Εκτύπωση αυτής της σελίδας

7 διδάγματα από την Apple που μας βοηθούν να αλλάξουμε τη ζωή μας

7 διδάγματα από την Apple που μας βοηθούν να αλλάξουμε τη ζωή μας
ired.gr

 Η Apple δεν θέλει να είναι η πρώτη αφού μπορεί να είναι η καλύτερη!

Γινόμαστε φανατικοί κάποιας εταιρίας χάρη στα προϊόντα της. Αλλά παραμένουμε λάτρεις για κάτι περισσότερο. Αυτό έχει να κάνει με το πώς τα προϊόντα συνδέθηκαν με μας, μπήκαν στην καρδιά μας και άλλαξαν τη ζωή μας.H Apple κατέκτησε τόσους θαυμαστές παγκοσμίως όχι μόνο για τα iPhones, iPads, iPods και τα Macs.Τα εκατομμύρια fanboys και fangirls λάτρεψαν την Apple τόσο γιατί άλλαξε τη ζωή τους με τα gadgets της, όσο γιατί έδωσε τους έδωσε έμπνευση να αλλάξουν οι ίδιοι τη ζωή τους.

Το απόλυτο τεστ:Πόσο φαν της Apple είσαι;

Αυτά είναι τα 7 διδάγματα ζωής που μπορούμε να μάθουμε από την Apple

1.Κάνε τη ζωή σου απλή αλλά ουσιαστική

Πολύ συχνά στη ζωή έχουμε όσα χρειαζόμαστε αλλά εστιάζουμε σε εκείνα που δεν χρειαζόμαστε πραγματικά. Αυτό που ξεχωρίζει την Apple από τους υπόλοιπους κατασκευαστές smartphone,tablet και laptop, δεν είναι τα χαρακτηριστικά των συσκευών της όσο η γενικότερη αίσθηση από τη χρήση τους. Η Apple πάντοτε θεωρούσε πιο σημαντικό στοιχείο τη χρησιμότητα των προϊόντων της, παρά το μέγεθος της οθόνης και τα megapixels.

Κάθε λειτουργία έχει μία χρήση. Κάθε χαρακτηριστικό έχει ένα σκοπό. Σε αντίθεση με άλλες εταιρίες, η Apple δεν νοιάζεται να εντάξει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορεί σε μία συσκευή. Νοιάζεται όμως ώστε και η παραμικρή λεπτομέρεια να έχει κάποιο νόημα, να εξυπηρετεί κάποια λειτουργία.

Παρομοίως στο σχεδιασμό της ζωής μας, καλό είναι να εντάσσουμε μόνο όσα στοιχεία λειτουργούν για μας, προάγουν την επικοινωνία μας με τους άλλους και μας διευκολύνουν. Δεν έχει σημασία αν κάποιο γνώρισμα φαίνεται σημαντικό για τους άλλους. Γενικά μην ανησυχείτε για το πώς φαίνεται η ζωή σας. Επικεντρωθείτε στο πώς λειτουργεί η ζωή σας.

ired apple life changing lessons 01

Το design,ο σχεδιασμός δεν σημαίνει μόνο πώς φαίνεται κάτι. Αν το σκεφτούμε καλύτερα στην πραγματικότητα σημαίνει κυρίως το πώς λειτουργεί.

Ο γκουρού του design της Apple θέλει να αγαπάμε το iPhone μας

2.Πρόσθεσε λίγη παρουσίαση στη ζωή σου

Ίσως σας φαίνεται πως το να βάλετε το στοιχείο της παρουσίασης της ζωής σας έρχεται σε αντίθεση με τα προηγούμενα. Στον πυρήνα της ζωής βρίσκεται η απλότητα, η χρησιμότητα και το νόημα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να προσθέτουμε κάποιες αξέχαστες εμπειρίες!

Η Apple έγινε επίσης γνωστή μέσα από τα events και τις παρουσιάσεις των προϊόντων της. Μην ξεχνάμε τη μαγεία των παρουσιάσεων του Steve Jobs.Αγωνία, σασπένς, έκπληξη είναι μερικά από τα συναισθήματα που δημιουργεί

Η εταιρία γιορτάζει την απλότητα και την ομορφιά των προϊόντων της με αξέχαστα events και υπέροχα λανσαρίσματα. Δεν το κάνει πολύ συχνά αλλά όταν το κάνει ενθουσιάζει τους χρήστες των προϊόντων της σε όλο τον κόσμο.

ired apple life changing lessons 02

Όπως ακριβώς κάνει η Apple ,ας γιορτάσουμε τη ζωή. Ας της βάλουμε λίγο χρώμα και ας ξαφνιάζουμε μια στο τόσο τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Λίγη ποικιλία στη ζωή τής δίνει χαρά και ενδιαφέρον. Γνώρισε νέα άτομα, άσε τη σκέψη σου ανοιχτή σε διάφορα ενδιαφέροντα ερεθίσματα από τον κόσμο γύρω σου.

Διασκέδασε! Εννοείται γιόρτασε με μέτρο. Φαντάσου η Apple κάθε βδομάδα να λάνσαρε νέο προϊόν. Θα γινόταν κουραστική. Θα έπεφτε στη ρουτίνα. Κι ας μην ξεχνάμε: οι εμπειρίες δεν χρειάζεται να είναι ακραίες .Πρέπει όμως να είναι αξέχαστες.

3. Κράτα τους τομείς της ζωής σου «συγχρονισμένους»

Η Apple έγινε νούμερο ένα επίσης για τον τρόπο που συνέδεσε και συγχρόνισε τα iPhones, iPods, iPads , or Macs μεταξύ τους. Η συνδεσιμότητα ανάμεσα στις διαφορετικές συσκευές της αποτέλεσε επίσης ένα σημείο-κλειδί στην δημοφιλία της. Πριν υπήρχε μόνο το iTunes.Τώρα υπάρχει επίσης το iCloud. Η Apple κατάλαβε πως «η ομάδα είναι πιο σημαντική από τα επιμέρους στοιχεία».

Εισάγετε μουσική στο iTunes και συγχρονίστε την με το iPhone σας!

Η ζωή μας είναι πιο σπουδαία ως σύνολο παρά ως μεμονωμένα κομμάτια. Αποτελείται από πάρα πολλά στοιχεία: οικογένεια, σχέσεις, δουλειά, οικονομικά, υγεία κλπ. Για να ζήσουμε μία ευτυχισμένη ζωή, κάθε τομέας πρέπει να συνδέεται με τους άλλους. Δεν κατακερματίζεται η ζωή.

Αποκλείεται να έχουμε μία ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή αν δεν ικανοποιούνται οι βασικές της ανάγκες. Είναι δύσκολο να βρίσκουμε νόημα σε ό,τι κάνουμε αν η πνευματική μας ζωή υποφέρει. Για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να είμαστε υγιείς. Αν ένας τομέας της ζωής μας υποφέρει, αυτό επηρεάζει όλους τους υπόλοιπους.

ired apple life changing lessons 03

Συγχρόνισε κάθε πτυχή της ζωή σου. Συνέδεσε όλα τα κομμάτια που την συναποτελούν. Κυρίως χτίσε συνδετικούς κρίκους με τον πυρήνα της: την απλότητα, τη χρησιμότητα και το σκοπό της. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το iTunes σχεδιάστηκε για να είναι απλό και εξαιρετικά λειτουργικό.

4.Μην επαναπαύεσαι.

"Χίλια τραγούδια στην τσέπη σου" με το iPod."Ξανά ανακάλυψε το τηλέφωνο" με το iPhone. Μετά ήρθε το επαναστατικό iPad.Τώρα το Apple PayApple φημίζεται για την καινοτομία της.

Ο Steve Jobs σηματοδότησε την αυγή του «Πλανήτη των smartphones»-ΕΔΩ

Ακριβώς σας την Apple, πρέπει να βελτιώνεσαι διαρκώς, να αναπτύσσεσαι και να καινοτομείς στη ζωή. Ποτέ μην επαναπαυθείς. Βελτίωσε τα δυνατά σου σημεία. Γίνε καλύτερος σε ό,τι αγαπάς να κάνεις. Καινοτομία δεν σημαίνει μόνο να κάνεις το καινούργιο και διαφορετικό. Σημαίνει να κάνεις το καλύτερο. Τα λόγια του Steve Jobs το λένε με τον καλύτερο τρόπο.

Πρέπει να μάθεις τι είναι αυτό που αγαπάς, τόσο στη δουλειά όσο και στη ζωή σου. Η δουλειά σου αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου και ο μόνος τρόπος να είσαι πραγματικά ευχαριστημένος είναι όταν κάνεις κάτι που πιστεύεις ότι είναι σημαντικό. Και ο μόνος τρόπος να κάνεις κάτι σημαντικό είναι αν αγαπάς αυτό που κάνεις. Αν δεν το έχεις βρει ακόμα, συνέχισε να το αναζητάς. Μην επαναπαύεσαι.

5. Μην βιάζεσαι. Υπάρχει η τέλεια στιγμή για τα πάντα

Όταν παρουσιάστηκαν τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, πολλοί θεώρησαν ότι το Nexus 4 του 2012 είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με το iPhone 6 του 2014.Έγινε χαμός στο Ίντερνετ.

Μπορεί πράγματι το Nexus 4 να ήταν μπροστά από την εποχή του το 2012, όμως η Apple λάνσαρε τα ίδια χαρακτηριστικά όταν η τεχνολογία για να τα υποστηρίξει ήταν σχεδόν τέλεια και όταν η αγορά ήταν έτοιμη να υποδεχτεί αυτά τα χαρακτηριστικά. Ειδικά με την τεχνολογία Near Field Communication(NFC) Payments.Η Αpple έβγαλε το Apple Pay όταν οι καταναλωτές και οι πωλητές ήταν έτοιμοι για κάτι τέτοιο.

ired apple life changing lessons 04

Μερικά πράγματα στη ζωή δεν έρχονται όπως τα έχουμε προγραμματίσει. Η προαγωγή στη δουλειά, η επαγγελματική επιτυχία ή το να βρούμε το τέλειο ταίρι έρχονται συχνά με αρκετές καθυστερήσεις. Μην ανησυχείτε. Ίσως δεν είσαστε ακόμα έτοιμοι γι'αυτά. Ίσως η συγκυρία δεν είναι η κατάλληλη.

Όπως έγινε και με το Apple Pay για παράδειγμα, πιστέψτε πως υπάρχει η κατάλληλη στιγμή για κάθε τι στη ζωή μας. Μάλλον χρειάζεται μεγαλύτερη προετοιμασία, μεγαλύτερη προσπάθεια, περισσότερες ευθύνες προτού η ζωή σας χαμογελάσει. Όπως και να'χει, μην σταματάτε να προετοιμάζεστε και όταν έρθουν όσα επιθυμείτε, θα είστε περισσότερο έτοιμοι να τα υποδεχτείτε.

6.Πάντα θα υπάρχουν αρνητικοί άνθρωποι γύρω σας.

Όσο κι αν αγαπάτε την Apple,απέχει ακόμα από την τελειότητα. Εννοείται πως αντιμετωπίζει προβλήματα ,κάνει λάθη και δέχεται κριτική. Ακόμα και το iPod, το οποίο έφερε επανάσταση στη μουσική, δέχτηκε μεγάλη κριτική το 2001.Όμως και παρά τις κριτικέ, η Apple κατάφερε να κρατήσει κοντά της τους φανατικούς της θαυμαστές και να τους αυξήσει.

ired apple life changing lessons 05

Δείτε ΕΔΩ 10 προϊόντα που η Apple απέσυρε σιωπηρά γιατί δεν είχαν επιτυχία

Όπως ακριβώς η Apple ,ανεξάρτητα με το πόσα καταφέρατε, πάντα θα υπάρχουν αρνητικοί άνθρωποι γύρω σας. Είναι εκείνοι που σας αποθαρρύνουν από τα φτάσετε τα όνειρά σας. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα εκτιμούν τις προσπάθειές σας. Αντί να προσπαθείτε να ικανοποιήσετε τέτοιου είδους ανθρώπους, συγκεντρωθείτε στο στόχο σας, κάνετε όσα αγαπάτε και σας γεμίζουν χαρά.

Το μόνο πρόσωπο που χρειάζεται να ικανοποιείτε είναι ο ίδιος σας ο εαυτός. Ασφαλώς βοηθάει να έχετε υποστήριξη στις προσπάθειές σας. Ποιος δεν θέλει fanboys και fangirls γύρω του; Αποτελούν το ακριβώς αντίθετο είδος ανθρώπου απ'αυτούς που σας κριτικάρουν. Είναι έτοιμοι να σας λατρέψουν ό,τι κι αν κάνετε. Είναι αυτοί που θα χαρούν με τις επιτυχίες σας και θα λυπηθούν όταν αποτύχετε. Είναι οι άνθρωποι που θα σας στηρίξουν στα δύσκολα και θα σας δώσουν δύναμη. Επικεντρωθείτε σε αυτούς και μόνο!

ired apple life changing lessons 06

Πώς να εκνευρίσεις έναν Apple fanboy σε 5 απλά βήματα

7.Να είσαι ο εαυτός σου. Να είσαι επαναστατικός

Η Apple ποτέ δεν ακολούθησε τη μάζα. Όταν οι υπολογιστές χρησιμοποιούνταν κυρίως από επιχειρήσεις εκείνη μας σύστησε τον Macintosh, το κομπιούτερ «για μας τους υπόλοιπους». Όταν το φορητό CD player ή το Discman ήταν το παν, η Apple έφερε τα «1000 τραγούδια στη τσέπη σου», το iPod. Όταν σχεδόν κάθε υπολογιστής παγκοσμίως χρησιμοποιούσε τα Windows η Apple εισήγαγε τα OSX.

ired apple life changing lessons 07

Η Apple ακολουθεί από το 1997 μέχρι σήμερα το παλιό σλόγκαν της "Think Different". Παραμένει ο εαυτός της και συγχρόνως παραμένει διαφορετική.

Αυτή τη στιγμή ίσως ονειρεύεσαι να ζούσες τη ζωή κάποιου άλλου. Ίσως θα ήθελες όσο τίποτα να πετύχεις όσα κατόρθωσε κάποιος άλλος. Μήπως ήρθε η ώρα να ζήσεις τη δική σου ζωή, να ονειρευτείς τα δικά σου όνειρα και να είσαι απλώς ο εαυτός σου;

ired apple life changing lessons 08

Η ζωή είναι κάτι παραπάνω από το θεωρηθούμε επιτυχημένοι στα μάτια των άλλων. Η ευτυχισμένη ζωή αφορά κάθε άνθρωπο ατομικά, τα δικά του όνειρα, τους δικούς του στόχους. Να εκπέμπεις το δικό σου μοναδικό φως και αυτοί που σε αγαπάνε θα το λατρέψουν!

από Persi

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status