέξουν την έκδοση των 64GB, μη λαμβάνοντας όμως υπόψιν τους χρήστες με χαμηλό προϋπολογισμό. Αντιθέτως η Samsung με αφετηρία έκδοσης στα 32GB για το Galaxy S6 και S6 Edge, δίνει στους χρήστες τις ιδανικές επιλογές.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά το χαρακτηριστικό που κάνει εντύπωση, είναι οι μη επιδοτούμενες τιμές των συσκευών:

  • Galaxy S6: $ 699 (32GB), $ 799 (64GB) και $ 899 (128GB)
  • Galaxy S6 Edge: $ 849 (32GB), $ 949 (64GB) και $ 1.049 (128GB)
  • iPhone 6: $ 649 (16GB), $ 749 (64GB) και $ 849 (128GB)

ired challenge ip6 s6 2 04

Πέραν της ταύτισης φιλοσοφίας σχεδιασμού της Samsung με την Apple, φαίνεται η εταιρεία να θέλει να ευθυγραμμιστεί και στη φιλοσοφία τιμών. Παρότι ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τις τιμές των συσκευών της η Samsung, έχουν ήδη διαρρεύσει από τo αμερικανικό δίκτυο T-Mobile, σημαντικό συνεργάτη της Samsung.

Εδώ μπορούμε να εκφράσουμε την ανησυχία πως οι τιμές αυτές, ενδέχεται να θέσουν στο περιθώριο την έκδοση Galaxy Edge, που κατά την προσωπική μου άποψη, είναι η πιο ενδιαφέρουσα. Η Samsung έχει κοστολογήσει τη συσκευή αυτή, πάνω ακόμη και από το iPhone 6 Plus (16GB - $749, 64GB - $ 849, 128 GB - $ 949), με τεράστιο ρίσκο. Η συντριπτική πλειοψηφία των ενδιαφερομένων θα αποκτήσει τη νέα συσκευή σε βάθος χρόνου, όταν οι τιμές εξομαλυνθούν.

Μη παραλείψετε: Η νέα τεχνολογία Force Touch αναμένεται να περιοριστεί μόνο στο iPhone 6 Plus

Πρώτες σκέψεις - Εμπειρία Vs Ενθουσιασμός

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πως αλλάζουν οι καιροί. Κατά την έναρξη πωλήσεων των νέων iPhone τον Σεπτέμβριο, η Apple ακολούθησε τη μόδα της Samsung με τις μεγαλύτερες οθόνες. Οι ρόλοι πλέον αντιστράφηκαν. Η Samsung έχει παρακολουθήσει με δέος τις εκπληκτικές πωλήσεις του iPhone 6 και γι΄ αυτό ανασκεύασε το Galaxy 6, στα πρότυπα σχεδιασμού των συσκευών Apple.

ired challenge ip6 s6 2 05

Οι δύο μεγαλύτεροι ανταγωνιστές έχουν έρθει πιο κοντά από ποτέ κι αυτό δεν θα μπορούσαμε να πούμε πως θα ωφελήσει εμάς τους καταναλωτές. Οι διαφορετικές επιλογές είναι και οι προκλήσεις της ζωής, αλλά η Samsung φαίνεται να ρισκάρει τη βάση των πελατών της, προκειμένου να προσελκύσει πελάτες από το στρατόπεδο της Apple.

Όπως προείπα, κατά την άποψή μας το Galaxy S6 Edge, είναι η συσκευή που έχει να προσφέρει επιπρόσθετα χαρακτηριστικά και είναι το πρώτο smartphone που πραγματικά διαφέρει από όλες τις συσκευές του ανταγωνισμού. Η επιλογή τιμολογιακής πολιτικής είναι λανθασμένη, προκειμένου να προσελκύσει μεγάλο όγκο πωλήσεων.

Επίσης θα διέφερε από το iPhone αν το μεταλλικό οπίσθιο κάλυμμα του Galaxy S6, ήταν αποσπώμενο και η μπαταρία είχε τη δυνατότητα αντικατάστασης. Πιθανόν του χρόνου να επανέλθει αυτό το χαρακτηριστικό. Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε πως Apple και Samsung δημιουργούν τις πιο συναρπαστικές συσκευές σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν σε επερχόμενες συσκευές είναι οι μπαταρίες. Η Apple είναι σίγουρα η εταιρεία που ηγείται στις πωλήσεις και θα εξακολουθήσει, αν και η Samsung φαίνεται πως επέστρεψε με δυνατό team και θα φέρει πωλήσεις. Περιμένουμε τις δικές σας πρώτες εντυπώσεις, ώστε να ανοίξουμε έναν όμορφο και εποικοδομητικό διάλογο.

από DINFUN

Δείτε περισσότερα: