Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνολογία: Τα 5 πιο αξιοπερίεργα γεγονότα

Τεχνολογία: Τα 5 πιο αξιοπερίεργα γεγονότα
ired.gr

 

Η τεχνολογία πλέον αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Χωρίς καν πλέον να το καταλαβαίνουμε σε πολλές περιπτώσεις, την χρησιμοποιούμε και για τα πιο απλά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Ας πατήσουμε λίγο την παύση λοιπόν και χαλαρά να δούμε πέντε αξιοπερίεργα γεγονότα που σχετίζονται με αυτή.

Διαβάστε για την προσέγγιση της Microsoft στους πειρατές λογισμικού

1. To 97% των ηλεκτρονικών μηνυμάτων αλληλογραφίας είναι spam

ired tech news bizzarre technology facts 01

Καθημερινά αποστέλλονται γύρω στα 60 δισεκατομμύρια mails και το 97% αυτών είναι spam! Ως spam, λογίζονται όλων των ειδών τα ανεπιθύμητα μηνύματα, ακόμη και τα newsletters στα οποία δεν έχουμε ποτέ εγγραφεί. Πενηνταοκτώ δισεκατομμύρια διακόσια εκατομμύρια spam mails την ημέρα!

2. Από που προήλθε ο όρος "laptop";

ired tech news bizzarre technology facts 02

Και σε γενικής θεματολογίας άρθρα, από την Apple δεν ξεφεύγουμε... Ο όρος "laptop" αποτελεί αναγραμματισμό της ονομασίας του "Apple Macintosh". Που να ήξερε ο Steve το 1984 (στην πραγματικότητα το 1983 βέβαια) πως θα επηρέαζε την ονοματοδοσία ενός προϊόντος που θα κυκλοφορούσε πολλά πολλά χρόνια αργότερα....


3. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος και η τεράστια χωρητικότητά του

ired tech news bizzarre technology facts 03

Γνωρίζατε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει την δυνατότητα να αποθηκεύσει 256 exabytes πληροφοριών; Για να αντιληφθούμε τι σημαίνει αυτό το μέγεθος θα σας το μετατρέψουμε σε GBs, τα οποία τα γνωρίζουμε από τις μνήμες αποθήκευσης και τους σκληρούς δίσκους. Διακόσια πενήντα έξι δισεκατομμύρια γιγαμπάιτς!. Αν όλα αυτά τα δεδομένα τα εγγράφαμε σε CD-Roms, αυτά θα κάλυπταν με άνεση την απόσταση μεταξύ της γης και της σελήνης και θα έφταναν ακόμα πιο μακριά!

Έρχονται δίσκοι SSD χωρητικότητας έως και 10 TB

4. YouTube

ired tech news bizzarre technology facts 04

Κάθε λεπτό που περνάει, "ανεβαίνουν" στο YouTube 24 ώρες βίντεο από όλο τον κόσμο! Δηλαδή 34.560 ώρες video την ημέρα! Αν συνυπολογίσουμε την έλλειψη σοβαρού ανταγωνισμού στις υπηρεσίες διαμοιρασμού και παρακολούθησης video για την Google, μπορούμε άνετα να υποθέσουμε πως αυτός ο (εντυπωσιακός) αριθμός θα μεγαλώσει σύντομα κατά πολύ.

5. WebCam

ired tech news bizzarre technology facts 05

Μπορεί πλέον οι φορητές και οι διαδικτυακές κάμερες να θεωρούνται κάτι το δεδομένο στην ζωή μας, αλλά η σύλληψη της ιδέας προήλθε από μια εξαιρετική χρηστική "ανάγκη". Ερευνητές του πανεπιστημίου του Cambridge, το 1991, έφτιαξαν την πρώτη WebCam για να παρακολουθούν την στάθμη του διαθέσιμου καφέ στην καφετιέρα, επειδή η "κουζίνα" ήταν σε διαφορετικό δωμάτιο! Χρόνος για χάσιμο στο τσεκάρισμα της διαθέσιμης ποσότητας καφέ δεν υπήρχε και είπαν να φτιάξουν κάτι "απλό και πρόχειρο" για να τους βοηθήσει. Αναρωτιέμαι αν ήξεραν τότε τι επανάσταση θα έφερνε το δημιούργημά τους!

FaceTime, Skype, Hangouts, όλες οι πληροφορίες για να φέρετε "κοντά" τα αγαπημένα σας πρόσωπα

από Kostthem

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status