Τα 10 οφέλη για τους φίλους και “ιδιοκτήτες” σκύλων

Τα 10 οφέλη για τους φίλους και “ιδιοκτήτες” σκύλων
ired.gr

 Έχεις σκύλο; Διάβασε για τα 10 μεγαλύτερα οφέλη!

Είναι οι καλύτεροί μας φίλοι. Πιστοί, παιχνιδιάρηδες (αν δεν βαριούνται), υπάκουοι (όταν είναι η ώρα της βόλτας, του φαγητού και του παιχνιδιού) και κυρίως εξαιρετικοί για παρέα. Μιλάμε φυσικά για τους σκύλους. Τους τετράποδους λατρεμένους μας φίλους.

Αν σας αρέσει περισσότερο η γάτα πατήστε εδώ

Ας δούμε μαζί τα δέκα μεγαλύτερα οφέλη που φέρνουν στην ζωή μας οι αγαπημένοι τετράποδοι φίλοι μας. Καλή η τεχνολογία αλλά ακόμα καλύτερα τα υπέροχα συναισθήματα που μπορούν να μας χαρίσουν....

Κάθε υποψία για αδυναμία μου σε συγκεκριμένη ράτσα που αρχίζει από "λ" και τελειώνει σε "ρ" παρακαλώ να "διαλυθεί"

ired diafora 10 benefits of being a dog owner 01

1. Βακτήρια και λιγότερες ασθένειες

Όταν υπάρχει σκυλάκος στο σπίτι μας, τότε ο αριθμός των βακτηριδίων που "μετακομίζουν" μέσα σε αυτό πολλαπλασιάζεται. Το αποτέλεσμα είναι λιγότερες ασθένειες για εμάς, λόγω της ανοσίας που μας προκαλεί η συνεχής "επαφή" με τα αυτά. Αυτό δεν ισχύει στον ίδιο βαθμό με τις γάτες (yes!).

2. Λιγότερες αλλεργίες

Μελέτες έχουν δείξει πως τα παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτι με σκύλους, κατά την ενηλικίωσή τους έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργίες.

Διαβάστε για το σύστημα εντοπισμού σκύλων GPS Per Tracker

3. Χαρούμενη ζωή

Οι "ιδιοκτήτες" σκύλων έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν συμπτώματα κατάθλιψης κατά την διάρκεια της ζωής τους. Η "ρουτίνα" της συχνής βόλτας, μας ενεργοποιεί σε τακτική βάση, το παιχνίδι μαζί τους εξωτερικεύει τα ποιο αθώα συναισθήματά μας και η αγάπη που λαμβάνουμε (αλλά και δίνουμε) αποτελούν εγγύηση για μια πιο χαρούμενη ζωή με λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης.

ired diafora 10 benefits of being a dog owner 02

4. Καλύτεροι δείκτες υγείας

Βόλτα. Αυτή η καθημερινή (τουλάχιστον) "μάστιγα". Όμως, η συγκεκριμένη συνήθεια (που πολλές φορές την βαριόμαστε) μας βοηθάει στο να διατηρήσουμε σε εξαιρετική κατάσταση την καρδιά μας αλλά και να σταθεροποιήσουμε την αρτηριακή μας πίεση. Επίσης, μας βοηθάει στο να επιτύχουμε καλύτερη ποιότητα ύπνου.

5. Περισσότερη άσκηση

Τα καθημερινά "παιχνίδια" με τον σκυλάκο μας σε συνδυασμό με την μαγική λέξη "βόλτα" μας βοηθούν στο να ασκούμαστε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, χρονικό διάστημα που συστήνεται ως ελάχιστο, παγκοσμίως.

6. Ενεργή κοινωνική ζωή

Είτε βγάζουμε τον σκύλο μας βόλτα στη γειτονιά είτε σε κάποιο κοντινό πάρκο, συναντάμε αρκετούς ανθρώπους και σε πολλές περιπτώσεις - ειδικά αν έχουν και τον τετράποδο φίλο τους μαζί - πιάνουμε την κουβέντα. Συνηθίζεται οι "ιδιοκτήτες" σκύλων να αναπτύσσουν μεταξύ τους κοινωνικές σχέσεις που ξεκινούν (συνήθως) από το πάρκο αλλά σε βάθος χρόνου γίνονται βαθύτερες.

Το απόλυτο τεστ: Πόσο φαν της Apple είσαι;

7. Εντοπισμός καρκίνου

Αχρείαστο να είναι, αλλά οι σκύλοι έχουν (σε αρκετές περιπτώσεις) την ικανότητα να "διαγνώσουν" τον καρκίνο. Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις όπου σκύλοι έγλειφαν επίμονα το "αφεντικό" τους σε συγκεκριμένο σημείο όπου και στην πορεία αποδείχθηκε πως υπήρχε καρκίνος. Πλέον, εκπαιδεύονται σκύλοι προκειμένου να ενδυναμώσουν την έμφυτη αυτή τους ιδιότητα, για ιατρικούς σκοπούς.

ired diafora 10 benefits of being a dog owner 03

8. Αντανάκλαση της προσωπικότητάς μας

Λένε πως οι σκύλοι με την πάροδο του χρόνου αρχίζουν και μοιάζουν στους "ιδιοκτήτες" τους. Το έχω τσεκάρει προσωπικά πολλάκις, ισχύει. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για εμάς να δούμε πράγματα του εαυτού μας που με άλλο τρόπο δεν θα μπορούσαμε. Και να βελτιωθούμε. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο.

9. Λιγότερο άγχος στη δουλειά

Και αυτό τσεκαρισμένο. Αν η φύση της εργασίας σας το επιτρέπει, πάρτε τον σκύλο σας μαζί σας στη δουλειά. Δεν χρειάζονται επιστημονικές μελέτες, είναι ξεκάθαρο. Θα διαπιστώσετε πως τα επίπεδα του άγχους σας και του stress θα μειωθούν δραματικά. Όποιος έχει τη δυνατότητα να το κάνει δεν θα πρέπει να χάσει ούτε μέρα. Το stress είναι η κυριότερη αιτία για πολλές ασθένειες.

10. Στιγμές σαν και αυτή!

ired diafora 10 benefits of being a dog owner 04

Αν σας αρέσει περισσότερο η γάτα πατήστε εδώ

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: