Τα 4 πράγματα που θα μάθεις αν απουσιάσεις για λίγο από τα social media

Τα 4 πράγματα που θα μάθεις αν απουσιάσεις για λίγο από τα social media
ired.gr

 Αποχή από τα social media; Αν το καταφέρεις θα πάρεις σημαντικά μαθήματα που θα πάρουμε

Για πολλούς ανθρώπους το να διακόψουν έστω κάποιες μέρες την επαφή με το Facebook, Twitter κ.α., φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή και ταινίας τρόμου. Αν το δοκιμάσετε ίσως νιώσετε άγχος, την αίσθηση πως κάτι χάνετε ή πως απομακρύνεστε από τους φίλους.

Πώς θα ήταν άραγε αν δεν ξέρατε τα γενέθλια δεκάδων ανθρώπων που ποτέ δεν θα ευχόσασταν από το τηλέφωνο και ποτέ δεν θα σας καλούσαν σπίτι τους; Ή πώς θα νιώθατε αν για κάποια 24ωρα δεν είχατε κανένα update να χαζέψετε; Έχετε σκεφτεί τα οφέλη για την ηρεμία του μυαλού σας αν αποχωριστείτε για λίγο τον ψηφιακό εαυτό σας και την ζωή στο διαδίκτυο;

Το Facebook ισοδυναμεί με το Ίντερνετ για εκατομμύρια χρήστες

ired diafora 4 things you will learn away from social media 01

Σας παρουσιάζουμε τι μπορεί να μας διδάξει η αποχή από τα social media

Μάθημα 1: Η ζωή συνεχίζεται και χωρίς αυτά.

Δεν χρειάζεται να είναι οριστικός ο "χωρισμός". Μιλάμε για ένα μικρό διάλειμμα λίγων ημερών. Σας αγχώνει ο αποχωρισμός; Θα νιώσετε εκτός τόπου και χρόνου; Θα το ξεπεράσετε, είναι βέβαιο. Όπως σε κάθε χωρισμό, πονάμε στην αρχή αλλά το ξεπερνάμε. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα θα έχετε εσείς το πάνω χέρι. Εσείς αποφασίσατε τον χωρισμό οπότε θα πρέπει να υποστηρίξετε την απόφασή σας αυτή. Το Facebook θα σας στείλει σίγουρα e-mail και θα σας ζητάει να επανεξετάσετε την σχέση σας, αλλά μην ενδώσετε. Όπως στις σχέσεις, έτσι κι εδώ ποτέ δεν είναι καλή ιδέα η επιστροφή στον πρώην.

CitizenMe:Το app που ελέγχει την ηλεκτρονική σου ταυτότητα

ired diafora 4 things you will learn away from social media 02

Μάθημα 2. Έχεις χρόνο για σένα (και για όσους θέλεις)

Το διάστημα της αποχής θα εξασφαλίσετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο από αυτόν που αφιερώνατε στην ενασχόληση με τα social media. Πολλές φορές ήταν χαμένος χρόνος και τώρα που θα τον έχετε, καιρός να τον αξιοποιήσετε σωστά. Πάρτε τηλέφωνο τους φίλους σας και ξαναθυμηθείτε την λεκτική επικοινωνία. Όταν τύχει και ξυπνήσετε μέσα στη νύχτα, τέλος η μανία να δείτε αν κάποιος σχολίασε τη φωτογραφία του προφίλ σας. Θα διαβάσετε ένα περιοδικό ή θα ακούσετε χαλαρωτική μουσική.

ired diafora 4 things you will learn away from social media 03

Μάθημα 3: Δεν θα ξανακάνεις share σε υπερβολικό βαθμό

Μετά το διάστημα αποχής από τα social media, όταν συνδεθείτε πάλι ίσως πάθετε ένα πολιτισμικό σοκ! «Όλες αυτές τις φωτογραφίες μου τις έβλεπαν εκατοντάδες γνωστοί μου;!»

Υπάρχει συνήθως μία υπερβολή στην ποσότητα των προσωπικών μας στοιχείων που κοινοποιούμε στα social media. Μικρές ή μεγάλες εξομολογήσεις που κάνατε στον δημόσιο διαδικτυακό σας χώρο θα σας φανούν τώρα υπερβολικές. Μην μετανιώσετε. Απλώς συνειδητοποιείστε ότι μάθατε να διαχειρίζεστε καλύτερα την ψηφιακή σας ζωή.

Δείτε ΕΔΩ τους 7 διαφορετικούς iPhone χαρακτήρες

Μάθημα 4: Θα βάλεις τη λέξη «ισορροπία» στη ζωή σου

Ως γνωστόν παν μέτρον άριστον. Η σύγχρονη κοινωνία έχει εμφανή τάση προς την υπερβολή. Το «όλα ή τίποτα» είναι ένα σκεπτικό που μόνο άγχος προκαλεί.

Η αποσύνδεση από τα social media θα σας διδάξει πως ακραίες στάσεις ζωής δεν βοηθάνε στην εξέλιξή μας ως προσωπικότητες.

Δεν χρειάζεται να κρύβετε τα πάντα όπως δεν χρειάζεται να μοιράζεστε τα πάντα. Μια γεμάτη ζωή είναι αυτή στην οποία είμαστε ο εαυτός μας, μοιραζόμαστε κάποιες σκέψεις, κρατάμε άλλες για μας και ξέρουμε να βάζουμε όρια. Μαθαίνουμε να λέμε στον εαυτό μας «αρκετά για σήμερα». Τα social media είναι εκεί, χρήσιμα εργαλεία όταν τους κάνουμε ισορροπημένη χρήση.

από Persi

Δείτε περισσότερα: