Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οδηγός για Slow Motion βίντεο με iPhone

Οδηγός για Slow Motion βίντεο με iPhone
ired.gr

 Πώς να κάνετε βίντεο slow motion στο iPhone για ένα πιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα!

Η αργή κίνηση ομορφαίνει κάθε κίνηση, αυτό είναι σίγουρο! Ακόμα και οι πιο πεζές μας δραστηριότητες, όπως το να ρίξουμε τη μπίρα σε ένα μεγάλο ποτήρι, αποκτούν έτσι έναν πιο «ονειρικό» τόνο. Ας θυμηθούμε πόσο υπέροχες slow motion σκηνές έχουμε δει στο Matrix και το Inseption! Κάθε σύγκριση εδώ είναι άνιση αλλά γιατί να μην κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με το iPhone μας;

ired iphone slow motion video 01

Οι χρήστες διαφόρων smartphones κάνουν χρήση αυτής της τεχνολογίας εδώ και κάποιο καιρό, ωστόσο τα iPhone 5s, 6 και 6 plus έφεραν μία ενημερωμένη έκδοση αυτής της δυνατότητας που αγγίζει την τελειότητα!

Μπορείτε να δείτε το review μας για το iPhone 6 πατώντας ΕΔΩ

ired iphone slow motion video 02

Όταν η Apple ενσωμάτωσε για πρώτη φορά την τεχνολογία αυτή στις εκδόσεις του iPhone (5s), οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να τραβήξουν βίντεο σε αργή κίνηση, όμως δεν μπορούσαν να επεξεργαστούν την ακολουθία των εικόνων. Τώρα, στη τελευταία εμβληματική έκδοση της Apple, καθένας μας μπορεί να επεξεργαστεί λεπτομερώς την ακολουθία των κινήσεων που έχει καταγράψει!

Είστε έτοιμοι να νιώσετε καλλιτέχνες και να θαυμάσετε πόσο χαριτωμένα συγχρονισμένες είναι οι κινήσεις του σκύλου σας όταν τρέχει στο πάρκο; Ή της φίλης σας που ενέδωσε στην μόδα του swing στους δρόμους της πόλης;

Δείτε ΕΔΩ τις υπέροχες φωτογραφίες από την καμπάνια «Shot on iPhone 6»

ired iphone slow motion video 03

Ορίστε ο εύκολος οδηγός σας για slow-motion λήψεις!

ΒΗΜΑ 1. Έναρξη λειτουργίας Slo-Mo και εγγραφή.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη Slo-Mo λειτουργία της φωτογραφικής σας μηχανής, απλά ανοίξτε την εφαρμογή της κάμερας στην αρχική οθόνη του iPhone και στη συνέχεια σύρετε δύο φορές προς τα δεξιά.

Θα πρέπει τώρα να δείτε το κόκκινο κουμπί εγγραφής στο κάτω μέρος του τηλεφώνου σας. Θα παρατηρήσετε πως η εικόνα που βλέπετε είναι ελαφρώς μεγαλύτερη σε σχέση με τη λήψη κανονικής φωτογραφίας ή βίντεο.

Με τη λειτουργία Slo-Mo ενεργοποιημένη πατήστε το κουμπί εγγραφής και το βίντεο αρχίζει να εγγράφεται στην κανονική ταχύτητα ενός συνηθισμένου βίντεο. Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή σας απλά πατήστε πάνω στο κουμπί της εγγραφής ώστε να σταματήσει να γράφει. Το τελικό βίντεο θα αποθηκευθεί όπως κάθε άλλο βίντεο ή φωτογραφία και θα εμφανίζεται ως μικρογραφία στην κάτω αριστερά γωνία της κάμερας.

ired iphone slow motion video 04


ΒΗΜΑ 2. Επεξεργασία του slo-mo βίντεο

Απλά πατήστε τη μικρογραφία στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης για να ανοίξετε την οθόνη επεξεργασίας. Όταν αυτή ανοίξει θα παρατηρήσετε ένα παράθυρο προεπισκόπησης του αρχικού σας βίντεο με μία σειρά από κάθετες γραμμές πάνω του. Η περιοχή όπου οι κάθετες γραμμές έχουν μεγαλύτερο κενό μεταξύ τους είναι το τμήμα της ακολουθίας που τώρα βρίσκεται σε αργή κίνηση.

Μπορείτε απλά περνώντας τα δάχτυλά σας από πάνω του να ρυθμίσετε το μήκος και τη θέση της αργής κίνησης. Δείτε το αποτέλεσμα στο παράθυρο προεπισκόπησης και αν σας αρέσει απλά κάντε κλικ στο κουμπί Done στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Το βίντεο σας έχει αποθηκευτεί στο άλμπουμ camera roll (άλμπουμ κάμερας).

Οι 100 καλύτερες εφαρμογές για iPhone

Όπως με κάθε φωτογραφία ή βίντεο μπορείτε να το μοιραστείτε στα social media, να το στείλετε με e-mail σε φίλους ή μέσω iMessage. Αν απλά μεταφέρετε το slow motion βίντεό σας σε Mac ή PC, θα παίξει σαν ένα κανονικό βίντεο. Για περαιτέρω επεξεργασία ή πιο μεγάλα βίντεο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν εφαρμογή iMovie της Apple.

Δείτε ΕΔΩ οδηγό iMovie για το Mac OS X

Η πιο απλή λύση που προτείνουμε είναι να στείλετε τη δημιουργία σας με e-mail στον εαυτό σας ώστε να την αποθηκεύσετε στο PC σας. Για αποθήκευση στο Mac να τη στείλετε και πάλι στον εαυτό σας μέσω iMessage ή AirDrop.

από Persi

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status