Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Facebook είναι το ...internet για εκατομμύρια χρήστες

Το Facebook είναι το ...internet για εκατομμύρια χρήστες
ired.gr

 "Warning, you are leaving Facebook"! «Και που πάω;» αναρωτιούνται εκατομμύρια χρήστες στον πλανήτη;

Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς, όταν κάνουμε log in στο Facebook, να θεωρούμε δεδομένο ότι ταυτόχρονα είμαστε και στο internet, όμως δεν ίσχύει το ίδιο και για εκατομμύρια άλλους χρήστες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Γενική Διευθύντρια Επιχειρήσεων του Facebook, Sheryl Sandberg, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο είναι ένας από τους λόγους που κάποιος αγοράζει κινητό, ειδικά στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Οι άνθρώποι μπαίνουν σε ένα κατάστημα με κινητά και λένε 'θέλω Facebook'. Συγχέουν το Facebook με το internet.

ired diafora facebook internet 01

Στην Ινδία, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν προγράμματα μόνο για Facebook με 2.50$ το χρόνο ενώ στη Γκάνα πωλούνται Facebook phones, δηλαδή συσκευές που υποστηρίζουν μόνο το Facebook. Αλλά και στην Αμερική, υπάρχει πρόγραμμα που αφορά μόνο το Facebook και το twitter.

Νέα υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων από το Facebook

Μάλιστα, στην Ινδονησία, μια ερευνήτρια της LIRNEasia παρατήρησε ότι πολλοί χρήστες δήλωναν ότι δεν χρησιμοποιούσαν το internet αλλά μιλούσαν με ενθουσιασμό για το πόσο χρόνο περνούσαν στο Facebook. Στο μυαλό τους, δεν μπορούσαν να κατανοήσουν ότι το Facebook είναι ένα μέρος του internet και όχι το ίδιο το internet.

ired diafora facebook internet 02

Για να τα πάει καλά με όλους το Facebook φέρνει τα πολιτικώς ορθά emoticons

Πριν δύο χρόνια περίπου, το Facebook και άλλες έξι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας δημιούργησαν το internet.org, έναν οργανισμό που έχει σκοπό να φέρει το internet σε 5 δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση. Με το app που έφτιαξαν, οι χρήστες του αναπτυσσόμενου κόσμου μπορούν να συνδέονται δωρεάν σε σειρά υπηρεσιών μεταξύ των οποίων το Facebook, η Wikipedia και το AccuWeather. Πολλοί χειροκρότησαν την κίνηση αυτή αλλά αρκετοί την αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό, αφού αν η δωρεάν πρόσβαση στο internet φέρει μια πλήρη κυριαρχία του Facebook, τότε ίσως δεν αξίζει τον κόπο.

Υπάρχει τρόπος να συγχρονίσετε τις φωτογραφίες στο Facebook από iPhone ή iPad

Από mirelen.

Δείτε περισσότερα:

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status