Μας ρωτήσατε: "Θέλω να πάρω iPhone, αλλά έχει Bluetooth?"

Μας ρωτήσατε: "Θέλω να πάρω iPhone, αλλά έχει Bluetooth?"
ired.gr

Αυτό μας ρώτησε ένας φίλος μας - Τι πραγματικά ισχύει;

"Θέλω να πάρω iPhone αλλά δεν έχει Bluetooth"

Λάβαμε αυτό το μήνυμα από φίλο της σελίδας μας και σας παραθέτουμε τον διάλογο που ακολούθησε με το μέλος της ομάδας μας, jericho.

- Γεια σας, μου έχουν πει ότι το iPhone δεν έχει bluetooth και ότι δεν θα μπορώ να στείλω ήχους κλήσης από το ένα κινητό στο άλλο όπως όλες οι άλλες μάρκες. Ισχύει;

(jericho) - H Apple επιτρέπει την μεταφορά αρχείων μόνο μέσω συσκευών iOS με το AirDrop το οποίο είναι 10x πιο γρήγορο από το bluetooth. Δεν επιτρέπει την μεταφορά ήχων ή αρχείων μέσω bluetooth με άλλες συσκευές για εμπορικούς λόγους κσι λόγους ασφαλείας.

Ενημερωθείτε για την επίλυση προβλημάτων σύνδεσης ή δυσλειτουργίας Bluetooth περιφερειακών

Ναι, αγοράζοντας iPhone, ξέρουμε πως δεν μπορούμε να στείλουμε ήχους κλήσης σε ένα άλλο τηλέφωνο. Όπως επίσης ξέρουμε πως δεν θα μπορούμε να στέλνουμε αρχεία σε συσκευές που δεν "τρέχουν" iOS. Χμ..το δεύτερο είναι λίγο "σχετικό" αλλά σε πρώτη φάση μπορούμε να το δεχτούμε ως επιχείρημα.

Αρχικά θα πρέπει να τονίσουμε πως το iPhone έχει bluetooth. Συνδέεται κανονικά με bluetooth headsets, ηχοσυστήματα, αποτελεί την "βάση" για την χρήση των iBeacons αλλά και της μεταφοράς αρχείων μέσω Airdrop.

ired iphone bluetooth 01

Διαβάστε περισσότερα για την τεχνολογία iBeacon εδώ

Η αλήθεια είναι πως το iPhone (και το iOS κατ' επέκταση) υποστηρίζει το πρωτόκολλο επικοινωνίας bluetooth εκτός της λειτουργίας αποστολής αρχείων, όπως την είχαμε γνωρίσει στα - παλαιά πλέον - feature phones. Θα πρέπει ο καθένας από εμάς να σκεφτεί αν συνηθίζει να στέλνει αρχεία με αυτόν τον τρόπο. Αν όχι, τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με το iPhone. Αν όμως είναι "παραδοσιακός" και σκοπεύει να διαμοιράζεται ήχους κλήσεις και λοιπά αρχεία με άλλες συσκευές, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτεί.

Το Airdrop που αναφέρει ο jericho είναι μια εξαιρετική λύση με την οποία μπορούμε να στείλουμε ακόμη και links ιστοσελίδων με το πάτημα ενός (εικονικού) κουμπιού. Όμως, ενδιαφέρει μόνο τους χρήστες iOS και OS X και όχι την πλειοψηφία των χρηστών. Επίσης, ήχο κλήσης δεν θα καταφέρουμε να στείλουμε ούτε μέσω του Airdrop. Ακόμα και αν είχε η Apple ενεργοποιήσει την (παραδοσιακή) αποστολή αρχείων μέσω bluetooth, από που θα επιλέγαμε τους ήχους που θα θέλαμε να στείλουμε όταν στο iOS δεν υπάρχει ένα υποτυπώδες filesystem;

Μια απορία από τον jericho

Στην αυγή της χιλιετίας μας εντυπωσίασαν οι πρώτες συσκευές που διέθεταν πολυφωνικούς ήχους κλήσης, τότε κορυφαία εταιρία ήταν η Nokia και ακολουθούσαν οι Ericsson, Samsung και Motorola. Τα ringtone εκείνης της περιόδου, έχουν ξεχαστεί καθώς την θέση τους πήρε το mp3. Τώρα κανένα ringtone δεν μπορεί να εντυπωσιάσει, είναι μία απλή προτίμηση και οι επιλογές είναι αμέτρητες, όσα τα τραγούδια που υπάρχουν στο διαδίκτυο.



ired bluetooth 01

Εάν έχεις iPhone διαφέρουν τα πράγματα γιατί η κωδικοποίηση του αρχείου ήχου κλήσης δεν είναι σε .mp3 αλλά σε .m4r. Στο iTunes Store μπορείς να αγοράσεις ήχους κλήσης, όπως αγοράζεις την μουσική σου. Ακόμη μπορεί μέσα στο iTunes να φτιάξεις ένα ringtone από τα τραγούδια που σου ανήκουν. (Διαβάστε πως να φτιάξετε ήχους κλήσης εδώ)



Στην περίπτωση του Android μπορείς απλά να θέσεις οποιοδήποτε τραγούδι mp3 ως ήχο κλήσης. Θα χρειαστεί μόνο να έχεις περάσει μουσική στην συσκευή σου. Εάν θέλεις μπορείς να φτιάξεις έναν δικό σου ήχο ή να κατεβάσεις ένα έτοιμο online. H μεταφορά με bluetooth είναι το τελευταίο βήμα. Ήδη κάποιος άλλος έχει κάνει όλα τα προηγούμενα βήματα για εσένα.



Για έναν χρήστη iPhone η πιο εύκολη διαδικασία είναι κάποιος να στείλει στον υπολογιστή σου ένα ringtone ή να το κατεβάσεις έτοιμο (Κατεβάστε δωρεάν ringtone για iPhone) και στην συνέχεια απλά να το περάσεις στην συσκευή, με το γνώριμο iTunes.

Μερικές φορές όταν κάτι είναι απαγορευμένο ή μη επιτρεπτό, του δίνουμε περισσότερη σημασία από όσο πρέπει. Ναι, η Apple συνεργάζεται με δισκογραφικές εταιρίες και πρέπει να τηρεί μία αυστηρή πολιτική, για να διατηρήσει αυτές τις συνεργασίες. Μεταξύ αυτών των περιορισμών είναι η αδυναμία να στείλεις ringtone ή μουσική μέσω bluetooth.

ired bluetooth

Είναι ένα δραστικό βήμα κατά της πειρατείας, που όμως υπάρχουν τρόποι κάποιος να ξεπεράσει. Εάν θέλεις να κατεβάσεις (πειρατική) "δωρεάν" μουσική θα σου είναι πιο δύσκολο απ' ότι σε έναν χρήστη Android. Δεν είναι όμως αδύνατο, ούτε επιστήμη.



Το πραγματικό ερώτημα για κάποιον που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα iPhone δεν είναι εάν το iPhone έχει bluetooth και εάν μπορείς να στείλεις μουσική ή ringtone.


Εάν από αύριο η Apple επιτρέψει την μεταφορά ήχων κλήσης μέσω bluetooth θα τρέξεις να αγοράσεις ένα iPhone;

Είναι αυτό το χαρακτηριστικό τόσο σημαντικό για τον μέσο χρήστη;

Πώς να βάλετε τραγούδια στο iPhone σας, χωρίς iTunes, χωρίς jailbreak!

Διαβάστε στην συνέχεια

από Kostthem

Δείτε περισσότερα: