Ηχογραφείστε τις συνδιαλέξεις σας με το iPhone

Ηχογραφείστε τις συνδιαλέξεις σας με το iPhone
ired.gr

Διάφοροι τρόποι για να ηχογραφήσετε τις συνομιλίες σας με το iPhone σας.

Σε μια εποχή όπου μπορούμε να παραγγείλουμε το τι θα φάμε, να βρούμε ταξί, να μετρήσουμε τους καρδιακούς παλμούς μας και άλλα πολλά με το iPhone, θα περίμενε κανείς ότι θα ήταν απλό να ηχογραφήσουμε μια κλήση μας. Δυστυχώς όμως δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Και παρόλο που θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνεται με το πάτημα ενός πλήκτρου, τελικά πρέπει να εγκαταστήσουμε κάποια εφαρμογή.

Υπάρχουν αρκετές τέτοιες στο App Store, αλλά και στο Διαδίκτυο, όμως παρόλο που υπερηφανεύονται για πεντακάθαρες εγγραφές χωρίς καθόλου κόστος, λίγες τελικά κάνουν αυτό που υπόσχονται. Γι' αυτό κι εμείς θα σας παραθέσουμε πιο κάτω κάποιους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κάνετε σωστά τη δουλειά σας, αν θέλετε να ηχογραφήσετε κάποια κλήση σας.

Προσοχή: Υπάρχει σαφής νομοθεσία όσον αφορά τις ηχογραφήσεις κλήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σε καμία περίπτωση δε μπορείτε να ηχογραφήσετε μία κλήση χωρίς τη συγκατάθεση του συνομιλητή σας. Το καλύτερο είναι να υπάρχει η φωνητική συγκατάθεση των συνομιλητών.

Δείτε ακόμη: Αριθμητικό πληκτρολόγιο για τηλεφωνικές κλήσεις στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων

1. Εγγραφή μέσω του Google Call

Η παρακάτω μέθοδος, δεν ισχύει στην Ελλάδα, αλλά ισχύει στο εξωτερικό (κυρίως Αμερική και Καναδά) και την παραθέτουμε για ενημερωτικούς σκοπούς.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, το Google Call δίνει τη δυνατότητα για εγγραφή συνομιλιών και μάλιστα δωρεάν. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι μπορεί να ηχογραφήσει τις κλήσεις που δεχόμαστε μόνο (incoming) και όχι αυτές που κάνουμε εμείς (outgoing). Αν λοιπόν θέλετε να ηχογραφείτε οποιαδήποτε κλήση, τότε το Google Call δε θα μπορέσει να σας καλύψει πλήρως.

Για να το πετύχετε λοιπόν αυτό, πρέπει πρώτα να κάνετε ένα λογαριασμό, αν δεν έχετε ήδη. Κατόπιν πάτε στη διεύθυνση "Google voice", πατάτε το "γραναζάκι" πάνω δεξιά που αντιστοιχεί στις ρυθμίσεις και ακολουθείτε τις οδηγίες για να εισάγετε τον αριθμό σας. Από τη στιγμή που ο λογαριασμός; σας είναι έτοιμος, μπορείτε πια να ενεργοποιήσετε την εγγραφή των εισερχομένων κλήσεων σε μορφή αρχείου MP3. Αυτό γίνεται ως εξής:

1. Πηγαίνετε πάλι στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας Google Voice (γραναζάκι)

2. Πατώντας επιλέγετε "Settings" από το αναπτυσσόμενο μενού

3. Επιλέγετε την ετικέτα "Calls" και επιλέγετε το κουτάκι δίπλα στην επιλογή "Enable Re-cording" (προς το τέλος της σελίδας κάτω).

ired iphone call recording 01

ired iphone call recording 02

Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε πια να ενεργοποιείτε την εγγραφή μιας εισερχόμενης κλήσεως πατώντας το "4" στο πληκτρολόγιο της συσκευής σας. Αμέσως ένα αυτόματο μήνυμα θα ειδοποιεί και τους δύο συνομιλητές ότι η κλήση ηχογραφείται. Πατώντας το "4" πάλι ή διακόπτοντας την κλήση, η εγγραφή τερματίζεται. Το Google θα σώσει το αρχείο της εγγραφής στα εισερχόμενα του λογαριασμού σας και μπορείτε να το κατεβάσετε για να το ακούσετε.

Δείτε ακόμη: Το iPhone δεν "χτυπάει" σε κλήσεις και δεν ειδοποιεί στα μηνύματα

2. Εγγραφή μέσω εφαρμογής από το App Store

Μέχρι λοιπόν να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία του Google Voice και για μας (αν γίνει ποτέ κάτι τέτοιο), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εφαρμογές τρίτων από το App Store που κάνουν αυτή τη δουλειά και μάλιστα πλήρως, καλύπτοντας την εγγραφή εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων.

1. IntCall (10¢ το λεπτό για κλήσεις εντός Ελλάδος)

Με πολύ χαμηλή τιμή για χρέωση ανά λεπτό το IntCall είναι μια άριστη επιλογή για τις ανάγκες σας. Επιπλέον χρόνος μπορεί να αγοραστεί με 5, 10€ ή 15€ και το κόστος αλλάζει ανάλογα με τη χώρα. Καλό είναι να ελέγξουμε τις χρεώσεις για κλήσεις στο εξωτερικό, αλλά οι περισσότερες χώρες έχουν χρέωση μεταξύ 10¢ και 20¢ (λεπτά). Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι λειτουργεί με τη μορφή VOIP (Voice Over IP βλέπε Skype) και άρα πρέπει να είστε κοντά σε δίκτυο Wi-Fi για να το χρησιμοποιήσετε.

ired iphone call recording 03

Δείτε ακόμη: Πώς να κάνετε τηλεφωνήματα από το Mac σας μέσω του iPhone

2. TapeACall Pro (9,99€ απεριόριστος χρόνος)

Αν πάλι δε σας πειράζει να δώσετε κάτι παραπάνω για μια πραγματικά καλή εφαρμογή, τότε το TapeACall Pro είναι μονόδρομος. Για λίγα ευρώ αγοράζετε απεριόριστο χρόνο εγγραφής άσχετα με το πού παίρνετε τηλέφωνο. Λειτουργεί ως εξής:

1. Πατώντας το πλήκτρο "rec" (μεγάλο κόκκινο) οπότε εμφανίζεται το παράθυρο κλήσεων για να καλέσετε.

ired iphone call recording 04

2. Πατάτε το "+" (προσθήκη κλήσεων) για να ανοίξουν οι επαφές (στην ουσία εμφανίζεται το περιβάλλον κλήσεων του τηλεφώνου σας) από όπου μπορείτε να καλέσετε μια επαφή σας ή να πάτε στο πληκτρολόγιο για καλέσετε κάποιον άλλον αριθμό.

3. Αφού επιλέξετε, αμέσως επιστρέφετε στο προηγούμενο παράθυρο όπου, μόλις ο αποδέκτης απαντήσει, θα δείτε το πλήκτρο "+" να μεταβάλλεται σε ένα διπλό βελάκι που με την ετικέτα "συγχώνευση κλήσεων".

4. Το πατάτε και γίνεται εγγραφή.

ired iphone call recording 05

5. Μόλις τελειώσετε την κλήση, μπορείτε να ακούσετε την εγγραφή σας πατώντας το πλήκτρο "play" (κάτω από το "rec" στην κεντρική οθόνη του προγράμματος) και με το γνωστό εικονίδιο-πλήκτρο "Share" (κάτω δεξιά) μπορείτε να το αποστείλετε όπου θέλετε.

Δείτε ακόμη: Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της προώθησης κλήσεων σε iPad ή Mac

ired iphone call recording 06

3. Η κλασική μέθοδος του κασετόφωνου

Αν είστε της παλιάς σχολής και δε θέλετε να δώσετε δεκάρα για αυτά τα "μοντέρνα" προγράμματα, τότε υπάρχει πάντα και η παλιά, καλή και κλασική μέθοδος του κασετόφωνου (αν έχετε ακόμη κάτι τέτοιο ή καταφέρετε να βρείτε).

Απλά συνδέετε την έξοδο ακουστικών του τηλεφώνου σας στην είσοδο εγγραφής του κασετόφωνου (αφού έχετε κάνει και μια διακλάδωση για το μικρόφωνο για να μπορείτε να μιλάτε). Εννοείται ότι θα ακούτε από τα ηχεία του κασετόφωνου και πρέπει να έχετε και κάποιες γνώσεις ηλεκτρονικών για να φτιάξετε το απαραίτητο καλώδιο (ή να ζητήσετε να σας το φτιάξουν).

Αν δε θέλετε να φτιάχνετε καλώδια και/ή δεν έχετε κασετόφωνο, τότε το Esonic Cell Phone Call Recorder ή το Forus FSV-U2 είναι δύο συσκευές που θα σας εξυπηρετήσουν με το αντίστοιχο αντίτιμο.

Δείτε ακόμη: Αποκλείστε την επικοινωνία με ανεπιθύμητους αριθμούς κι επαφές

από Elichord

Δείτε περισσότερα: